oude koeien uit de sloot halen....
 Geplaatst op  23-05-2008  door Rix
4490 keer bekekenNu het gesloten seizoen weer bijna ten einde loopt leek het me leuk om ook nog even terug te kijken op mijn seizoen 2007/2008
Het is een seizoen geworden die redelijk naar mijn verwachting is verlopen.
In totaal heb ik dit jaar tussen de 60 en 70 snoeken gehaakt, en zijn we duur weer een jaar ervaring rijker.


Juni was de maand van het proberen, veel nieuw kunstaas en waar was de snoek nu goed te vangen en waar niet.
Die plekken waren gelukkig waar ik dacht dat ik ze moest zoeken en het seizoen ging dan ook lekker van start met 19 snoeken in de eerste maand!
Het waren geen monsters, maar ook zeker geen kabouters.
Er ging ook gelijk een pr van mij aan diggelen, maar dit bleek wel het enige pr te zijn dit jaar! Een baars van 43 cm, dat geeft toch een aardige sport op een lichte spinhengel in zwaar stromend water!


In juli was het opeens gebeurd, heel weinig vangsten, maar dat is niet zo verwonderlijk want ik ben in die tijd ook weinig op pad geweest, dit zijn voor mij de beste tijden om met wat kameraden op karper te vissen met brokken of met de pen, en dan schiet het snoekvissen er nog wel eens bij in.
Deze maand leverde mij wel een probleempje op, want ik heb met het brokvissen namelijk m'n pr karper verbroken, maar ik had geen weegschaal en meetlint bij me, dus weet er niks vanaf, maar groot was hij/zij zeker!
Deze maand heb ik wel mijn 2e metersnoek gevangen, of moet ik zeggen mijn 1e? Ik had hem namelijk al eerder gevangen, zo'n 3 a 4 kilometer verderop, en meer dan een half jaar eerder, ze was nu wat afgetrainder, maar zeker niet minder mooi!


Augustus was ook een rustige maand met de vakantie. Veel gevist op karper, en andere dingen aan het water gedaan dan vissen. Vooral foto's maken. Ik heb in juli dacht ik de nieuwe camera (canon digital ixus 800IS) gekocht, maar daar is zoveel aan te ontdekken, dat je daar gewoon af en toe de tijd voor moet nemen.
Ik vind het gewoon schitterend bijvoorbeeld om zo'n snoekenkop er haarscherp op te krijgen, maar ook andere dingetjes in de natuur waar je normaalgesproken gewoon vrolijk langsheen loopt.
Helaas ga ik vaak alleen vissen waardoor ik gebruik moet maken van een statiefje, hierdoor is de belichting en scherpheid van een foto dan wel niet perfect, maar kan ik jullie in ieder geval weer laten zien wat ik gevangen heb.


In september heb ik er weer een nieuwe vissoort bijgevangen, de makreel! Volgens mij verklaarden ze me voor gek op die boot, want toen ze zagen dat ik de vis niet schoonmaakte, en zei dat ik die voor het snoeken gebruikte keken ze me aan alsof ze water zagen branden.
Dat deed me niks, mijn pr van 1.02 kwam ook op een makreel, dus dan weet je wel beter.
Achteraf gezien is het wel iets anders.... dat je grote snoeken vangt op makreel is een ding dat zeker is, maar op het moment dat ik dit typ ligt m'n vriezer nog steeds aardig vol, en dat vind mams niet zo fijn.
Ben dan ook van plan om komend seizoen wat meer met dode voorns te vissen.


in oktober heb ik 1 van de mooiste vakanties van mijn leven meegemaakt bij Bergets Sportfiske in Zweden! [url]www.bergets.com[/url]
Volgens mij is alles daar mooi, het land, de camping van Gary, het viswater, en ook zeker de snoeken.
Snorrend met zo'n elektromotortje over een heel stil meer, of met een hoop kabaal naar de andere kant varen met een 5pk motor, en als je die dan weer stopzet is het stil... echt stil! totdat het Gary is die weer een schuine mop door de wakie talkie schreeuwt! Hier wil ik zeker nog eens weerkomen, want dat was echt een droom die uit kwam!
Heb aan zweden ook een van de mooiste close up foto's overgehouden die ik tot nu toe heb! Martin nogmaals bedankt daarvoor.


november was ook een rustige maand, veel weersveranderingen, wat naar mijn inziens de vangsten niet ten goede kwam. Ik weet het niet precies meer, maar ik geloof dat ik in deze hele maand welgeteld 2 snoeken heb gevangen.


Over december kan ik kort zijn, in deze maand heb ik geen enkele snoek gepierced. Druk met andere dingen geweest waaronder wintersport in Oostenrijk.


Januari ging dan alsnog de snoeken.net visdag door, wat we naar mijn mening snel weer moeten doen, minimaal twee keer per jaar! Een supergezellige dag met helaas heel weinig vis.
De enigste vis die ik deze dag ving was er dan wel een van monsterformaat.. maar toch! Samen met bjorn heb ik deze dag gevist, en Bjorn gaat zeker komende tijd nog wel eens mee op struinpad, evenals Gerwin die afgelopen seizoen 2 keer mee is geweest, en z'n pr gelijk al op 87 centimeter heeft gezet.


Februari ontdekt dat er toch wel heel wat snoek te vangen valt op een watertje bij mij in de buurt. trollend langs de kanten lopen leverde hier veel aanbeten op met de rapala x-rap.
Over het algemeen geen grote snoeken, maar leuk om te vangen, dat zeker!


Maart was de maand van de Visma, en toen Gary toch in Nederland was, hebben we maar even wat afgesproken, de nieuwste moppen uitgewisseld, en alvast wat snode plannetjes gemaakt voor komende vakantie in Zweden.
Hier en daar wat gevist, wat gegeten en wat gepokerd.
Het was een gezellige dag, waar we hoopten wat snoekbaarsjes te vangen, maar (helaas) waren het alleen 3 snoeken, 1 voor sybren, 1 voor gary en 1 voor mij. Gary had de kleinste!


Dan wou ik tot slot nog even wat kwijt over het kunstaas, waar ik na een jaar het beste gevoel heb overgehouden!
Hier wat foto's, de onmiskenbare oranje twister blijft toch denk ik wel mijn nummer 1 kunstaas, hier op de foto met een snoekentand er nog in!


Verder heb ik hele leuke dagen beleefd met de 3-delige pikefighter van spro en dan vooral in de rood wit kleur.
Met de haken die hier standaard aanzitten verspeelde ik veel vis, maar nadat ik hier wat kleinere op had gezet ging het beduidend beter, en deze plug zag er dan na een drietal weken ongeveer zo uit.


Nou, dat was het voor deze keer, ik hoop dat het jullie aan het beeldscherm heeft gekluisterd!

Tot de volgende keer,

RixReacties

Er zijn 4 reacties

 KJ Visser schreef op 24-05-2008 om 17:13:27
Ip opgeslagen


mooi verslag Rick, en een mooie foto van een snoek maken is vaak weer een hobby binnen een hobby,je bent goed op weg zo te zien.
vr gr KJ

 Pieter schreef op 23-05-2008 om 22:30:24
Ip opgeslagen


Rick, leuk om je belevenissen van afgelopen jaar te lezen. En die beleving in Zweden bij Gary kan ik met je delen natuurlijk. We zien elkaar snel om de snoeken weer eens van ons kunstaas te laten proefen.

 Fleaxes schreef op 23-05-2008 om 21:05:17
Ip opgeslagen


Lekker verhaaltje Rix. 70 snoeken in een seizoen is een leuk aantal. Je vist ook nog is niet vanuit een boot, wat vaak wel veel verschil maakt! Ik vind je foto's erg vet, dus die Canon is geen miskoop geweest! Tot de volgende keer aan de waterkant mag ik dan maar hopen :D

 Markjan schreef op 23-05-2008 om 13:42:21
Ip opgeslagen


Leuk om alles zo eens terug te lezen, er is heel wat gebeurd afgelopen jaar. Je hebt heel wat mooie snoeken weten te verleiden!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03167 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign