Een middag met Actie...
 Geplaatst op  11-02-2007  door Markjan
4227 keer bekekenIk ben naar een favoriet plekje gereden (De Lege Walden) zo als mijn broer Albert al eens beschreef. Daar aangekomen snel het dode aas aan de dreggen gedaan. Voor dat ik het wist had ik een aanbeet de snoek ging er een stukje mee vandoor maar liet gelijk weer los. Dit is drie keer gebeurd, maar de vierde keer was raak, 61cm. Na een korte dril geland. Het voorntje zat hem nog in bek, en die kon ik dus mooi weer gebruiken. De voorn onder een dobber heb ik gelijk weer in gegooid. Ik had mijn fototoestel nog maar net klaar staan en de dobber was weer weg. Ik heb hem aangeslagen en weer was het hangen! Een kleine 56cm snoek. Dat waren twee snoeken met één voorn aan de zelfde hengel. Nog wat foto's gemaakt en de snoeken weer te water gelaten, daar hadden ze geen moeite mee.


Een twintig meter verderop kreeg weer een felle aanbeet maar ook deze had er geen zin in. Gelukkig viste ik met twee hengels met dobber. Ik zag dat andere dobber heel rustig onder ging, ongeveer 8 tellen gewacht en aangeslagen. Na een mooie dril van een paar minuten had ik een mooie snoek van 84cm geland. Ook weer een paar foto’s en weer zijn vrijheid gegeven.

Het duurde nu bijna een half uur, en dat is lang na zoveel actie. Toen ik weer een aanbeet kreeg liet deze helaas ook weer los. Maar het duurde niet lang voordat ik nummer 4 had geland. Deze snoek had een lengte van 63cm. Snel wat foto's en weer te water. Toen begon het hard te hagelen, en heb ik een minuut of tien met de rug in de wind gestaan.


Het werd weer droog dus kon ik weer verder vissen. Nog 3 keer een aanbeet gehad maar allemaal gelost. Wel frustrerend, maar dat is ook snoeken. Het werd al later en het weer werd al slechter. Je denkt aan stoppen maar toch weer ingooien en weer en weer en weer… En het nog een keer proberen gaf toch resultaat. Nummer 5, niet groot. Deze was 51cm maar had de actie van een meter snoek. Hij sprong bijna een meter uit het water. Na een korte dril, geland en maar weer wat foto,s gemaakt. Hierna snel zijn vrijheid weer gegeven. De foto's zijn niet heel mooi maar dat valt niet mee als je alleen bent.

Mijn totaal in 2007 is nu : 32 Snoeken


Wat een prachtdag met zoveel actie!!!

Gr Klaas.Reacties

Er is 1 reactie

 frits schreef op 15-07-2009 om 20:48:25
Ip opgeslagen


mooie site en gefeliciteerd met de vangst  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01996 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign