Het snoekenparadijs Zweden!
 Geplaatst op  14-10-2008  door Rix
4460 keer bekekenVrijdagavond rond een uur of 21.30 lig ik eindelijk in bed om nog een paar uurtjes rust te pakken voor de grote reis naar Zweden. De wekker zou uiteindelijk om 23.30 al weer gaan, dus ik kon nog maar 2 uurtjes liggen. Als ik bijna slaap gaat de telefoon: ‘Ja met Martin! Moet ik nog bier meenemen??’ Zucht… nee, is allemaal al geregeld, en nou hangen, ik moet slapen! ‘hahaha WELTERUSTEN!’ klik.. tuut tuut tuut.
Nou, dit word wat! Uiteindelijk val ik toch in slaap.. al duurde dit niet heel lang!
22.45 Telefoon! Ja, met Fleaxes, moet ik doorrijden tot in Almelo?? Mijn tom tom is kapot dus ik weet het niet! Zucht…. IK LIG TE SLAPEN #*#$!
Ach ja, ik moest er toch over een half uur uit!


Uiteindelijk stond de hele groep (2 man + ikzelf) bij me thuis op de stoep op de afgesproken tijd. 00:00
De reis begint! Bakje koffie en even kijken of die Fleaxes net zo’n boer is als Martin en ik.
Dat zat wel goed! Uiteindelijk rond een uur of 01:00 op pad.
De reis verliep voorspoedig, en tegen 14:00 zaterdagmiddag werd het 1e bakje koffie in Gary’s paradijs gedronken. Beetje bijgekletst, en natuurlijk ’s middags nog even snel een forelletje gevangen!


Maar het ging hoofdzakelijk over de zondag. Wat ging het weer doen en wat zouden de beste kanten van het meer zijn?
Gary kon zelf niet mee, en er werd besloten dat ik alleen ging, en Martin en Fleaxes met z’n 2 en in een boot.
’s Morgens komt Gary ons wekken, of we wel zeker weten of we willen gaan, het zou gaan spoken, harde wind, en veel regen! Maar we waren niet te stoppen en besloten het water op te gaan, we konden immers stoppen wanneer we wilden.
Het werd een wisselende dag, Martin wist geen snoek te verleiden, Fleaxes 1, en ikzelf 4 stuks. Dit echter in een korte tijd, want tegen een uur of 12 wouden we naar de stek waar Martin vorig jaar de magische vis van 115 cm boven water toverde, maar hier zijn we helaas nooit aangekomen.
Door de harde wind werden we de kanten ingeblazen en lagen we vast tussen de stenen. Er zat niks anders op om UIT de boot te stappen, en deze tijdelijk vast te snoeren aan de kant.


Hier zouden we wachten tot de wind weer wat ging liggen, maar helaas… het werd steeds erger. Aangezien we hier met elekromotoren aan het vissen waren, en we in beide boten ook nog een volle accu hadden, hebben we besloten om toch te proberen met een volle accu tegen de wind in te komen zodat we weer verder konden.
Gelukkig lukte dit, maar we besloten toch om te stoppen, dit was te extreem.


Maandag was de 2e visdag, nu was ook Gary mee.
Deze dag was het weer compleet omgeslagen, bijna windstil, en de hele dag een zonnetje die aardig begon te branden! Voor de vangsten natuurlijk niet goed, maar wel heel erg genieten in een overweldigende mooie natuur! Martin wist vandaag z’n blankdag goed te maken, met 4 snoeken, was hij de beste van de dag, en zeker geen verkeerde vangst als het vissen taai is!
Want taai was het, Gary en Fleaxes wisten beide 2 snoekjes te vangen, en ik? Balen balen en nog eens balen! Een blankdag in Zweden! Wel wat vissen verspeeld, maar dus niks kunnen landen. Maar nogmaals, met mooi weer in zo’n mooi land is het geen straf om met een boot op het water te zitten!
Toch twijfel ik nog steeds of de blank van mij niet aan schipper Gary heeft gelegen.. Waarom ik daar over twijfel lees je verderop!

’s Avonds was er weer tijd om een lekker potje bier te drinken tijdens een spelletje poker, en we hebben ook nog gezellig intro’s zitten raden van 80’s klassiekers! Het was weer lachen met de hoofdletter L!


Dag 3

Over dag 3 wil ik eigenlijk niet zoveel typen. De vangsten waren simpelweg beneden alle verwachtingen, daarentegen was het weer boven alle verwachtingen! Het leek wel zomer!
Een paar visjes werden verspeeld, en uiteindelijk mocht er 1 snoekje bij martin op schoot, en 2 bij mijzelf.
Gary en Fleaxes bleven visloos!
Ook ’s avonds iser weinig gebeurd, want iedereen lag vroeg in bed om de volgende dag de schade in te gaan halen!!
Dag 4 werd er een wedstrijdje gehouden dus iedereen zou en moest fit zijn!


Dag 4.

De ‘wedstrijddag’
Vandaag ging het erom wie er de meeste vissen ving. De prijs was een schitterende Bergets jerkbait, ontworpen door Cantor.
Martin liep grotendeels aan kop, maar Zoals altijd werd het in het laatste half uurtje beslist.
Fleaxes ving er vandaag 3 net als Gary. Martin Pakte er 6, en ja… ik ook!
Wedstrijd onbeslist dus!
Besloten werd deze wedstrijd op dag 5 nog door te zetten, dus Fleaxes kon hem nog winnen, maar moest dan op dag 5 zeker 3 snoeken meer vangen dan Martin en mij, kijkend naar het resultaat van dag 4.


Er werd voor de laatste dag ook nog een weddenschapje bovenop gelegd!
Lootjes trekken wie bij wie in de boot moest, en de boot die totaal het meeste vis ving, kreeg 20 euro van de tegenpartij! Volgens Gary werd er dan tenminste WEL de hele dag serieus gevist! Pfffffff…..
Nou, dat heeft ie geweten….


Dag 5

Gary mocht bij martin in de boot, en fungeerde daar als stuurman.
Ik zat dus bij Fleaxes in, of Fleaxes bij mij, want net als op dag 4 bestuurde ik deze boot.
De walkie talkies stonden weer de hele dag op scherp…maarrrr… over de vangsten werd ansgstvallig geheimzinnig gedaan! Spannend dus.
1 vangst was wel zo klaar als een klontje, toen we toevallig bij elkaar in de buurt waren en net even een bakje koffie wouden doen klapte mijn hengel hard dubbel, en brak er gelijk een hele mooie snoek door het kraakheldere wateroppervlak. Dit was heel wat groter dan de standaard zweden maat! De vis gedroeg zich netjes, en toen hij aan boord kwam om even uit te lekken, legden wij het meetlint erlangs. 96 cm en puntgaaf! Hell yeah, dit is vakantie!
Na de koffie gingen we ieder een totaal verschillende kant uit, een kant waar ieder zijn eigen goede gevoel bij had!


Afgesproken was om tegen half 1 bij de aanlegstijger even de bbq aan te steken, niet te lang, want dat kost teveel vistijd! Niet later dan half 1 bij de stijger, want dan heb je zowieso verloren!
Strenge boel dus! Maar iedereen was op tijd! Lekker gegeten, en voorzichtig werd de tussenstand wel duidelijk. 5 snoeken voor Fleaxes en mij tegen 2 van Martin en Gary.
Dit gaf hoop!!!

Waar Martin en Gary ’s middags hebben gezeten weten we nog steeds niet, maar het heeft hun uiteindelijk niet veel snoek opgeleverd. Ons plan was om alles nog eens grondig te bevissen waar we ‘smorgens veel actie hadden gehad!
Dit bleek de gouden keus, want opeens begonnen ze te bijten, maar gek genoeg eigenlijk alleen op rubber! Mini bulldawg om precies te zijn!


Aan het eind van de dag werd het bij het aanleggen van de boot alles duidelijk. Hoeveel hebben jullie er? Vroegen we?
Met pijn en moeite 6 antwoordde Gary! Martin en Gary, beide 3 snoeken.
En jullie?? Vroeg Gary? Euh….. Fleaxes had er 4… en ik…….. 12!!!!!!! Waarvan 11 op rubber!!!)
Totaal 16 snoeken in de boot! Hoe hou je het voor mogelijk. 1 ding is zeker, ik heb weer een nieuw stukje favoriet kunstaas die ik toch binnenkort wel eens heel graag wil gaan proberen in Nederland vanuit de boot!
Kijken of die hier ook een verschil kan maken.


Ik denk dat ik namens ons 3 mans groepje mag spreken als ik zeg dat we een supermooie week hebben gehad, en ondanks het verschrikkelijk taaie visweer nog niet eens zo mogen klagen over de vangsten!
Gary en fam. hebben ons weer goddelijk verzorgd, en we hopen dan ook zeker nog eens weer te mogen komen!

Totaal hebben we 58 vissen gevangen.
De grootste was dus 96 cm en heb ik zelf gevangen!


Gary, Sissy, Vincent en Philip (en Diesel natuurlijk) heel erg bedankt voor de super week!

RixVoor iedereen die dit ook eens mee wil maken, kijk op
http://www.bergets.com/Reacties

Er zijn 3 reacties

 Kj Visser schreef op 16-10-2008 om 16:13:28
Ip opgeslagen


Mooie plaatjes weer Rick, en leuk verslag.
aantallen vielen me wat tegen,  

groeten KJ

 Pieter schreef op 15-10-2008 om 23:04:47
Ip opgeslagen


Wat een verhaal weer, prachtig. Met weemoed heb ik het gelezen. En dan die bekende achtergronden op de foto's. Kom er zeker ook weer terug volgend jaar!!!

 Fleaxes schreef op 14-10-2008 om 22:54:35
Ip opgeslagen


Wat een verhaal Rik! Het was echt waar een heel mooi avontuur. Alleen Rik, WAT MOET IK NOU, WAT MOET IK NOU... :|
Commentaar van Rix:
ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02925 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign