Afgelopen.... Seizoen.
 Geplaatst op  24-04-2009  door Derk
4466 keer bekekenAfgelopen.... Maar dat betekend nieuwe ronden en nieuwe kansen. De komende tijd werken aan het materiaal om het begin van het seizoen zo goed mogelijk te starten.
Om het in steekwoorden te houden... Het afgelopen seizoen betekende voor mij enkele aanpassingen, niet meer de volle vrijheid van het vissen omdat de kleine ook opgevoed moet worden maar daar laat ik de hengels graag voor staan.

Utrecht, een hengelsportbeurs welke ik bezocht heb met een collega en waar ik mij heb staan vergapen aan allerlei visspullen en mooie boten, het was een flinke reis maar toch heb ik er nog even een hengeltje gescoord!!! Voor de kleine jerkjes..
Contacten heb ik opgedaan via het net en interessante discussies hebben me op ideeen gebracht. Wat mij opvalt is de enorme hulp die mensen je bieden op de simpelste vragen. Sport verbroederd en dat blijkt maar weer...


Wat me ook bijgebleven is dit seizoen was de baarsjes die ik veelal gevangen heb. Af en toe bij de bruggen met kleine spinnertjes gooien en soms rond de tien baarzen vangen op dezelfde plek!! Vlak daarna brak de winter door zoals die lang niet gedaan heeft!!! Mensen wat was het moelijk voor mij en wat was de drang naar ijsvrij water groot!!! Hier in het Noorden duurde het het langst volgens mij. Waren de vangsten allang weer geplaatst op diverse forums.. Ik stond nog gewoon aan het water maar het was kats bevroren!!


Doordat de kleine ook de nodige aandacht nodig had kwam het ook vaak uit op "vluggertjes" en daarvan heb ik al eens verslag van gedaan. Deze sessies van het afstruinen van de hotspots is ook best een leuke bezigheid, zo ving ik aan een kanaal een behoorlijk mooie tachtiger welke mij toch flink is bij gebleven doordat deze vocht als een beer!!!
Afgelopen zomer ook nog wat nieuw water ontdekt doordat mijn zwager verhuist was en vlak bij hem zit een parkje. Heel ondiep water en wat slootjes, daar zou toch wel wat vis in kunnen zitten. Het resulteerde ook in wat aanbeten en twee vangsten!! Een ervan was zo mooi, de rakker zat verscholen tussen het groen onder water, en schoot er ineens uit en miste mijn kleine slider... Na even gewacht te hebben het aasje er weer een paar keer langs getikt... niets.. Toen het kleine aasje wat verder gegooit en met een rotgang voor hem langs getrokken!! als een perfect getimede kopbal schoot de snoek vanuit het groen vol over de slider heen!! Het ging zo snel en met zoveel geweld dat ik in staat was de snoek een staande ovatie te geven maar ik had het wat te druk met drillen dus dat ging niet!! Schitterend


Tja snoeken.......... Overal waar ik ga en sta denk je eraan dat gaat het hele seizoen door. Als je ook maar iets van een slootje of watertje ziet dan denk je meteen zal er wat zitten.... Het afgelopen seizoen was er ook eentje van uitbreiden van ervaring in het bouwen van kunstaas en spuiten met de Airbrush.. Dit is voor mij de hobby ontstaan door een hobby!!
Heerlijk thuis in de garage......


Het afgelopen seizoen denk ik eigenlijk nooit zoveel aan ik denk meer in het komende seizoen. Zo ben ik bezig met een klein bootje op een trailer zodat ik wat mobieler ben, deze wil ik startklaar hebben staan en als ik een keer zin heb wil ik er op uit kunnen. De eerste verf zit erop en dan gaat de trailer opgeknapt worden.

Wat ik wel vaak heb is dat ik langs een stuk water kom en me de herrineringen weer boven komen.
Zo kwam ik van de week nog langs een sluis waar ik aan het trollen was en waar ik een hele mooie dikke negentiger had gevangen op de dikkke fatso achter de boot. Deze sloeg zo hard op de hengel dat deze in een stand stond waarvan ik niet wist dat de hengel dat kon!!
Tja herrineringen... Zet wat snoekers bij elkaar en de ene na de andere mooie snoek komt weer boven drijven!! altijd heb je en band en wat te bespreken. Contacten zijn zo gelegd en wat mij opvalt is dat elke snoeker bereid is een ander te helpen!! zelfs door het delen van wat geheimpjes die voor hem wel het succes betekend.
Wie weet is het wat voor een forumdag, Jerkbaits bouwen.....


Rest mij dan ook nog een ieder te bedanken, ook al ben ik een beheerder op afstand!! Ik tik mijn verslagen zoveel mogelijk op een manier om het te herbeleven. Het idee te hebben zelf ook aan het water te staan en die snoek zelf ook te staan drillen zoals ik hem beleefd had. Verder zijn de reakties altijd erg leuk om te lezen.

Bij deze sluit ik dan ook dit seizien helemaal af en kijk uit naar het nieuwe seizoen!! Ik hoop voor een ieder een onvergetelijk seizoen en wie weet zien we elkaar eens vanaf de waterkant!!

Groeten Derkbait!!Reacties

Er zijn 3 reacties

 Kj visser schreef op 26-04-2009 om 22:06:23
Ip opgeslagen


leuk verslag van je ervaringen Derk, enne ik heb het al eerder gezegd je baits zien er echt top uit,en ik ga met Pieter mee v.w.b je idee over het maken van derkbaits......
wellicht tot ziens, gr KJ

 Pieter schreef op 25-04-2009 om 08:50:43
Ip opgeslagen


Juist, zo erkenbaar dat snoekvisser gevoel. En dat idee van een forumdag jerkbaits bouwen..... daar kom ik nog even met je op terug. Echt een geweldig idee!
Heel leuke bijdrage, bedankt.

 Rix schreef op 24-04-2009 om 19:10:35
Ip opgeslagen


Langs een water rijden, en gelijk denken... oeh.... dat zou een mooi snoekwatertje kunnen zijn! zoooooo herkenbaar! Mooi verslag!  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.04674 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign