NKS op het Noordzeekanaal.
 Geplaatst op  26-03-2007  door Pieter
4412 keer bekekenZondag 25 Maart, eindelijk na drie keer te zijn afgelast door te harde wind gaat de wedstrijd om het NKS (Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen) op het Noordzeekanaal deze keer wel door. Bert en ondergetekende hadden een tijd daarvoor al besloten om deze wedstrijd mee te vissen. Het is een water waar we toch al wel een paar jaartjes op snoekbaars vissen en de situatie dus wel een beetje kennen. Het is een water met veel ondermaatse snoekbaars maar waar best wel mooie vissen te vangen zijn. We hadden ons dan de laatste weken ook goed voorbereid met zeer wisselde resultaten dus we wisten dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Dit keer geen uitgebreid verslag met foto’s van vangsten want daar was domweg geen ruimte voor tijdens de wedstrijd. De fotocamera bleef in de tas en er werdt iedere seconde van de wedstrijd benut om onze shads in het water te houden. Dus vangen betekende de shad weer zo snel mogelijk te water en de vis in het bun om hem ter controle aan te bieden als er een controleboot in de buurt was.


Half negen werdt het startsein gegeven om de wedstrijd aan te vangen en de 59 boten stoven alle kanten op om de in hun ogen beste stekken te gaan bevissen. Ook wij hadden ons parcours al uitgestippeld en hoopten dat er niet te veel boten op zouden gaan liggen. En inderdaad voeren de meeste boten verder naar andere stekken en konden wij ons stek uit gaan slepen. Het duurt even maar dan krijg ik mijn eerste aanbeet maar het blijkt helaas een ondermaatse snoekbaars te zijn. Ook de volgende twee vissen halen de maat van 42 cm niet en konden dus direct weer overboord. Dan blijft het lang stil en kunnen we geen aanbeet meer forceren, we gaan varen naar andere stekken en verliezen hier dan ook kostbare vistijd door. Ook hier geen vangsten en om half twee hebben we dan ook nog vis aan kunnen bieden. Dan vangt Bert zijn eerste mooie snoekbaars van 55 cm en niet veel later zijn tweede van 51 cm. Even later vang ik een mooie snoekbaars van 50 cm en liggen we in een half uurtje tijd weer helemaal in de wedstrijd. Tot drie uur kunnen we nog vissen maar helaas blijfen verdere aanbeten uit en blijfen we deze dag op drie vissen steken. Bij de prijsuitreiking is het verder overings zeer gezellig en om zes uur gaan we moe maar met een ervaring rijker weer huiswaarts. In het bootclassement eindigden we op een 25e plaats en van de 59 boten hebben we het toch niet weer zo slecht gedaan.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03137 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign