200
 Geplaatst op  22-02-2007  door Jos
4596 keer bekekenBeginnen met een 1 meter 12 is super. Allebei waren wij zichtbaar aan het genieten van de vis. 13.00 uur ging de dobber onder, 13.10 was het circus alweer voorbij. Veel tijd om na te genieten was er niet.


13.10 de dobber van Roger naar beneden. 8 tellen, contact zoeken en aanslaan, hangen kon Roger melden. Een mooie drill was in het heldere water prima te volgen. De vis kon geland worden en mocht op de foto. In alle commotie zijn wij vergeten om hem te meten. (schatting een 80er ?).13.20 was ook dit circus weer ten einde. Nagenieten ? Dacht het niet!


13.24 mijn dobber naar beneden. 8 tellen, contact zoeken en aanslaan, hangen kon ik melden. Ditmaal een hele heftige drill. Van links naar rechts en voor naar achter. Wederom prachtig te volgen in het heldere water. Hij was kleiner dan de 112, maar de strijd was super. Na de landing bleek hij 93 cm te meten. Foto en terug onder het toeziende oog van een heuse mensenmassa. Ach, ja publiek, wat moet ik er van zeggen.


Na deze mooie 90er werd het even rustig. Maar met even bedoel ik geen uur.
13.40, de dobber van Roger naar beneden. 8 tellen, contact zoeken en aanslaan. Het wordt eentonig maar ook hier kon Roger melden dat het hangen was. Stevige drill, landing en foto. Whow wat een dag tot dusverre. Wat ik bijna vergeet te melden dat tussen de snoeken door, veel aasvis werd gevangen. Niet van die kleine voorns, maar mooie stevige die prima strijd leveren aan de kleine baarshengels. Na deze mooie 85 of 86er werd het echt even rustig. Rustig qua snoeken. De aasvissen leverden nog steeds prima strijd.


Rond een uur of half 3 zagen wij voor het eerst weer een snoek. Ik ving met de baarshengel een mooie voorn, die achtervolgd werd door een snoek. In een reflex pakte ik mijn snoekhengel met dode voorn en gooide de voorn op de plek waar ik de snoek vandaan had gelokt. Binnen 5 minuten was het raak. De dobber verdween op snelheid naar beneden. Een prima drill was het vervolg. De vis kon geland worden en beiden waren wij ervan overtuigd dat het de jagende snoek van een 5 a 10 minuten geleden was. Mooie vangst ! 14.41, de snoek werd op de foto vastgelegd. Ik vermoed dat hij om 14.45 uur weer terug was in zijn element. Veel tijd om na te genieten hahahahaha.


14.46, gooide ik de dobber met een nieuwe voorn op dezelfde plaats als waar ik zojuist de 80er had gevangen. Binnen 1 minuut was hij verdwenen. 8 tellen etc etc.hahahaha, de drill, landing en het onthaken en binnen 5 minuten stond ik met ene nieuwe snoek in mijn handen. No.4 voor mij op deze wonderschone visda


15.00 uur, Roger gaf aan dat hij voor de file naar huis ging. Voor mij geen probleem. Ik had inmiddels besloten om de aasvissen te houden en samen met Kevin in de buurt van huis te gaan snoeken. Doel: proberen de 200 te halen. Slechts 2 vissen resten mij van dit seizoensaantal, dat moest te doen zijn. Na een afscheid met een overheerlijk bakkie koffie, stapte zowel Roger als ik in de auto. Roger op weg naar huis en ik op weg naar een prima locatie bij mij thuis. Bij deze vijver aangekomen was het binnen een kwartier raak. Omstreeks 16.45 uur had een kleine snoek mijn aasvis gepakt. De 8 tellen etc. De landing en fotosessie waren een logisch gevolg. Het was een kleine snoek. Ik hoopte dat de 200ste een beter formaat zou hebben.


Die 200ste ging niet zonder slag of stoot. Aan het einde van de dag begon de concentratie af te nemen. Ik verprutste 2 aanbeten en dacht dat ik met het respectabele aantal van 199 naar huis moest. Rond 18.00 uur was ik het eigenlijk zat en begon op te ruimen. Natuurlijk hield ik de in het water liggende dobber goed in de gaten. Plotseling zag ik beweging in de dobber. Best vreemd natuurlijk als de aasvis morsdood is en er geen wind staat. Ditmaal was het een hele rustige aanbeet. De dobber schommelde wat en verplaatste zich heel traag en schokkerig. Het zou toch niet…..of….8 seconde, contact zoeken, aanslaan en het enige wat ik zou kunnen melden, HANGEN!!!!, maar om het te roepen had weinig zin, kevin was zich in de snackbar aan het opwarmen. Een prima drill was het vervolg. Op zich geweldig zo in de schemering. Na de drill kon de vis geland worden. Ik zag al dat het ene prima formaat was. Een aardige passant hielp mee om te meten en de foto te maken. 92 hele cm en lekker dik. Een waardige vis die het waard is om de 200ste van dit seizoen te zijn.


Die 200 en alles er omheen was wel eenmalig. Vanaf nu ga ik me minder bezig houden met het tellen en meten. Stuk makkelijker. Hoofdzaak is namelijk GENIETEN !!, maar, maak jullie niet ongerust. GENIETEN doe ik.

Resumee:

Vandaag Jos 6 snoeken gevangen. Grootste 112
194+6 maakt 200 en dat is mooi in 1 seizoen
De 112 was en is een superformaat.

Groet JosReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2021 Snoeken.net | Laadtijd 0.03122 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign