Fair for lure&fly
 Geplaatst op  11-09-2006  door Pieter
4387 keer bekekenVanaf nu voortaan op Snoeken.net verslagen van hengelsport beurzen vanuit eigen land en als de gelegenheid daarvoor aanwezig is ook vanuit het buitenland. Ik heb de taak op mij genomen om deze beurzen op een zo goed mogelijk manier aan jullie te presenteren. Door het jaar heen worden er verschillende grote en kleinere hengelsport beurzen georganiseert op allerlei visgebied. Omdat we ons hier op een roofvis site bevinden zal er uiteraard alleen aandacht worden besteed aan het roofvisgebeuren op deze beurzen. We trappen af met een hengelsportbeurs die zich in twee jaar tijd tot een toonaangevend roofvisfestein in Nederland en mischien nog wel daar buiten heeft weten te manifesteren.

Veel plezier.

Pieter Nederlof.


In het weekend van 9 en 10 September werdt er voor de tweede maal de Fair for lure&fly op het recreatie terrein van het Eiland van Maurik georganiseert. Dit festein onderscheid zich van andere beurzen doordat er naast het binnen gebeuren ook vele activiteiten buiten op het terrein plaatsvinden. Ook bijzonder is dat er alleen aandacht is voor roofvis en vliegvissen en wij als roofvissers ons hart hier dan ook kunnen ophalen. Aan de hand van de foto’s zullen we de beurs dan ook doorlopen en het een en ander proberen te vertellen.


Als we de hal inkomen lopen we gelijk tegen de stand van Rozemeijer aan en ook Bertus zelf was aanwezig om de bezoekers van informatie voorzien. Deze meester in het moderne kunstaas vissen weet dan ook veel te vertellen en heeft in de loop van tijd schitterend roofvismateriaal ontwikkeld. Daarachter de stand van de SNB met een aantal workshops over spinnerbouw en jerkbaits. Prachtig om te zien hoe deze mannen mooie bucktailspinners en gelikte jerkbaits weten te maken. Ook de tweede hands markt van gebruikt hengelsport materiaal werdt druk bezocht en het was dan ook als vanouds dringen aan deze tafels.


Het volgende bezoek was de stand van Spro met achter zijn desk vol met favoriete kunstaasje Henk Simonz. Henk is altijd in voor een praatje en laat dan ook de meest uiteenlopende aasjes zien voor de visserij op snoek, snoekbaars en niet te vergeten roofblei. Zelfs een speciaal voor roofblei ontwikkeld spinnertje maar Henk garandeerde dat er nog vele andere roofvissen dol zijn op dit aasje. Een nieuw model plug met een levensechte actie mochten we uitproberen in een bak water en verbaasde ons echt met zijn actie maar we moeten nog even wachten tot het op de markt is.


Langs de diverse stands van winkeliers waar volop kunstaas en hengels te koop waren ,en soms ook nog wel een leuke aanbiedig op de kop getikt kan worden komen we bij de stand van de VNV. De vereniging van nederlandse vliegvissers is een wereld op zich. Mannen achter hun tafels bezig met de meest uiteenlopende creatie’s te binden voor het vliegvissen op diverse roofvissen en natuurlijk de enorme streamers voor het vliegvissen op snoek. Als we verder lopen valt me een klein standje op met daarachter Volkmar Strikkers. Deze collega van poldersnoeken.nl is een gepasioneerd roofvisser en vist zo’n beetje op alle soorten roofvis. Een leuk gesprek volgt en deze jongen weet dan ook veel te vertellen, ook het roofblei vissen heeft zijn hart gestolen.


Op het buitenterein aangekomen is er van alles te doen. Een compentitie met de bellyboot om zo snel mogelijk een parcours af te leggen levert leuke momenten op. Ook de castingwedstrijd blijkt nog niet mee te vallen want de diverse objecten in het water blijken moeilijk te raken. Ook een half uurtje met een boot het water op om zelf te kunnen vissen wordt druk bezocht en ik kan pas voor vier in de middag inschrijven om mijn twee zoons even mee te laten gaan. Verder lagen er op het terein de mooiste visboten te wachten op een nieuwe eigenaar met een dikke portemenee. Ook het vliegvissen werdt met verwondering gade geslagen want deze mannen zetten met gemak een vlieglijn vijftig meter weg.


Ook op de stand van de NVVS tegenwoordig Sportvisserij Nederland genaamd was veel te ondekken. Een bakje water met een snoekje, wat baarsje en een paling leverde veel bekijks op. Ed Stoop stond voor iedereen klaar om een praatje te maken en deze presentator van vistv heeft ook nog eens een geweldig gevoel voor humor. De kinderen konden hun hart ophalen door het zelf maken van een tuigje en er werdt dan ook flink geknutseld door de diverse kinderen. Ook mijn jongste zoon Meindert kwam na verloop van tijd trots met zijn zelfgemaakte tuigje en een tas met het Visblad en stickers erin aan.


Verder was daar dan nog de drilmachine en hier kan iedere dril nagebootst worden. Van een flinke baars tot monstersnoeken op een spinhengel. Gijsbert koos uiteraard voor de monstersnoek en begon vol goede moed aan de dril. Maar zo eenvoudig bleek dit nog niet en een enerverende dril volgde die uiteindelijk in het voordeel van de monstersnoek beslecht werdt. Er was in deze situatie geen houden aan en uiteindelijk brak dan ook de lijn. De meneer die de machine ingesteld had gaf hem een complimentje dat hij het nog zo lang uitgehouden had want het was bijna niet te doen in de nagebootste situatie.


Tot slot was er dan om drie uur de grote tombola van de SNB op het pleintje voor de hal. Met een hoofdprijs van een heuse visboot en vele andere schitterende prijzen was het pleintje helemaal afgeladen. De trekking werdt verzorgt door Jan Eggers en Jan weet dan ook na zoveel jaren er nog steeds een spannend en leuk spectakel van te maken. Tot slot zijn we daarna nog met Thijs van der Sanden van metersnoeken het water opgeweest, deze jongen had zich deze dag beschikbaar gesteld aan de organisatie om met mensen het water op te gaan. Het was een prettige ontmoeting met Thijs en ik had een leuk gesprek met hem terwijl Gijsbert en Meindert aan het vissen waren, helaas vingen ze niets.
Volgens mij was de Fair weer een geslaagd evenement want wij hebben ons deze dag zeer vermaakt!!Reacties

Er zijn 3 reacties

 Boudewijn schreef op 12-09-2006 om 05:02:16
Ip opgeslagen


Ik heb inderdaad wat gemist, die drilmachine!:D

 Thijs van der Sanden schreef op 11-09-2006 om 21:56:37
Ip opgeslagen


Mannen!
Het was idd prettig om jullie aan boord te hebben van mijn Sylvan. Ik was erg onder de indruk van Gijsbert, 14 jaar en al zo kunnen werpen met een reel petje af!

Zo te zien beviel de F&L jullie en dat is toch het belangrijkste he!

Groeten, Thijs

 cantor schreef op 11-09-2006 om 21:45:45
Ip opgeslagen


Jammer, ik had andere dingen te doen. Maar zo te zien heb ik wel iets moois moeten missen. Volgende keer zal ik er proberen bij te zijn.

Vooral die drilmachine lijkt me geweldig, een wedstrijdje met de bellyboat zal ik ook niet afslaan. En dan natuurlijk de bekende sportvissers.

Leuk dat je van deze beurs verslag hebt gedaan!!!

Cantor

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03012 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign