Snoek(baars)
 Geplaatst op  12-10-2007  door Jos
4187 keer bekekenSnoek vinden is voor mij het verlengde van witvis vangen. Daar waar prooivis zit vind ik snoek. Een abc-tje heet dat. De afgelopen jaren heb ik uitgevonden dat het weinig zin heeft om zomaar lukraak sommige plekken af te vissen. Iets van een plan, een hoeveelheid kennis/ervaring is beslist noodzakelijk voor succes. Tevens heb ik onthouden waar de prooivissen/snoeken zich ophouden en in welke periode. Vandaag zag ik weer visboten van links naar rechts over het grote meer varen, zonder enig resultaat. De bemanning had na uren een gezicht dat je niet kunt omschrijven als vriendelijk. Sommigen hadden zelfs twijfel of er in Almere vis zit. Sommigen hadden een enkel visje gevangen.


Ik heb altijd iets dat op een plan lijkt. Zo ook vandaag. Enkel de aashengels werden meegenomen. Dobbervissen als discipline! Mark, mijn vismaat voor vandaag was het hier helemaal mee eens. Eerst moesten er aasvissen gevangen worden, wat zonder al te veel problemen verliep. Na een half uurtje zat de emmer behoorlijk vol. De plek waar wij dit deden, staat bekend om de grote snoek die er huist. Vandaag gaven die echter niet thuis en tot het middaguur, bleven onze snoekdobbers boven water.( Dat was afgelopen weekeinde op deze stek wel anders. Zie eerder visverslag)


Foto van afgelopen Zondag toegevoegd. Snoek werd gevangen in het avonlicht. Dit geeft een zachte gele gloed op de foto.
Het middaguur blijft Mark nog lang bij en is voor mij ook gedenkwaardig. Mijn 1ste vangst van de dag was een mooie 80+ snoekbaars (86). Na een prachtige drill in helder water, kon hij geland worden. De fotosessie werd iets ingekort omdat ik mijn 2de dobber naar beneden zag gaan. Snel werd de snoekbaars losgelaten en kon ik de 2de vis aanslaan. Dit bleek een mooie snoek te zijn (80+). Ook deze werd vastgelegd op de gevoelige plaat. Dat belooft wat, 2 grote roofvissen binnen 5 minuten op de foto. Van Jeffrey kreeg ik achteraf telefonisch op mijn donder. Hij zei, “Pap, die had je gemakkelijk dubbel op de foto kunnen zetten. Dat was een topfoto op Snoeken.net geweest”.
Het werd nog mooier want binnen het kwartier werd mijn dobber voor de 3de keer naar beneden getrokken. Na het aanslaan voelde ik echter nauwelijks iets. Snel werd het duidelijk, dat een baars (20+) mijn kleine aasvis had gegrepen. Ook deze werd geland en op de foto gezet. Een soort van Grand Slam binnen het kwartier. (Alleen de Roofblei en Meerval ontbreken nog. Helaas nog niet gevangen in/om Almere, Vangstmeldingen?…?)


Bovenstaande deed vermoeden dat de boot tot de rand gevuld ging worden met snoek. Helaas staat vermoeden en realiteit soms erg ver van elkaar. Ondanks dat wij super geconcentreerd de rest van de visdag naar onze dobbers bleven kijken, wisten wij uiteindelijk maar 1 snoek toe te voegen aan het dagtotaal. Ook deze snoek, een mooie 95 cm snoek danste na het aanslaan, op haar staart over het water. Een heel raar en zeer spectaculair gezicht. Ik had de grootste moeite haar onder controle te houden tussen de aangemeerde boten.

Tevreden met mijn vangsten en enigszins verbaasd dat mijn vismaat alleen een grote hoeveelheid baarzen had gevangen (ondanks inzet, materiaal etc), voeren wij terug naar de haven en zat ook deze heerlijke dag erop.

Groet Jos en tot de volgende…………..Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02803 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign