Warm! Waar zijn ze?
 Geplaatst op  11-06-2007  door Jos
4260 keer bekekenIn de ochtend zag het prima uit. Bewolkt en een licht windje, dat kleine golfslag veroorzaakte. Dat moest vangen worden. Na 3uur slepen was ik erachter dat de weeromstandigheden niet alles zeggen. Op 2 aanbeten en een losser na was er geen snoek op de foto gegaan. Balen voor mij en vismaat Mark.

Na deze visloze halve dag werd besloten om de dobbers een uur onder een brug te gooien. Inmiddels was de zon volop aan het schijnen. Hierdoor liep de temperatuur flink op.Ook dit verliep visloos. (pffffff , dat ben ik niet gewend). Hierna zou alles anders worden. De 1ste uren hadden wij gevaren in kleine sloten en grachtjes. Kennelijk was het hier te warm om onze groene rovers tot aanbeten te verleiden. Het vervolg van onze route was het grote water. Op een diepte van 2 meter zou gevist worden met de Fatso’s. Bij het uitvaren van het kanaal, de scheiding tussen binnenwater en het grote meer, werd de Creator van Singing Lures gerepen door een snoek, helaas geen hanger. 100 meter verder was het weer de Creator die voor actie zorgde. Bij het oppakken van de hengel loste deze vis. Jullie kunnen je mijn gemoedstoestand voorstellen. Nog geen 10 seconde later was het wel raak. Nu op de Fatso die achter de boot in het schroefwater hangt. Een mooie dikke 90er zorgde voor spektakel. Mooi gevecht en de 1ste landing.

Dat werd tijd. Onze huidskleur was inmiddels rood van de zon en ergernis geworden. Het gaf de burger in ieder geval moed. Zo werd besloten het grote meer verder te verkennen. Binnen 20 minuten ramde er een dikke snoek, wederom op de Fatso. Tijdens de drill kon ik al voelen dat het een prima formaat moest zijn. Toen hij langzij kwam zag ik gelijk dat het 1 meter + moest zijn. Alles verliep naar wens en de meetlat mocht er langs. 105 hele centimeters, mijn 1ste meter van het seizoen.


Dat smaakte naar meer, maar helaas bleef het rustig. Tijd voor de dobber in onze haven. Een dik uur, turen naar onze fluorizerende drijvers mocht niet baten. Heetgebakken en roodgekleurd, keerden wij terug naar het grote meer, hetgeen resulteerde in nog 2 snoeken. Wederom een dikke 90er (95), die tijdens de drill energiek tekeer ging. Ik dacht nog aan een 2de meter + en een klein snoekje.


Nu ik zit te schrijven, bedenk ik ineens dat er tussendoor nog een kleine snoek is gevangen, buitenboord onthaakt. (Je wordt verwend)

Al met al een prima dag, met een prima les. Twee soorten water verkend en tot de conclusie gekomen dat de snoek inmiddels naar dieper water is getrokken. (invloed van temperatuur.)

Ga nu het verslag beƫindigen. Kan een tikfoutje inzitten. Ik moet namelijk met mijn dochter naar de paardenraces (wat een rot leven hahahaah)

Groet Jos
41 + 5 maakt 46Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01819 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign