Oude snoeken uit de sloot halen 2008/2009
 Geplaatst op  04-05-2009  door Rix
4739 keer bekekenJaarverslag 2008-2009

Alweer een jaar voorbij, en niet zomaar een! Een jaar waarin eigenlijk achteraf gezien onvoorstelbaar veel is gebeurd.

Het is Juni, begin van het nieuwe seizoen als ik besluit met Pieter de ijssel op te gaan. Ik had nog nooit een snoekbaars gevangen, en daar kon Pieter wel wat aan doen, het was een taaie dag weet ik nog, maar ik werd ontmaagd!!! Het was een hele kleine, maar geloof mij, ik was er bijna net zo blij mee als mijn eerste metersnoek! Met die snoekbaars bedoel ik dan hé!


2 dagen na mijn snoekbaarsontmaagding besloot ik om met mijn collega een namiddag-avondje te gaan vissen in een kanaaltje waar ik op dat moment al zeker 2 jaar viste, en ik geloofde mijn ogen dan ook niet toen ik na een keiharde aanbeet het silhouet van een mooie snoekbaars in het water zag! Ik wist niet eens dat die daar zaten! Dit was een mooie vis en werd dan ook nauwkeurig gemeten, omdat het natuurlijk een pr was! 67cm gaf het meetlint aan, en wederom was ik zo trots als een pauw!


Een aantal weken later besloot ik weer met Pieter op pad te gaan en ook KJ was dit keer van de partij! Deze dag werd weer een uitstekende keuze! Weer overkwam mij wat nieuws! We hadden al een aantal mooie vissen gevangen, KJ ving een moddervette snoekbaars van 85cm!


Ik had al een mooie dikke 80 plus snoek gevangen, en Pieter was ook al lekker bezig.
Opeens staat Pieter met een kromme hengel, en het leek erop dat de snoek door de lijn zwom. Terwijl ik de hengel waarvan de lijn werd meegenomen oppakte viel mijn mond open van verbazing! Het zal toch niet?? De lijnen zwemmen opeens uit elkaar, en we hebben allebei nog weerstand. Wat bleek, Pieter stond een 94 cm dame te drillen, en terwijl de plug van de andere hengel stillag was deze ook nog even gegrepen door haar kleinere broertje.
De eerste doubletrike die ik meemaakte was nu ook een feit!


Elke keer opnieuw vind ik het fantastisch om mee te gaan met de boot. ´s morgens heel vroeg weg! Als 1e vaar je dat water op, en dat is soms zo verschrikkelijk mooi. Op de warmere dagen is het water dan nog zo glad als een spiegel, met een klein laagje mist waar de stralen opschijnen van de opkomende zon. Als ik dit zo typ krijg ik er gewoon kippevel van! Zo mooi is het!


Snoeken vanaf de boot, heerlijk vind ik het! Het komt te vaak voor dat ik stekken zie die alleen goed te bevissen zijn vanuit de boot. En ik hoop dan ook dat ik in het volgende jaarverslag kan schrijven over het vissen vanuit mijn eigen boot!


Terug naar de belevenissen! Die keer dat ik mijn nieuwe pr ving. Wat een dag was dat zeg! Lekker weer, gezelligheid van Pieter en Alfred en Grietje, en natuurlijk van mijn fantastische stuurman KJ! Toen we een stukje stroomopwaarts voeren omdat we wouden gaan verticalen op snoekbaars besloten we nog even een stukje te trollen, héél kort langs de kant en dus de planten. Ik denk dat er geen meter water stond toen m´n zware jerkstok in 1 klap tot in het handvat dubbel sloeg. Wat een dril was dit!! De 1e keer dat je zo´n monster naast de boot ziet liggen is fantastisch, maar dat kan heel snel om slaan in angst als je ziet dat je dreg maar aan een velletje vastzit. En als zo´n monster dan besluit meerdere malen onder de boot door te zwemmen en deze compleet op sleeptouw te nemen, word je er niet vrolijker op.


Maar gelukkig was ik gezegend met mijn vismaat KJ die in 1 soepele beweging bij de eerste beste kans de snoek in de kieuwen vatte, en deze beer in de boot kon tillen. Dit was echt een fantastisch moment!!
Diezelfde dag had meer mooie momenten. We hadden net controle gehad, en de boa´s besloten ook de boot van Pieter te controleren. Terwijl wij weer begonnen te trollen klapt pal naast de boa boot mijn hengel dubbel en land ik een schitterende snoek van 86cm!
Ook dit zal mij nog heel lang bijblijven!


Waar ik ook veel lol heb gehad in is Friesland, als ik samen met Sybren de kleine slootjes onveilig maakte. Fantastisch om te zien hoe onze Syb met z´n bootje onder de duikers en dwars door boomtakken kan vissen. Nog steeds vraag ik me af of dit een kwestie van kunnen of van geluk is, maarja dat zullen we nooit weten waarschijnlijk.


Toch merk ik dat ik heb bijna constant typ over snoeksessies vanuit de boot terwijl ik ook echt wel mooie vissen heb gevangen in mijn thuiswateren. Vooral met de kou, het was vaak niet veel, maar wel dik! En dat heeft ook altijd wel wat. Ook zo´n moment waar ik nog wel eens aan denk is dat iedereen op de schaatsen stond, terwijl ik naar wakken aan het zoeken was voor duikers om zo toch nog een snoekje te kunnen pakken. En op de momenten dat het dan lukt voel ik me geweldig. Het is wel lastig, altijd je hengelogen vol ijs. Maarja, die druk je er dan weer uit en je vist weer verder. De blikken van mensen die je aanstaren vind ik ook geweldig, en de opmerkingen dat ze met dat koude weer toch niet bijten. Ik weet wel beter! En wat dan nog vissen is toch ontspanning?? Ik word er niet warm of koud van, ik ben met m´n hobby bezig. Dat sommige mensen geen hobby´s hebben is niet mijn probleem.


Toch was het niet alleen vissen. Dit jaar ben ik ook druk geweest met het kopen van een huis, mijn eerste huis welteverstaan. Dit is gelukt, en ze zijn dan op dit moment ook nog druk aan het bouwen. De meeste van deze site weten het al wel, en voor de mensen die het nog niet weten: Ik ga in Zwolle wonen! Waar? IN ZWOLLE, juist, het snoekwalhalla!
Samen met mijn vriendin Monique waar ik alweer 6 jaar mee samen ben gaan we de stap maken. Als alles meezit word het eind 2009/begin 2010 opgeleverd. Een mooie geschakelde rijtjeswoning, en een leuke jonge straat.
En natuurlijk wat dichter bij Pieter, KJ, Sybren en Alfred en Grietje! Of hun er blij van worden weet ik niet, maar ik in ieder geval wel.


Dan de forumdag, deze was ook weer te gek! Van Alfred en Grietje had ik al een slaapplaats aangeboden gekregen zodat ik ´s morgens niet meer zo ver hoefde te reizen! Dit vind ik echt super. Gezellig een biertje drinken en ´s morgens een lekker broodje bacon/ei!
Jammer dat de vangsten die dag bij Martin en mij in de boot wat tegenvielen 1 snoek, maar de sfeer was er zeker niet minder om. Hagel, sneeuw en wind kwamen voorbij, maar we zijn natuurlijk geen mietjes en hebben de hele dag heerlijk gevist. ´s middags was het weer zelfs lekker te noemen, als je de wind maar een beetje wist te ontwijken.
Aan het eind van de dag hebben we heerlijk getafeld met z´n allen, en ook dat was beregezellig! Het mooie van deze dagen is dat je dan weer eens mensen ziet die je eigenlijk alleen van het forum kent. En dan lijken ze op het forum zo gezellig.. hehe!


In oktober zijn we weer naar zweden geweest, Dit was wederom super, maar ik snap nog steeds niet waarom hier niet meer mensen aan mee doen.
In mijn ogen is het gewoon een schitterend land die je als snoekvisser zeker een keer bevist moet hebben.


En daar komt nog eens bij dat de gastvrijheid bij Bergets.com dik voor elkaar is! Lekker eten, Lekker drinken, lekker vissen en een schitterende natuur! Wat wil je dan nog meer! ´s avonds onder het genot van een biertje nog even lekker een potje pokeren, en heerlijk napraten over de belevenissen van de dag. ´s morgens weer lekker vroeg op, en de heerlijke geur van de dennenbomen opsnuiven, om deze lucht vervolgens weer te vervuilen met zware shag!
Nee echt als je een echte snoekvisser bent dan spaar en plan je net zolang totdat je deze reis een keer kunt maken.


De laatste weken zijn heftig, Alle kunstaas glimt weer, overal hangen nieuwe scherpe dreggen aan. En veel te veel nieuw kunstaas is weer gekocht. Mijn dromen gaan nog steeds uit naar een eigen boot, maar sinds de aanschaf van mn eigen huisje lijkt dat nog veel langer te gaan duren, maar toch. Als ik nou eens al mn kunstaas zou verkopen, kon ik waarschijnlijk een aardig bootje kopen! Maar dan kun je weer niet vissen. Het blijft een dilemma!
Gelukkig is de gesloten tijd al over de helft en waar ik nog vrolijker van word is dat de 1e roofvissessies al weer gepland staan. Eindelijk!!
Toch heeft het ook zijn charme. Neem nou afgelopen weekend na Koninginnedag, toen zijn we weer eens heerlijk met de kameraden gaan vissen. Ouderwets met de winklepicker, zoals we begonnen zijn. Het enige verschil is dat we nu een heuse kolen barbecue hadden gekocht en vlees, en een koelbox met goudgele rakkers.


Heerlijk hebben we genoten, het was super weer, en we hebben alle 4 welgeteld 1 vis weten te vangen. 3 brasems en 1 voorntje.
Maar ook al hadden we niets gevangen, dan nog was het weer eens een avond om niet snel te vergeten. Je merkt dat iedereen ouder en serieuzer, maar vooral ook drukker word. En juist daarom is er vaak te weinig tijd om eens lekker met elkaar naar de waterkant te gaan.
Maar afgelopen vrijdag was het weer als vanouds, en daar kan ik van genieten, en de jongens blijkbaar ook, want ook hiervoor hebben we al weer een nieuwe afspraak gepland!


Ik kan nu nog wel verder schrijven, maar ik denk dat het verstandiger is om over enkele weken gewoon weer een echt visdag verslag te schrijven, dus. TOT DAN!

Ik wil nog wel een paar mensen speciaal bedanken voor afgelopen jaar:
Pieter, KJ en Sybren, super bedankt voor de mooie visdagen die ik met jullie heb gehad en ik hoop dat ik dan ook komend seizoen weer (vaak ghehe) mee mag!
Verder A&G, Henri (kameraad kantsnoeker), Martin, GARY en alle andere snoeken.netters bedankt voor de gezellige contacten afgelopen seizoen!
BEDANKT!

RixReacties

Er zijn 8 reacties

 Gary schreef op 04-06-2009 om 21:45:53
Ip opgeslagen


Rix krijg er tranen in mijn ogen van, jij ook bedankt voor de gezellgheid etc. Groetjes uit Zweden

 leen schreef op 13-05-2009 om 05:03:23
Ip opgeslagen


Eerlijk is eerlijk, het is een heel mooi en herkenbaar verslag, dit is waar het om gaat met deze tak van vissen  .

 Martin schreef op 05-05-2009 om 21:29:22
Ip opgeslagen


Hey Rix,

Mooi verslag!!!
Hopen dat je dit jaar ook weer veel pr's zult verbreken!   Markjan schreef op 05-05-2009 om 16:47:25
Ip opgeslagen


Leuk om te lezen, het enthousiasme spreekt uit elk woord. Ik geniet van je verslagen, en ben blij dat je meehelpt met het onderhouden van Snoeken.net. Bedankt!

 Derk schreef op 05-05-2009 om 09:01:27
Ip opgeslagen


Mooi verslag zeg!!!
Je kan het genieten van je hobby er vanaf lezen...
Zelf ook alweer druk bezig met een bootje met trailer en dat hoeft helemaal niet duur te zijn!!!

 Bas schreef op 04-05-2009 om 23:34:24
Ip opgeslagen


Hé Rix, nu begrijp ik wat je bedoelde met herkenbaar. Mooi verslag, man! En wat een bikkel ben jij. Volgens mij ben jij net zo fanatiek als ik met al mijn vismaten samen. Wakvissen met kunstaas... Prachtig!

 Kj visser schreef op 04-05-2009 om 22:03:04
Ip opgeslagen


Rick ik lees je verslag met een grote smlie op mijn gezicht,je natuurlijke enthousiastme springt er gewoon uit, prachtig met mooie foto's die bij mij weer mooie herinneringen oproepen,de pr dag van je kon niet stuk,je bleef gewoon vangen.
ook ik hoop dit jaar weer van je aanwezigheid te kunnen genieten en wie weet de eerste van Juni?

groet KJ

 Pieter schreef op 04-05-2009 om 21:13:37
Ip opgeslagen


Het is inderdaad erg hard gegaan bij jou afgelopen jaar, het ene pr na het andere heb je stuk gevist. Ook ik heb ontzettend leuke dagen met je beleefd.
Mooie terugblik!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2021 Snoeken.net | Laadtijd 0.01843 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign