Jaaroverzicht 2008-2009.
 Geplaatst op  21-04-2009  door Kj visser
4692 keer bekekenNog niet zo lang geleden werd me gevraagd of ik ook een overzichtje wilde maken van het afgelopen visseizoen.
Ja en waar begin je dan,als ik op het seizoen terug kijk kan ik tevreden zijn,
We hebben hele mooie visdagen meegemaakt ,en ook qua weer mochten we niet klagen.
Natuurlijk waren er ook dagen dat de vis zeer passief was en tot geen enkele aanbeet te verleiden was, maar gelukkig waren die op 1 hand te tellen.


Dit jaar heb ik in totaal 6 metersnoeken in de boot gehad,
Waarvan 3 keer een 1.16 meter en wel 3 verschillende.
Zelf heb ik een 1.02 een 1.04 en een 1.07 mogen vangen.

Maar de dames van 1.16 zal ik in ieder geval niet snel vergeten,

Het begon met Pim die tijdens het slepen met een firetiger fatso een hele mooie dame van het talud af plukte,
We konden onze ogen niet geloven toen we de grote kop langs de boot zagen komen,en Pim verpletterde zijn Pr in 1 keer met 15 cm.


Nog geen 2 weken later had ik de jullie wel bekende Rick aan boord tijdens een bootdagje samen met Pieter en A&G.
We vingen die dag leuk snoek totdat we even besloten de rivier op te gaan , en langs een taludje van 3 meter werd de Warrior van rick gegrepen door een snoek met ontzaggelijk veel kracht, de boot werd tegen de stroom in meegesleurd en even dachten we dat er een flinke meerval aan de lijn zat,ook hier kwam niet veel later een prachtige dame van precies 116 boven water.
En dan een van de laatste visdagen van 2008 weet Pim zijn record nog een keer te evenaren door met groot rubber wederom een prachtige dame van 1.16 voor de camera te krijgen.

Niet alleen de grote snoek blijft me bij, ook de vangst van een knappe negentiger vlak naast een luchtbedje met 2 jongetjes is iets dat ik niet snel zal vergeten,bij het zien van de grote snoek heb ik nog nooit zo snel een luchtbedje richting kant zien bewegen.


We hebben ook mooie aantallen roofvissen mogen vangen,de dag van 12 roofvissen samen met Rick en de dag met 10 snoeken samen met Pim zijn prachtige dagen om aan terug te denken,
Maar ook samen met mijn oudste dochtertje heb ik leuke middagjes op het water beleeft
,vaak is het vangen van snoek een bekroning op je voorbereidingen en presentatie van je aas en afstemming op de omstandigeheden.
Er zijn natuurlijk altijd dagen dat je snoek kan vangen op alles wat beweegt , maar de meeste voldoening krijg je als je toch je visjes weet te vangen als het taai is.


Wat ik al vaker heb gezegd is het vangen niet eens het belangrijkste,
Het in de natuur zijn genieten van alles om je heen, de vaak relaxte sfeer op het water , zijn dingen die het vissen uit met name een boot prachtig maken.

Zo mocht ik ook graag met de kids een dagje naar wat eilandjes varen en op heen en terug weg een hengeltje uitgooien , en het feest was natuurlijk compleet als er dan een paar leuke snoeken werden gevangen.
Als ik zo terug denk , valt me wel op dat er toch ook wel veel dressuur kan voorkomen op een water waar veel gevist word, terug denkend merkte ik dat vooral aan het eind van het seizoen er alleen nog leuke resultaten konden worden behaald als er ,,afwijkend werd gevist,,zelfs de lange vorst periode bracht weinig verandering in dit dresuurwater.


Verder wil ik Pim, Rick, Jan Hendrik, Pieter, Klaas en de rest die ik ben vergeten bedanken voor de gezellige dagen op het water,
En we gaan er volgend seizoen weer lekker tegen aan .

Natuurlijk wil ik alle lezers van de verslagen bedanken , en vooral de reacties maken het telkens leuk om een verslag te maken,
We zoeken echter nog meer schrijvers die net als ik veel voldoening halen door het delen van onze hobby.
Dus mocht je het eens willen proberen, .we houden ons aanbevolen.

Verder wens ik iedereen een goed seizoen toe met mooie gezonde vissen,


Vr gr KJ VisserReacties

Er zijn 6 reacties

 Markjan schreef op 24-04-2009 om 08:52:33
Ip opgeslagen


Wat een mooie vissen, en dat stukje over dat luchtbed... ik kan me voorstellen dat die jochies snel bij de kant waren   6 metersnoeken in de boot, dat is een zeer mooi resultaat hoor!

Hopelijk horen we komend seizoen weer veel mooie verhalen van je, ik kijk er naar uit!

 martin schreef op 23-04-2009 om 22:03:44
Ip opgeslagen


nice verslag KJ!

denk dat rick en ik zeker weer van de partij zijn om een keer weer te vissen, tijdens de snoeken.net visdag!

goede vangsten nog!

gr martin

 Pieter schreef op 23-04-2009 om 21:31:33
Ip opgeslagen


KJ, wij hebben allebei zo'n beetje hetzelfde probleem. Iedereen vangt maar meterbakken bij ons in de boot en wij stonden erbij en keken erna. Het geeft wel aan dat wij goede gidsen zijn.
In het nieuwe seizoen moeten wij elkaar dan maar meterbakken laten vangen bij elkaar in de boot.
Leuke bijdrage van jou seizoensoverzicht.

Commentaar van Kj visser:
ach..ik heb er echt geen problemen mee ,ik geniet er net zo van,ik weet namelijk,mijn tijd komt nog wel

 Pim Holthof schreef op 22-04-2009 om 13:11:53
Ip opgeslagen


Klaas,

Je hebt er weer een mooi verslag van gemaakt. Het is toch wel ongelooflijk! Toch heb je 6 prachtsnoeken in je boot gehad, hopelijk kom jij volgend jaar aan de 1.16. Dan gaan Rix en ik vast en stapje verder!  

Mooi verslag, beter kan het niet. De gesloten tijd schiet mooi op, heb de eerste snoeken al zien paaien. Hopelijk mogen we deze over een aantal weken weer proberen te vangen.

Nogmaals, goed verslag!!

Hopelijk op nog meer mooie dagen in het seizoen 2009 - 2010.

Visgroeten,

Pim Holthof

 mein schreef op 22-04-2009 om 10:37:19
Ip opgeslagen


mooi verslag jammer dat je mij vergeten bent  .
we gaan er dit jaar zeker tegenaan heb er zin in  gr mein ROCK

 Rix schreef op 21-04-2009 om 23:29:06
Ip opgeslagen


Mooi verslag wat ik ja knikkend heb zitten (lees liggen) lezen! En reken erop dat ik ook van de dagen in jou bootje genoten heb!! Ook jij heel erg bedankt!! Volgend jaar moet jij de 116 snoeken maar pakken, dan gaan pim en ik wel de 120ers in! zucht... als dat toch eens werkelijkheid word.....
Commentaar van Kj visser:
ik heb uit vertrouwelijke bron vernomen, dat ook Martin binnenkort in een prachtige aluminium visboot op het water te vinden is,kunnen we met een boot of 4 tegelijk het water op.
gr KJ

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2021 Snoeken.net | Laadtijd 0.02924 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign