Kevin op stoom
 Geplaatst op  17-06-2007  door Jos
4289 keer bekekenVaderdag was niet gepland om te gaan snoeken, maar toen ik aangaf, dat dit het meest geschikte cadeau voor mij zou zijn, had ik het snel geregeld. Meestal gaan Jeffrey en Kevin met plezier mee, maar verrassenderwijs had Jeffrey geen zin. Na 13.00 uur zat ik samen met Kevin in de boot. Een heerlijk zonnetje maakte het geheel aangenaam. Het KNMI had aangegeven dat de buien af zouden nemen in de middag, dus dat zat wel snor. (dacht ik). Na nog geen 20 minuten had ik al 2 snoeken (70ers) te pakken, op de Fats0. De tweede snoek werd gevangen in een hele heftige bui, die gepaard ging met veel wind en golfslag. Spectaculair, maar ik besloot om de camera in de tas te laten. Wat een weersvoorspelling!


Na deze 2de snoek werd het hoog tijd dat Kevin de 1ste op zijn nieuwe hengel zou vangen. Dit duurde een klein half uur. Bij het invaren van een stadsgracht, werd onder het oog van een andere roofvisser, door Kevin, op vakkundige wijze een snoek gedrilld en geland. De fotosessie kon nog net voor een nieuwe hoosbui.


Hierna werd het een uurtje rustig. Het grote meer dat de afgelopen weken de meeste vis had opgeleverd, leek wel dood. Wij waren het er samen over eens dat er van strategie gewisseld moest worden. Op snelheid voeren wij richting een aantal stadsgrachtjes die garant staan voor veel snoek. Niet de grootste, maar in ieder geval vis. Het duurde niet lang of de 1ste hing alweer aan Kevin zijn hengel. No2 op 1 dag is voor hem al een record, maar het zou nog mooier worden. Hij genoot zichtbaar van de drill, het onthaken en de fotosessie. Je had zijn gezicht moeten zien toen hij de snoek de vrijheid teruggaf. Genieten met een hoofdletter G.


“Pap ik heb nog nooit 2 snoeken op 1 dag gevangen, echt super !!!”.

Dat is toch wel een mooi Vaderdagcadeau. Een kind dat zo geniet, daar doe je het voor. Nog geen 10 minuten later kon hij nog breder glimlachen toen No.3 in zijn handen lag. Uitzinnig werd de tocht voorgezet, al schoot het qua afstand niet echt op, want Kevin wist al snel No 4 te haken. Hetzelfde ritueel, drill, landen,onthaken en fotosessie werd herhaald.
Super was en is mijn conclusie. Ik heb de jongste telg voor het snoeken gewonnen. Vissen is leuk, maar vangen is de sleutel tot succes. Ik vermoed dat Kevin op dit moment in zijn bed de ene na de andere snoek aan het landen is. In ieder geval is zijn hengel mee naar zijn slaapkamer gegaan.


De middag was om, toen mijn vrouw belde dat het diner klaar was, toch wist ik op de terugweg mijn 3de van de dag te landen. Hoe kan het ook anders, de Fatso die naast het schroefwater werd gesleept was de klos. Een mooie afsluiting, No 52 van het seizoen is al weer binnen.

Oh ja ik had het nog niet over mijn Vaderdagcadeau gehad. Mijn vrouw stelde voor dat ik een week naar de Ebro mag. Meervallen here we come . Nu nog kijken waar ik tijd heb.

Groet Jos
4 snoeken op 1 dag is een PR voor Kevin.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01942 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign