Gast aan boord
 Geplaatst op  14-10-2005  door Pieter
4432 keer bekekenZaterdag, vandaag ga ik vissen met een plaatsgenoot . Na wat gemail heen en weer hebben we afgesproken dat ik hem om half acht símorgens ophaal. En om precies half acht sta ik met de boot achter de auto bij KJ voor de deur. We laden zijn visspullen in en gaan op weg naar de trailerhelling. Het is pot dicht van de mist als we de polder in rijden en op het water blijkt dit nog erger te zijn. Het is dat ik bekend op dit water ben want we varen echt op het gevoel, en met 25 km. tegen een muur van nevel aanvaren is niet echt prettig varen.Als ik de contouren van een brug zie zijn we op de stek aan gekomen en tuigen we onze hengel op. Ik hang een fatso firetigher aan mijn steunhengel want daar heb ik de laatste keer mooie vangsten op gedaan. Aan de handhengel komt een sceamin devil van spro een ratelplug waar ik altijd wel goede vangsten mee doe. KJ geef ik een super shadrap in baarskleur voor aan de steunhengel en ook een ratelplug maar een maatje groter voor aan de handhengel. Na een half uurtje trollen krijg ik een aanbeet op de steunhengel en na de handhengel vlug binnen gedraaid te hebben kan ik de dril beginnen. De vis voelt gelijk goed aan en blijft in eerste instantie lekker diep knokken. Dit is weer een beste zeg ik tegen KJ en na hem de eerste keer gezien te hebben schat ik hem dik in de negentig. Even later kan ik de snoek landen en bij meting blijkt deze dame 103 cm groot te zijn. En dat was natuurlijk weer een mooie opening van de dag.


We gaan weer verder met trollen en een half uurtje later krijg ik een aanbeet op mijn handhengel. Ik denk de vis te missen maar krijg gelijk weer een aanbeet en nu hangt hij wel. Deze vis miste in eerste instantie maar sloeg direct weer toe. Na een korte dril komt een mooie tachtiger langszij, even het water uit voor een foto en voor ze het weet is ze weer terug in haar vertrouwde omgeving. We trollen weer verder en ik zeg tegen KJ dat het nu zijn beurt is. Maar weer is het even later mijn steunhengel die krom gaat. Weer komt er een mooie tachtiger langszij die zich vergist heeft in de fatso. Deze snoek maakt een boel bombarie en blijkt ook nog eens vervelend gehaakt te zijn. Ik kan haar niet met de kieuwgreep uit het water pakken, maar pak haar in de nek en leg haar vlug in de boot. We onthaken haar en na een foto kan ook deze snoek weer terug in haar vertrouwde element. Ik heb het vaker gezegd maar het doet me goed om een vis weer ongeschonden weg te zien zwemmen, en daar doen we dan ook ieder keer weer onze best voor!


Maar goed we gaan weer verder met trollen, en nu hoop ik toch echt dat mijn vismaat voor deze dag ook een leuke snoek gaat vangen. Ik geef hem ook een fatso in de baarskleur omdat deze plug goed werkt op dit water. We drinken tussendoor nog even bakkie koffie en ouwehoeren wat over onze visvakantieís van de afgelopen jaren. We gaan weer verder met trollen en ja hoor daar gaat mijn steunhengel weer dubbel. Het is op dezelfde plek als waar ik eerder de week een hele dikke meter gevangen heb, het zal toch niet.......... De vis voelt goed aan en blijft weer lekker diep knokken en dat zijn toch de betere vissen. Na wat runs komt er inderdaad weer een bak van een vis langszij. Ik weet haar weer meteen met een kieuwgreep in de boot te krijgen en nadat KJ haar onthaakt had kon de meting beginnen. Net als Woensdag bleef ook deze keer het meetlint op precies 110 cm steken. Ik raak er nu toch echt van overtuigt dat het dezelfde vis als eerder de week was. Maar nu ik de fotoís vergeleken heb kan ik niet echt uitsluitsel geven maar het zou goed kunnen.


Nou mijn dag ging voortvarend op deze manier en de fatso firetigher blijkt een superplug te zijn op dit water.
KJ stelt voor dat hij dan vandaag maar de fotograaf moet zijn en dat hij toch geniet van mijn vangsten. Maar dat stelt mij niet tevreden.
Dus haal ik de fatso van mijn hengel en geef hem aan KJ en hoop dat hij nu dan daadwerkelijk zijn eerste snoek gaat vangen. Maar na nog een tijdje rond getrold te hebben besluit ik om de omgeving te gaan uitwerpen. Na een tijdje geworpen te hebben krijgt KJ dan eindelijk een aanbeet en slaat hij zijn eerste snoek aan. Een leuke tachtiger heeft zich vergist in de salmo perch. De vis geeft flink tegenstand en is veel sterker dan zijn lengte doet vermoeden. Na een leuke dril kan ik de vis uit het water liften en kan ik KJ zijn eerste snoek overhandigen. Even een paar leuke fotoís maken en ook deze vis kan weer gaan. HeHe de kop is er af voor mijn vismaat en dat doet me echt goed.


Het is nog steeds aardig mistig en we besluiten als de mist straks optrekt om verder het meer op te gaan.
We werpen de omgeving nog even verder uit. En net als ik mijn plug tot de boot binnen vis en hem uit het water hef, komt er een snoek van onder de boot en springt het water uit achter mijn plug aan. En wat ik niet verwacht gebeurt toch, ik haak de snoek en deze begint heftig te vechten onder de hengeltop. Hij weet er zelfs nog een paar korte runs uit te trekken. Als hij rustig langszij komt pak ik hem uit het water. Een dikke tachtiger heeft voor veel actie gezorgd. De mist trekt op en we besluiten om verder het meer op te gaan. We doen nog verschillend stekken aan. Maar waar ik de vorige keer nog mooie vangsten deed was nu geen vis te vangen. Verschillende taluds trollen we af en gaan nog wat stekken uitwerpen. En na nog een veel belovend geultje tussen ondieptes doorgetrold te hebben besluiten we de laatste uurtjes van de dag terug te keren naar de stek van vanmorgen.


Als we op die stek terug keren beginnen we weer te trollen en vang ik even later een mooie tachtiger op de bucher tail. KJ vist nog steeds met de fatso waar ik vanmorgen nog zo goed mee heb gevangen maar krijgt daar wonderbaarlijk geen aanbeten meer op. Wel vang hij even later een vis van tegen de tachtig aan de rattelplug.
We gaan even aanleggen bij een steigertje om een sanitaire stop en zien om de steiger hele scholen aasvisjes zwemmen. We besluiten hier nog even de omgeving uit te werpen maar krijgen verder geen aanbeten.
Na nog wat andere plaatsen uitgeworpen te hebben besluiten we het laatste uurtje wat we nog gaan vissen te gaan trollen. Op deze manier vissen hebben we toch vandaag de meeste en mooiste vissen gevangen. Als we net aan het trollen zijn komt er een boot met flinke snelheid op ons af. Ik zie dat het een boot van staatbosbeheer is met twee boaís aan boord. Ik vraag aan KJ of hij de juiste visvergunningen bij zich heeft want ik vermoed dat we gecontroleerd zullen worden. Gelukkig blijkt hij die bij zich te hebben en de controleurs komen inderdaad langszij. Na dat ze onze papieren gezien hadden en we nog even een praatje met de heren gemaakt hadden konden we weer verder met vissen. En even later krijgt KJ dan toch weer een aanbeet op zijn rattelplug. Een snoekje van 60 cm komt met flinke tegenzin bij de boot. Als KJ hem in de nek wil pakken om hem aan boord te brengen begint hij flink te spartelen. De dreg pakt de mouw van zijn trui en de snoek valt terug in het water en heeft dus vooralsnog gewonnen!
Snoek nummer negen was dat en we zeiden tegen elkaar dat we dan toch maar in de dubbele cijfers moesten vissen voor we zouden stoppen. We trollen dus weer vrolijk verder op zoek naar die tiende snoek. En een tijdtje later krijgt KJ dan weer een aanbeet maar lost deze vis ook direct weer. De tiende vis zat er dus niet meer in want we gingen nu toch echt stoppen. We hebben weer een heerlijke dag beleefd met goede vangsten wat valt er nog meer te wensen........toch.....


Groet, Pieter NederlofReacties

Er zijn 11 reacties

 thom schreef op 07-01-2006 om 20:57:04
Ip opgeslagen


super vet

 hoi schreef op 24-10-2005 om 14:04:59
Ip opgeslagen


 

 Sven schreef op 20-10-2005 om 20:46:46
Ip opgeslagen


prachtig verslag heel mooi de volgende keer wil ik ook mee :D 

 fred de snoekjager schreef op 19-10-2005 om 16:46:17
Ip opgeslagen


Pieter en gast!!!!
Mooie vangsten hoor enne pieter wat het jij met 110cm????

groetjes fred

 Passie schreef op 17-10-2005 om 11:01:56
Ip opgeslagen


Leuk dagje snoek zo 

 klazina schreef op 16-10-2005 om 18:25:54
Ip opgeslagen


mooi verslag vader xxx klazina

 walter schreef op 16-10-2005 om 17:28:02
Ip opgeslagen


fantastisch. ik wou dat ik een boot en vaarwater had. maar ja, hier in enschede is dat niet echt de moeite. wel een mooi verslag. om jaloers op te worden. ga zo door.

 KJ schreef op 15-10-2005 om 17:16:24
Ip opgeslagen


een heel mooi verslag van een nog mooiere dag,ik heb inmiddels mijn 1 ste meter gevangen....want het is verslavend die grote snoeken.
mvg KJ(de gast aan boord)

 Sander schreef op 15-10-2005 om 11:53:43
Ip opgeslagen


Weer een prachtige vangst en een top verslag! Klasse!

 jk schreef op 15-10-2005 om 11:10:50
Ip opgeslagen


feli. mooie vangsten ,flink verslag super zo , volgende keer ga ik ook mee..

 Markjan schreef op 14-10-2005 om 22:34:54
Ip opgeslagen


Wat vang je toch steeds een prachtige vissen !   Ik ben echt heel jaloers. Jammer dat je de dubbele cijfers net niet hebt gehaald. Wel weer een topdag!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03202 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign