De SportFisker.
 Geplaatst op  22-04-2007  door Pieter
4443 keer bekekenOp 21 en 22 April 2007 was er in Sporthal en Zwembad de Kortezwaag in Gorredijk de hengelsportbeurs van Friesland de SportFisker. Na vier jaar was het weer gezellig en druk in deze sporthal met demonstratie’s in het aangelegen zwembad. Els mei graach ris fiskje! oftewel Een ieder mag graag vissen is het motto van de Friezen.
Wij waren er Zondagmiddag en bij binnenkomst lopen we gelijk tegen een enorme vijver met forellen aan die natuurlijk veel bekijks trok. Verder was de sporthal gezellig ingedeeld met diverse winkeliers uit het Noorden met wat ons al vaker opgevallen was erg veel kunstaas hier.


Opvallend was ook dat hier veel informatie te vinden was over de hengelsport met oa. Pike Master Lure, Poask, Fishing Around the World, WVR hengelbouw, Visit Denmark, Prinz Royal en natuurlijk De Sportfisker het hengelsportblad van Friesland. Verder veel voorlichting van de Snoekstudiegroep afdeling Friesland, vliegvisvereniging de Pompemich, Karperstudiegroep Fryslán, Het stroperteam Wetterskip en natuurlijk Hengelsportfederatie Fryslán in samenwerking met Groningen Drente en Oost Nederland.


Ook veel aandacht voor boten op deze beurs met natuurlijk de leveranciers daar in het noorden zoals Adolf Boatbusiness, shingen, Leeuwarden en bovenkamp en natuurlijk Marcraft die een primeur op de beurs hadden met de 410. Deze nieuwe boot kon uitgebreid getest worden in het buitenzwembad. Verder waren er in dat zwembad kunstaas demonstratie’s van Jouke Jansma, Bertus Rozemeijer en Hans de Boer. Ook het vliegvissen werdt hier gedemonstreerd en was men zelfs in de gelegenheid om het vliegvissen een beetje onder de knie te krijgen met enkele bassis lessen.


Verder kom je op een beurs natuurlijk vaak onverwachts bekenden tegen, en dat vindt ik vaak het mooiste van de beurzen om dan even lekker bij te kletsen. In ons geval liepen Gijsbert en ik geheel onverwachts tegen Cantor met zijn gezin aan en we hebben dan ook even lekker bijgekletst. Ook ontmoete ik de broers Albert en Klaas Hofstra die ik tot dan toe alleen maar van het forum van onze site kende. Hartstikke leuk natuurlijk om zo deze mannen te ontmoeten op deze Frieze beurs.


Twee lezingen hebben we nog bijgewoond van Jouke Jansma en Bertus Rozemeijer. Jouke had een mooie lezing over hun visavontuur in Noorwegen met de onverwachte dingen die je dan vaak te wachten staan, zowel in positieve als negatieve zin. Hun eerste water viel enorm tegen met de vangsten en ze vroegen zich af wat ze hier te zoeken hadden zo ver van huis met zes snoeken per dag. Maar half in de week naar hun tweede bestemming keerde hun lot en vingen ze toch nog veel en mooie snoeken en Jouke stond dan ook alweer te trappelen van ongeduld om weer terug te keren naar Noorwegen. De tweede lezing was van Bertus en die liet ons met een klein gezelschap zelf kiezen wat het onderwerp mocht zijn. Snoekvissen of snoekbaarsvissen en met eensgezinde stemmen werdt het het laatste. Bertus wist ook nu weer op zijn eigen wijze het selecte groepje tot het laatst te boeien met een leerzame lezing over het snoekbaarsvissen. Tot slot werdt ook nog de bedreiging van deze sportvis behandeld en ook hier werden wij als sportvissers op onze eigen verantwoording gewezen. Om het in het
Fries te verwoorden “ Fange en Frijlitte” oftewel de algemeen bekende slogan Catch en Release.


Ik denk dat de Friezen terug mogen kijken op een geslaagde beurs waar genoeg te doen was voor zowel jong als oud. Met deze beurs achter de rug is het wachten op de opening van het nieuwe roofvisseizoen om het opgedane in de praktijk te brengen. Want daar ligt natuurlijk ons hart, daar op het water waar we onze zintuigen achterna kunnen gaan. Voor wie deze weken naar het buitenland gaat om te vissen mag al wat eerder aan de bak , ook ik reis over 14 dagen af naar Zweden en hoop daar weer een schitterende week te beleven.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.04573 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign