Dol dwaze snoeken.
 Geplaatst op  25-06-2007  door Pieter
4286 keer bekekenZondag 24 Juni ga ik weer met broer Bert op stap, deze keer op een zandwinput. Om half acht arriveren we bij de plas die geen trailerhelling bezit. Met Bert zijn platbodem boot is dat geen probleem, met twee man pak je de boot makkelijk op en we laten hem zo het water inglijden. Visspullen erin, electro motor erachter en binnen no-time liggen we te vissen. We besluiten de plas rondom langs de kanten af te werpen en zo de beste stekken op te zoeken. Het water is goed helder, Bert begint met een glider van Salmo ik besluit mijn afgekloven jack maar weer eens in te zetten.


Binnen drie worpen is er actie en zie ik een snoek de jack missen. De volgende worp blijft hij enige tijd het aas volgen, ik speel wat met het aas en dan besluit de snoek zijn tanden erin te zetten. Tot twee keer toe flikt hij dit maar ik weet hem niet te haken, waar heb ik dit eerder meegemaakt? Even later is het Bert die een aanbeet op zijn glider krijgt en zien we een flinke baars bij de boot arriveren. De baars is het er niet mee eens en begint nog eens flink te schudden waardoor hij zich voortijdig weet te onthaken. We varen langzaam op de electro motor verder en werpen zo richting de kant uit.


We komen uit op een landtong onderwater, Bert heeft zijn kunstaas verwisseld voor een fatso en krijgt hier vlak bij de boot een aanbeet op. De snoek knalt vol op de fatso en er is geen ontkomen meer voor hem aan, de eerste snoek van rond de 85cm komt in de boot vandaag. We werpen deze stek nog even goed uit en weer zie ik een snoek mijn jack volgen. Hij blijft tot de boot achter het aas aankomen om daarna rechtsomkeer te maken. De volgende worp komt de snoek vlak bij de boot weer achter het aas aan maar wat ik ook probeer het haalt niets uit. Na de stek nog een tijdje uitgeworpen te hebben gaan we weer verder.


Even later is het weer raak voor mij en knalt een snoek vol op de jack maar wat ik dan meemaak heb ik echter nog nooit meegemaakt zo lang ik vis. Vlak voor de boot na toch wel een stevige dril rolt de snoek eraf. Mijn jack ligt stil voor hem en de snoek blijft even verdwaast liggen, ik geef de jack weer een tik en de snoek valt hem alsnog een keer aan en hangt weer, onvoorstelbaar!! Na dit tafereel is het Bert die weer een mooie vis op de fatso vangt en ook deze vis ging er vol op. Onder een lange kant met overhangende bomen is het Bert die zijn derde snoek binnenhaalt en ook deze vis knalt vlak voor de boot vol op de fatso. Ik krijg veel volgers op de jack terwijl ze wel vol op de fatso gaan, ik besluit mijn aas veel sneller te vissen.


Bij een kleine inham aangekomen beginnen we die uit te werpen en weer tot twee maal toe een volger op de jack. En ook deze keer knalt er een snoek even later wel weer vol op de fatso, ik begin een beetje krankzinnig te worden van die rare snoeken. Aan het eind van de inham wordt het helemaal te gek, we zien allebei bij elke worp een volger zowel achter de jack als de fatso. Als ik weer inwerp begin ik een stuk sneller de jack binnen te vissen. Een snoek volgt het aas tot vlak bij de boot tot ik het aas binnen moet halen, de snoek blijft volgen en komt zelfs het water uit. Ik werp weer in en ros de jack met een rotgang door het water, nu gaat er een snoek vol op en kan ik eindelijk na al die volgers weer eens een vis afdrillen. Na deze vis blijft het ineens stil op deze stek en gaan we weer verder. Als we de plas bijna rond zijn vangt Bert nog twee snoekjes en blijkt de fatso het deze dag toch beduidend beter te doen dan de jack alhoewel de jack weer meer snoeken tot achtervolgen inzette. Bij de auto aangekomen probeer ik het nog even met het kleinere broertje van de fatso en vang hier nog een leuke snoek op. Ook Bert krijgt nog een aanbeet maar de vis weet zich vlak bij de boot te lossen. We moeten er weer een eind aan maken maar doen dit toch met een beetje tegenzin na deze morgen met dol dwaze snoeken.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02827 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign