De toon is gezet....
 Geplaatst op  03-06-2006  door Markjan
4476 keer bekekenHet snoeken.net team trok er deze maandag weer op uit om een nieuw seizoen te starten. Het wachten had lang genoeg geduurt, en we wilden de eerste de eerste de beste gelegenheid benutten om de snoek weer eens achter de schubben aan te zitten. Om 6.30 was Wout bij de afgesproken plek en moest hij zowaar eens wachten op Markjan en Sander(dit is wel eens andersom geweest). Maar om 6.45 werd dan toch de blue boy 2 te water gelaten en vertrokken we naar de eerste visplek waar Markjan eens een hele knappe snoek had verspeeld. We besloten daar ons dood aas eens een tijdje te laten dobberen. En aanbeet en anderhalf uur later was het vertrouwen hier weg en vertrokken we maar weer naar een andere plek om het daar een volgende kans te geven.


Waar Wout binnen de haven tussen de boten ging vissen, kozen Markjan en Sander ervoor om een open stuk water te bezoeken. Dit was maar een tiental meter verder, maar het waaide er behoorlijk. Vijf minuten later was Markjan dan ook weer bij Wout aangeschoven in de luwte van de boten. Nadat een kolk was gespot op 1 meter van de kant lagen er binnen de kortste keer drie dobbers om deze snoek te verleiden. En jawel, de dobber van Wout besloot naar beneden te gaan waarna Wout aansloeg en direct doorhad dat dit een beste dame was. Na haar uit de buurt van de boten te hebben gehouden en na goed schep werk van Mark (wat hij later die dag nog veel beter zou doen) werd de eerste snoek binnengehaald. Deze dame was mooi aan de maat met haar 90 cm.


Na nog anderhalf uur werd voorzichtig gedacht om even te gaan trollen. Dit heeft nogal wat om het lijf, omdat de polyester boot niet erg stabiel is. Vorig jaar werd besloten een boot op een trailer te kopen. Dan konden we verder van huis, en eens weg uit onze eigen polder. Wout bestookte de twee anderen met advertenties van bootjes die hem wel aardig leken en dus ook met een foto van de huidige blue boy 2. Toen echter het puntje bij het paaltje kwam ging Wout niet mee om de boel te bekijken. Markjan en Sander gingen wel en hebben hem meteen maar meegenomen. Na de eerste vistrip in de nieuwe boot uitte Wout wat kritiek op de boot, wat Sander en Markjan hem niet in dank afnamen. Dus besloot Wout maar blij te zijn dat de boot gelukkig wat klein was uitgevallen want stel je voor dat je door een heeeeele kleine duiker moet. Ook bedacht hij zich dat de instabiliteit wel erg goed moest zijn voor het evenwichtsorgaan en besloot daarom maar niet verder te zeuren (mocht dit ook niet). Wel was hij blij dat gaandeweg het vorige seizoen Markjan toch ook wat begon te zeuren over de waardeloze zithouding op de boot. Daar had Markjan nu echter iets op bedacht, want vandaag kwam hij aanzetten met een prachtige tuinstoel. Na een klein uurtje trollen klapte er een 80 cm snoek op het aas van Wout. Deze snoek had een vervelende wond aan zijn staart. Even snel een foto en weer terug.


Onder een brug breekt de lijn van Sander, maar zagen we het aas gelukkig drijven. We moesten terug waarbij Markjan van de situatie gebruik maakte en even snel zijn aas verwisselt. Sander buigt richting het water om het aas te pakken en komt rustig terug. Maar door de hoge zithouding van Markjan, het niet opletten en het plotselinge bewegen van de boot duikt hij met een sierlijke Jongejan truc de boot uit zo de plomp in, een hele doos kunstaas meenemend. Sander en Wout kijken elkaar verbaasd aan maar zien direct dat ze heel alert moeten zijn want met de dood in zijn ogen komt Markjan op de boot afzwemmen met de duidelijke intentie hier weer in te komen, of de boot nu kapseist of niet. Markjan komt gelukkig voor de andere twee aan boord zonder hierbij verdere nattigheid aan te richten en terwijl Markjan beteuterd al zijn aas aanwijst en Sander deze vakkundig de boot inhaalt stuurt Wout hikkend en proestend de boot richting de trailerhelling.

Resultaat van vandaag:

1 kapotte telefoon
2 snoeken
1 vals gehaakte brasem
1 nukkige Markjan
1 sadistische Wout
1 teleurgestelde Sander (visdag was erg snel om)
1 vermiste stoel
1 terechte koploper in het seizoensaantallen klassement
1 volle wasmachine
1 boot te koop op marktplaatsReacties

Er zijn 15 reacties

 jeroentje schreef op 17-07-2006 om 16:25:47
Ip opgeslagen


loow mooie site man ik woon in limburg en bij ons in het dorp is een gracht en daar zitten minstens 20 snoeken dus kijk niet raar op als je op ene dag 5 snoeken vangt. ik vind levend aas het beste om mee te vissen jullie??? ben benieuwd naar jullie mening de grootste snoek wat ik ooit heb gevange was 1.23 en ook mijn eerste ik was toen 10 jaar:P en nu 13 mare mzzl suc6 met de site moooi man!!!

 christiaan schreef op 16-07-2006 om 10:16:32
Ip opgeslagen


mooie snoek vorige week zaterdag heb ik 2 snoeken tussen de zwemmende mensen gevangen(k ben 12 jaar) iedereen zat te kijken en mijn pa had vorig jaar ook tussen de zwemmende mensen een snoek van 120cm gevangen(camera vergeten)

 debbie schreef op 07-07-2006 om 23:56:42
Ip opgeslagen


Haha, wat heb ik toch een lekker stel zwagers en hun vriend. Ik had het verhaal al eerder gehoord maar toen mocht het niet doorverteld worden. Gelukkig kan nu toch iedereen meegenieten! Mark ga zo door, dan ga ik wat vaker jullie site bekijken want het is toch wel erg leuk  groetjes Debbie

 pascal schreef op 02-07-2006 om 17:49:06
Ip opgeslagen


Mooie snoeken jongens, mijn grootste is +/- 80 cm op centerparcs met een LIDL plug    

 jeroen schreef op 23-06-2006 om 17:13:47
Ip opgeslagen


hey jongens klinkt raar maar julie moete de stek er niet zo duidelijk op
zeteen van de winter word ales stuk getrolt
Commentaar van Markjan:
Zijn we helemaal niet bang voor hoor  

 Kenneth schreef op 23-06-2006 om 09:58:04
Ip opgeslagen


Hee ik ben een joggie van 12jaar.
ik vis altijd op snoek.
me grootste snoek is circa 100cm.
Dat wou ik even vertellen.. 

 kees schreef op 15-06-2006 om 17:35:44
Ip opgeslagen


jullie vissen dus ook gewoon in de gesloten tijd...

ikzelf ook aan het eind van de gesloten tijd dus mij maakt het niet veel uit

 Jan schreef op 13-06-2006 om 21:42:23
Ip opgeslagen


leuk jongens, vooral die 1e foto, staat er weer lekker duidelijk op
mvg,Jan

 Wouter schreef op 05-06-2006 om 10:30:33
Ip opgeslagen


Ik dacht dat wij de enige klungels waren ha ha ha!! Afgelopen zaterdag kwam ik bij het traileren van de boot ook tegen wil en dank in, in de plomp terecht!! Leuk verhaal jongens. Good goan!

 jeroen schreef op 04-06-2006 om 21:09:07
Ip opgeslagen


leker dagie maar van af de kant gaat hetstuken beter gr jeroen

 cantor schreef op 04-06-2006 om 20:30:40
Ip opgeslagen


Dit was me het dagje wel, jongens. Heel erg leuk. Ik heb ook sterk het idee dat jullie een nieuwe en grotere boot nodig hebben. Zelf denk ik zo'n beetje aan het formaat van de boot die werd beschreven in het laatste paragraaf van het meest recente visavontuur van onze vrienden R

 Markjan schreef op 04-06-2006 om 11:03:38
Ip opgeslagen


Ik heb gehoord dat en in de wijde omtrek geen snoek meer gevangen is 'sinds het voorval. Ik denk dus dat je gelijk hebt Walter.

Pieter, ik zou me geen zorgen maken..... alhoewel..... ja, misschien toch beter van wel  

En Jos, bedankt voor de tip over het tegengewicht. Misschien moeten Sander en Wout maar gewoon op dieet om wat zwaarder te worden. Dan zijn we prima in balans  

Maar alle gekkigheid op een stokje, ik denk dat de boot toch iets te klein is voor drie grote mannen. We moeten maar op zoek naar een grotere.

 walter schreef op 04-06-2006 om 09:09:50
Ip opgeslagen


H

 Pieter schreef op 04-06-2006 om 08:36:21
Ip opgeslagen


Ongeloofelijk mannen wat jullie allemaal mee kunnen maken in een dagje vissen. Er is me zoveel nog niet overkomen in 20 jaar vissen als bij jullie in een dag! Markjan had al eens gezegd graag een dag met me te gaan vissen, en natuurlijk gaat dat straks gebeuren. Maar ik begin me nu toch een beetje zorgen te maken....... want wat staat me straks allemaal te wachten????????

 Jos schreef op 04-06-2006 om 01:11:39
Ip opgeslagen


Waar moet ik beginnen ?
www.belnu.nl Niet te duurste, wel een goede service
Nee hoor gekkigheid, ik durf bijna niet te lachen. Sterker nog ik zit hier strak achter het beeldscherm hahahaha
Superverslag. Mooie, dikke vette 90er.
Overigens een gemeend advies. Ik heb aan de overzijde van mij, in de boot wat balast gelegd. Ik was bij ons de schuldige van een beetje onbalans. Jffrey is 35 kg en ik ben een magere 90er.
Overigens, wanneer kan ik de snoeken.net boot eens verwelkomen in Almeerse wateren ? Over het algemeen is het hier niet diep. Mark Jan kan dan, als hij over boord valt, teruglopen naar de boot.

groet Jos

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03124 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign