Doodaas seizoen begonnen.
 Geplaatst op  22-11-2005  door Pieter
4651 keer bekekenZondag 20 November, het is zover de eerste doodaas sessie van dit seizoen gaat aanvangen. Samen met mijn broertje Bert die de hele zomer op karper vist maar rondt deze tijd dan overschakelt op de snoekvisserij. Voor hem is de overschakeling niet zo groot want de vismethode is het zelfde met dit verschil dat de bolie wordt verruilt voor een haring. Voor Gijsbert en mij is deze visserij toch heel wat anders na al dat kunstaas geweld van het afgelopen seizoen. We hebben gekozen voor een mooie helderde zandwin put met een goed bestand aan grote snoek. De week voor de visdag hebben we twee keer gevoerd met een tiental haringen en een paar sardienen. Vol goede moed gaan we dan om zeven uur op pad en het is dan ook nog donker als we twintig minuten later bij het water arriveren. We tuigen onze visspullen op en een half uurtje later liggen de haringen en sardienen op de gewenste dieptes en kan het wachten beginnen. Na een half uur valt de waker van Bert zijn rechter hengel naar benemen maar zijn beet melder geeft geen signaal. Hij dacht dat zijn waker niet goed op de lijn zat en trekt de lijn weer naar beneden om zijn waker weer te bevestigen. Maar aan de andere kant van de lijn wordt op dat moment terug getrokken, Bert slaat op dat moment gelijk aan en staat even later met een kromme hengel. Na een korte dril komt er een snoek met een buikje aan de kant, ik landt de snoek maar even voor Bert want die moet na al die karpers scheppen nog even wennen aan een snoek met de kieuwgreep pakken. De snoek is 83 cm lang en heeft aan de buik te zien een dieet van haring gehad de afgelopen week. Na een foto kan de snoek weer gaan en heeft Bert zijn eerste snoek van dit seizoen te pakken.


De rust is weer terug gekeerd en we zitten weer rustig met een bak koffie met elkaar te babbelen. Dan begint Gijsbert zijn beetmelder vol aan te loeien en de run zet vol door. Deze vis heeft de haring van de grond gepakt en zwemt er een flink stuk mee weg. Gijsbert pakt zijn hengel en slaat vol aan, hangen en de hengel buigt diep door zoals je een karperhengel graag ziet staan. Stukje bij beetje komt de vis dichterbij en aan de constante kromming in de hengel te zien is dit een mooie vis. En dan opeens veert de hengel terug en is de vis eraf gerold, Gijsbert baalde natuurlijk als de bekende stekker. Maar ja daar doe je nou eenmaal niets aan en net als in de kunstaas visserij hoort verspelen van vis er nou eenmaal bij, maar leuk is het natuurlijk nooit. Als we weer net alles op orde hebben begint dan mijn linker beetmelder te piepen. Maar hij stopt ook gelijk weer maar mijn waker valt ook helemaal terug en ik denk aan een terugzwemmer. Ik pak mijn hengel en probeer contact te zoeken met de vis maar vindt dit niet. Dan sla ik toch maar aan maar sla in het luchtledige en voel helemaal geen weerstand meer. De lijn is gebroken blijkt als ik hem binnendraai, en dit is natuurlijk goed balen. Waarschijnlijk lag de lijn bij iets scherps langs op het talud en is hij tijdens de aanbeet direct gebroken. Nu maar hopen dat de dreg aan het elastiek niet door de vis genomen is maar gerust was ik er natuurlijk allerminst op. Het is nu elf uur en tot twee uur gebeurd er dan verder niets meer. We besluiten naar huis te gaan want ik moest ook nog op tijd thuis zijn voor mijn verjaarsdag partijtje dat ik s’avonds ging houden voor familie en vrienden. Want 21 November is mijn geboorte dag alweer zo’n 37 jaar geleden............


Groet, Pieter NederlofReacties

Er zijn 8 reacties

 bert schreef op 24-11-2005 om 17:52:48
Ip opgeslagen


puik verslag broer op naar de volgende sesie

 Sander schreef op 24-11-2005 om 07:23:01
Ip opgeslagen


Mooie manier van vissen met zo'n beetmelder.Pieter; nog gefeliciteerd!

 Pieter schreef op 23-11-2005 om 22:36:22
Ip opgeslagen


Hoi Walter, makreel gebruiken we inderdaad ook en had ik zelfs bij me, maar ik had gevoerd met haring en sardienen dus wilden we het daar mee proberen. Een haring en sardien blijft er overens ook wel aanzitten als je ze maar goed bevestigd. Elastiek goed strak erom heen zodat het een beetje inkerft, fleuren kan natuurlijk ook!

 walter schreef op 23-11-2005 om 18:35:59
Ip opgeslagen


Mooi verslag maar waarom probeer je het niet eens met verse makreel? Deze heeft als goede eigenschap dat de huid heel taai is en dus niet zo snel van het elastiek afvliegt. Je kunt zo wel honderd keer inwerpen. Makreel is ook niet zo duur. Bij ons op de vismarkt zo'n 5 euro voor 4 kilo. Als elastiek gebruik ik gewoon haarelastiekjes voor de vrouw. Lekker makkelijk.

 jk schreef op 23-11-2005 om 18:07:34
Ip opgeslagen


feli pieter was weer een mooi verslag en voor de rest veel suc6

 Pieter schreef op 22-11-2005 om 20:59:34
Ip opgeslagen


Hoi Cantor, inderdaad vis ik met haring die zo uit het water komt de zg. panharing. Een holandse nieuwe lust ik zelf al te graag. Maar ook wij hebben het eens geprobeert met zoute haring en vingen hier inderdaad ook snoek op. Maar gewone panharing is stukken goedkoper dan de hollandse nieuwe en vangt net zo goed.

Groet, Pieter

 Markjan schreef op 22-11-2005 om 20:53:21
Ip opgeslagen


Kijk, dat werkt altijd he....dood aas.

Jammer dat Gijsbert zijn snoek verspeelde, het zit hem niet mee de laatste tijd!

Misschien kun je me eens mailen wat voor tuigje jullie gebruiken op deze manier van vissen. Ben ik wel benieuwd naar. Kan ik weer eens wat leren!

 cantor schreef op 22-11-2005 om 20:35:51
Ip opgeslagen


Leuk verslag, jammer van de gemiste kansen. Ik denk dat die laatste snoek zich er wel mee redt; ze zijn over het algemeen onnodige dreggen snel weer kwijt.

Ik heb ook een keer met haring gevist, bij ons achter huis. Een hollandse nieuwe welteverstaan. en veeeel sneller dan ik dacht hing er een tachtiger aan. Vis jij ook met dergelijke haring, of doe je dat met gewone haring, zoals ie uit het water komt?

Groet,

Cantor

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.01891 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign