Een dagje Overijsselse Vecht
 Geplaatst op  23-10-2005  door Wouter
4656 keer bekekenZondag 23 oktober 2005
Vandaag mochten Friso en ik een dagje mee met Hans Holsbeek. Hans is een allround visser en mag ook heel graag snoek vangen. Hij is in het bezit van een heel mooie boot en dat maakt alles wel een stukje makkelijker. Friso en Ralf mochten al eerder met Hans mee en volgens de geruchten verspeelde Ralf toen een echte kanjer, zeg maar gerust meter plus, in het zicht van de boot..


Omstreek 7.45 uur stopt er een auto met trailer voor de deur en even later zit ik al comfortabel genesteld in een warme autostoel. Na ongeveer drie kwartier arriveren we bij de trailerhelling en wordt de boot te water gelaten. Al binnen een kwartier is het Friso die een leuke tik krijgt op een soort garnaalachtige Mann’s softbait. Een kolk en een geperforeerd stuk kunstaas laten zien dat het voor deze snoek menens was…Dan duurt het even. We trollen meters rivier af, maar de bar lijkt nog gesloten... Hans weet aan een Rapala-plug nog een leuke baars aan het water te ontrekken, maar de snoeken houden zich koest...


Op een gegeven moment komen we aan op een T-plitsing van water. We kiezen ervoor om de rechterkant in te varen (dit was ook de plek waar Ralf z’n bak verspeelde). Na ruim een kwartier varen krijg ik paar tikken op de magnum bulldawg die ik er zojuist aangedaan had.. “Hangen!” De snoek doet vrijwel niets terug en laat zich op haar dooie gemak naar de boot slepen.. Niettemin komt er toch nog een beste snoek boven van ongeveer 85-90 cm! Hoppa! Juist op het moment dat Friso deze tandenfee wil scheppen, schudt ze nog een keer met de kop en is het gedaan.. “Shit!” Met deze dame had ik nog wat langer willen dansen.. Even later, net voor de erwtensoep, krijg ik de herkansing en heeft een andere snoek interesse in m’n bulldawg.. Gelukkig blijft deze wel hangen en laat Hans met z’n meetplank weten dat de snoek exact 74½ cm is..


Na de soep hebben we nog zo’n 2½ uur verder getrold, maar mochten geen beten meer incasseren… Alhoewel………. Heel even dacht ik bij de stuw dat ik een vreselijk dikke meterbak, zeg maar gerust een gigant, aan de haak geslagen had!! De haak pakte iets en direct begon de slip iets te lopen.. Dit was zwaar! Heel erg zwaar! “Mens en kinderen! Wat is dit in vredesnaam!!!?” Meter voor meter haalde ik de lijn, zo goed als dat ging, binnen… Voorzichtig begon ik Friso al in te fluisteren dat hij zorgvuldig en geconcentreerd te werk moest gaan. Zo’n snoek van je leven wil je gewoon niet verspelen!! De verbazing was groot, héél erg GROOT, toen er geen snoek maar een soort plank onder aan de lijn bungelde. Ik stond dus zowat te trillen op de benen voor niets minder dan EEN VIEZE OUWE PLANK!! Waarschijnlijk kwam het door de sterke stroming van het water dat het leek alsof……ach laat ook maar! Dit soort dingen worden altijd tegen je gebruikt! In ieder geval was het hilariteit alom! Hierbij wil ik Friso en Hans bedanken voor een leuke dagje snoeken!


Goodgoan!
WouterReacties

Er zijn 8 reacties

 andreas schreef op 06-09-2006 om 22:04:48
Ip opgeslagen


Hallo ik ben Andreas ik vis vaak op de vecht vanaf hardenberg >gramsbergen perfect riviertje vaak goed vangen. Maar je moet wel voor die zwaan oppassen.Die had dit jaar 5 jongen en als we met de boot erlangs voeren werd hy tamelyk agresief

 kees schreef op 26-10-2005 om 13:49:19
Ip opgeslagen


 

 Wouter schreef op 25-10-2005 om 08:44:10
Ip opgeslagen


Hoi Job,
Dit verhaal komt mij bekend voor. Toen ik 14 was had ik hetzelfde probleem! Is er geen ervaren persoon binnen de hengelsportvereniging die jou kan leren hoe je goed moet snoeken? Het vangen van een snoek kan al best moeilijk zijn. Toch is het nog veel moeilijker om een gevangen snoek goed te behandelen! Hoe onthaak je een gevangen snoek op een nette manier? Welke tangetjes heb je hier voor nodig? Hoe werkt de kieuwgreep precies? Dat zijn dingen die je echt moet weten voordat je een snoek op het droge hebt! Als iemand je deze dingen goed kan leren, wordt je misschien een heel goeie snoekvisser. Succes!  

 Job schreef op 24-10-2005 om 18:57:44
Ip opgeslagen


hallo allemaal,
ik ben 13 en ik woon in limburg maar bij ons mogen de jeugdleden niet met kunstaas en ook niet met dood aas en ook niet met levend aas vissen. Dus ik moet nog 2 jaar wachten. Is dat bij jullie ook zo?

 gerwin schreef op 24-10-2005 om 11:01:04
Ip opgeslagen


binnenkort kun je zeker weten het verhaal van de mega plank, inruilen voor een mega snoek verhaal. Leuk verhaal! 

 Wouter schreef op 23-10-2005 om 23:03:44
Ip opgeslagen


Wij zijn vanuit Hardenberg vertrokken in de richting van Gramsbergen.

 Pieter Nederlof schreef op 23-10-2005 om 22:10:24
Ip opgeslagen


De overijsselse vecht een schiterend riviertje. Ik heb er al hele mooie vangsten gehad. Ik vis altijd vanaf Zwolle, vanwaar visten jullie Wouter?

 Markjan schreef op 23-10-2005 om 21:24:36
Ip opgeslagen


Jammer hoor! Ik had je een grote vangst van harte gegund. Ik kan me de verbazing goed voorstellen toen je de plank zag bovenkoemen.

Hier wordt je vast nog lang mee gepest, door je maten.

Maar even zonder gekheid, er komt weer kouder weer aan dus de snoeken volgen vanzelf. Ik ben ervan overtuigd dat we dan een verslag met een hele mooie snoek zien verschijnen. Gewoon volhouden!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02996 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign