Vorst en aasjes
 Geplaatst op  11-02-2009  door Derk
4200 keer bekekenPfffff, wat een zware tijd voor de vissers afgelopen dagen zeg!! Hier in de regio nog geen hotspot ijsvrij en van visplezier nog geen sprake.... Bijkomend voordeel is dat de hengels er weer top bij liggen en de reels gesmeerd en glimmend in de garage hangen, en af en toe neem je even een hengel en draai je wat aan de slinger puur om even te voelen.... Alleen straks met de gesloten tijd zit je weer want je heb net alles gehad!!


Aan de andere kant wel mooi de tijd om al je kunstaas eens bijlangs te gaan en te kijken of je alles nog wel mooi vind en of alles er nog mooi bijhangt.
Mijn voordeel is dat ik alles kan spuiten zoals ik wil en dat ik kan lakken wat ik wil omdat ik er alles voor in huis heb.
Deze spuit heb ik onlangs erbij genomen en bevalt al erg goed moet ik zeggen!!


Ook heb ik natuurlijk al wat aasjes gemaakt vóór de winterperiode, waaronder deze twee waarvan de gele al bij de eerste test bruut gegrepen is en goedgekeurd is!


Hier kan je nog net het gele jerkje uit de bek zien hangen.


Dit aasje is ook gemaakt in de winterperiode en heb ik behoorlijk wat werk op gehad maar dat is het wel waard geweest, ben er zelf zeer over te spreken en ik weet zeker dat deze mij de nodige vis gaat opleveren van het voorjaar.
Hij is voorzien van een mooi jasje van lak en valt door de gele kleur met gouden schubben erg mooi op in het water, hierdoor is hij mooi te volgen en ik kan niet wachten tot ik hem eens even goed kan gaan testen!!


Ook dit heukertje heb ik ooit eens gemaakt maar in een kleur gespoten die ik later niet mooi vond en welke ik nog nooit bevist heb.... keus was dus snel gemaakt, de brander erop en de lak eraf trekken, primer erover en daarna gebrushed, ook weer geel maar dat is meer toeval. deze moet net als de volgende 2 aasjes nog gelakt worden en dan lijken ze nog veel mooier als ze nu zijn maar goed ik wou weer eens een verslag typen zodat jullie kunnen zien wat ik in deze periode zoal aan het doen ben.


Dit aasje was van origine wit met oranje maar ik wou wel eens een groen gouden hebben, dus weer hetzelfde ritueel en gebrushed met dit als resultaat


Ook heb ik deze jerk die zwart met goud was opnieuw gespoten omdat hij mij niet mooi genoeg was en in deze kleuren gaat hij mij wel bevallen en zal hij ook af en toe eens meegaan om de snoeken te gaan verleiden.

De volgende aasjes staan alweer afgetekend op het hout en zullen binnenkort gezaagd worden. Zo blijf je lekker bezig en hou je de hobby lekker in leven voor jezelf ondanks dat ik niet even lekker naar de waterkant kan!!
Die tijd gaat nog komen en dan komt er van het bouwen en poetsen weer niets en dan heb ik dat in elk geval mooi klaar!!

Een ieder de beste visgroeten en wie weet ontmoeten we elkaar eens ergens en kunnen we lekker bijkletsen over "onze" hobby!!

DerkbaitReacties

Er is 1 reactie

 Pieter schreef op 11-02-2009 om 21:51:50
Ip opgeslagen


Derk, je heb daar weer een aantal prachtige aasjes die straks vast in trek zullen zijn bij de snoeken. En alles tiptop in orde lees ik wel, ikzelf ben daar nogal slordig in.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02032 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign