Tja....!
 Geplaatst op  24-08-2008  door Alfred en grietje
4385 keer bekekenNa het fiasco met de boot vorige week, zaten we te denken hoe we dit keer achter de vis aan zouden gaan. Besloten werd om Sybren eens te bellen.Maar Sybren is tegenwoordig asiociaal sociaal aan het doen en wou dus niet eerder dan 12uur, Welterusten Sybren haha!
Toen belde Lodie met de vraag of wij zondag met hem in de boot mee wouden gaan! Dus ook weer geregeld. En zo waren wij om 6 uur bij Lodie en de boot. Besloten werd om eerst een stuk kanaal mee te pakken maar dat was niet veel soeps. Wel een paar keer vast gezeten waarbij de kunstaas redder uitkomst bood.


En ja met het uitblijven van de vangsten werd er dan maar over gegaan op een partij gezwets en gezweer waarbij de uitkomst was dat meerkoeten zo heten omdat er meer dan 1 zijn en ijsvogels geen vogels zijn met een stokkie in de kont. Hierna dan maar het kleinere binnenwater op. Bij een aquaduct zei Grietje:Ik ga op de snoek! Prompt bond ze een SSR aan de onderlijn en na 10mtr slepen had ze dan ook haar snoek al te pakken! Een mooie snoek van achter in de 70cm.


Na ong 200mtr was het Lodie die een aanbeet kreeg, en na een ontzettende dril waarin ook ik even de hengel moest overnemen omdat het van Lodie nu eenmaal te veel vergde, kwam ook voor hem dan een snoekbaars van een cm of 40 in de boot!


Na een 5 a 10 min was het weer Lodie die een snoekbaars mocht landen. Ditmaal een cm of 55. We dachten dat het nu dus eindelijk los was. Maar na nog 1,5 uur te hebben gesleept geen aanbeten meer. Besloten werd om het verder maar voor gezien te houden mede omdat Lodie die middag ook nog andere verplichtingen had.


Grietje en ik besloten om bij ons in de buurt nog even een hengeltje uit te gooien. Op een gegeven moment, gooide ik de blauwe SD tussen een peiler en een dukdalf. Direct na het water te raken kolkte er een leuke snoek op en hij bleef nog hangen ook! Ook ik was nu van de nul en vol goede moed gingen we dan ook nog even een paar andere stekken afgooien. Maar helaas verder geen vis meer gezien!


Wel een mooie dag gehad waar buiten de vis om ook weer genoeg te zien was. Het punt is of je dit dan ook wel zien wilt?! Ook zonder vis is het toch eht wel genieten op en aan het water. Of het nu vogels reeen of een mooie zons opkomst is, als je je ogen de kost geeft hoeft een visloze dag echt geen straf te zijn!!!

Lodie, BEDANKT!Reacties

Er zijn 4 reacties

 Markjan schreef op 27-08-2008 om 09:11:31
Ip opgeslagen


Met het einde ben ik het helamaal eens. Snoek is geen vereiste voor een goede dag. Alle vis die je vangt is meegenomen, en anders geniet je van alles er omheen.

 Derk schreef op 26-08-2008 om 08:51:07
Ip opgeslagen


Vind het alleen al heerlijk om lekker met de boot te dobberen en al het moois van de natuur te zien, uren vliegen werkelijk voorbij.. nee de vangsten zijn mooi tuurlijk, maar gewoon de ontspanning op het water.... heerlijk!!!!

 Pieter schreef op 25-08-2008 om 14:24:44
Ip opgeslagen


Toch weer een topverhaal met mooie vissen!

 Sybren schoustra schreef op 24-08-2008 om 22:32:11
Ip opgeslagen


Wist je dat: Sybren vandaag weer lekker heeft bij geslapen ! Leuk verslag en mooie vissen. En het vergaderen van vanavond was gezellig :D

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03159 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign