Op herhaling...
 Geplaatst op  17-06-2007  door Remco
4283 keer bekekenZo'n dag als gisteren was heerlijk om mee te maken, althans dat waren Jessy en ik van mening. De snoeken die we wisten te haken waren weliswaar niet groot maar dat drukte de pret niet. 's Avonds werden de plannen voor vandaag gesmeed. We hadden slechts 2,5 uur de tijd om tot succes te komen. Niet echt lang dus.


We voeren met de boot direct de Oude Rijn op omdat in de poldersloten te veel drijfvuil aanwezig was. De eerste vijf minuten gingen fantastisch, er stond niet veel wind en het was betrekkelijk rustig op het water. Dit maakte het varen vrij gemakkelijk. Daarna nam de windkracht toe en kwamen er wat spetters. Het laatste wat we wilden was een flinke plensbui en dat gebeurde dan toch. Binnen notime raakte we behoorlijk nat maar konden we met onze jassen de schade nog redelijk beperkt houden. Toch kwamen we tot de conclusie om na een half uur trollen de boot thuis weer aan te meren.


In plaats van het trollen liepen we naar een regelrechte hotspot op 50 meter van mijn (Remco) huis. Een groot stuk waar ik in het verleden veel snoeken heb gehaakt. Na een minuut of 5 veranderde ik mijn aas, de popper bleek weinig effectief daar de actie door het vuile water niet zijn actie kon maken. Ik liet een goedkoop pluggetje waarvan ik zijn herkomst al lang niet meer weet langs leliebladen lopen en er schoot pardoes een snoek tussenuit, mis! Maar het bewijs dat er snoek actief was.


Jessy, die net bezig was met het verwisselen van zijn kunstaas miste dit geweldige tafereel. Hij besloot, naar ik meen, de Salmo Perch Floating te gaan gebruiken. Niet zonder succes, er schoot een snoek op en deze bleek goed gehaakt. Een zeer korte dril zorgde voor de eerste vangst van de dag. Een leuke snoek van precies een halve meter. Helaas lieten de grote snoeken niets van zich horen. Maar we waren van de 0 af. Vlak na zijn vangst schoot er nog een snoek mis op dezelfde plug.


Ik bleef maar op de 0 staan en dat terwijl ik op de plug van nog geen 2 eurotjes al het één en ander had gevoeld. Het wateroppervlak bleef ook onrustig met al die opspringende visjes, er moest meer zijn. Trouw door blijven gooien met de plug werd aan het einde van onze sessie toch nog beloond. Een enorme knal op de plug deed even vermoeden dat het om een snoek zou gaan maar datgene wat ik had gehaakt was wel erg onrustig. Ik bedacht me al snel dat het om een baars moest gaan en ja hoor, bij het bovendrijven ging het inderdaad om een fraaie baars. De baars bleek bij meting 31 cm te zijn, niet onaardig zo'n bijvangst. We waren beide van mening dat we met deze leuke vangst onze dag op een waardige manier konden beëindigen. Opnieuw hadden we weer veel plezier beleefd.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03332 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign