Lough Derg 2008
 Geplaatst op  15-04-2008  door Wouter
4185 keer bekeken



Nog twee weekjes sabbelen op t werk en het is zover. Dit jaar laten we het Zweedse Västervik links liggen en zal het pittoreske Killaloe - gelegen aan rivier de Shannon in Ierland -decor zijn voor één groot snoekavontuur, tenminste wel als het aan ons ligt. Afgelopen najaar vertrokken Friso en Ralf ook al richting Killaloe voor een paar dagen spanning en sensatie onder deskundige begeleiding van visgids Ferdinand Heijerman. Spannend was het inderdaad want er werd erg grote snoek gevangen. Wat dacht je van 100 cm, 107 cm, 115 cm, nog een 107 cm, een stuk of vijf snoeken van boven de 90 cm, een handjevol exemplaren onder de 80 cm en nog een paar verspeelde metersnoeken?


De snoektrip van afgelopen najaar op het immense Lough Derg heeft op beide heren zon onuitwisbare indruk gemaakt, dat het als een paal boven water stond dat wij onze jaarlijkse visvakantie dáár zouden doorbrengen. Nu ik dit schrijf moet er nog van alles en nog wat worden geregeld, maar je zult begrijpen dat we er nu reikhalzend naar uitkijken.


Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik m ook best een beetje knijp.. De resultaten van afgelopen najaar waren natuurlijk fenomenaal, maar uit ervaring weet ik ook hoe taai de snoekvisserij op Derg soms kan zijn. Snoeken in een land dat er uitziet als een lappendeken bestaande uit tientallen kleuren groen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, de uitdaging roept, we gaan ervoor en zullen jullie na 10 mei van het resultaat op de hoogte brengen. Loug Derg 2008, a sort of homecoming?


Good goan,
Wouter



Reacties

Er zijn 4 reacties

 Rix schreef op 23-05-2008 om 11:53:32
Ip opgeslagen


Zijn jullie met de boot gezonken, of word het een verslag van heb ik jou daar?

 Fleaxes schreef op 28-04-2008 om 22:46:46
Ip opgeslagen


Klinkt als een prachtig tegemoet komend avontuur. Ik hoop dat jullie het naar jullie zin zullen hebben en meer dan een prachtig aantal snoeken (met mooie formaten natuurlijk) mogen landen.

Succes!

 Pieter schreef op 16-04-2008 om 15:32:01
Ip opgeslagen


Veel sucses daar in Ierland en ik hoop dat het één groot snoekavontuur voor jullie wordt.

 Markjan schreef op 15-04-2008 om 21:45:09
Ip opgeslagen


Ik ben benieuwd.... en daar niet opeens in het zweeds praten tegen de mensen hé  

Geef zelf een reactie











Berichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!




 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01857 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign