nieuwe aasjes voor het seizoen
 Geplaatst op  03-06-2009  door Derk
4497 keer bekekenSeizoen is begonnen, en wat een machtig mooi weer was het ook meteen!!
Of de snoek ook zo blij is met het weer valt te bezien natuurlijk.... Ook mijn bootje is klaar en eigenlijk is er altijd wel werk aan het materiaal en das ook wel weer leuk eigenlijk...

Ik ben mijn seizoen eigenlijk begonnen met de nieuwe boot om eens lekker te gaan trollen. Bij mij in de buurt getrailerd en na de boel een plekje te hebben gegeven gingen de hengels overboort en was het wachten op de eerste vis.
De triple jointed pikefighter in geel met zwarte stippen moest het gaan doen en op de steun een Westin die ik zelf gespoten had in een baarskleurtje


Dit is het baarskleurige Westinplugje welke ik zelf van kleur heb voorzien.
Verder heb ik in het gesloten seizoen nog een 3 tal voor mezelf gespoten.


Een baarsje had zich lelijk vergist in de pikefighter en nadat hij bekomen was van de schrik heb ik hem maar weer teruggeplaatst in zijn vertrouwde natte woongebied.
De motor weer in de vooruit en verder trollen!!!
Na een boot te hebben gepasseerd krijg ik een knal op de hengel welke ik niet zal vergeten, boven het geluid van mijn 4 pk 4tact hoor ik de ratels van de pikefighter uit komen!! echt een aanbeet van jewelste maar geen haak kunnen zetten.. Het was of er iemand met een stok tegen de hengel sloeg zo hard!! De fopvis even bekeken en een paar gaten in de kop veraden de aanslag van een zeer grote snoek!! De boot gedraaid en weer dezelfde plek geprobeerd maar zonder resultaat..

Even verderop is het wel raak en een klein snoekje vergrijpt zich aan de tripple jointed en mag met mij op de plaat.


Ik ga weer verder en een half uur later is er weer een visje welke de verleiding niet kan weerstaan en grijpt vol op de gele banaankleurige pikefighter. Het lijkt erop dat we gaan scoren vandaag!! Maar wat vaak gebeurd is dat als de kleintjes bijten, oma lekker ligt toe te kijken en niet gaat happen..

Hierna valt het stil... alles knoop ik eraan maar het mag niets meer opleveren... Ik pak in en verkas naar een ander water.


Alles weer gereed gemaakt en het is inmiddels 12.50 uur. Het maagje gaat protesteren en ik veeg ook nog wat zweet van het voorhoofd... Trollen is ook werken soms en af en toe kom je handen te kort. Midden op het water pak ik de kan met snert en ga der eens even goed voor zitten!!! Wat ranja na en ik ga er weer zin in krijgen...
Ik knoop de good old fatso aan de steun. en aan de hand begin ik weer te wisselen van kleur en vorm maar niets komt er op de handhengel!!!
Trollend door de woonwijk zitten de mensen heerlijk op hun terrasje te kijken welke gestoorde er met een boot en twee hengels langs komt varen. De kinderen zitten op een surfplank wat te kijken en net op dat moment word fatso uit het oppervlak gegrepen. De toevallige toeschouwers vinden het leuk om te zien en als ik mijn camera op het steuntje zet beginnen ze allemaal te lachen!!! Jij heb het goed voor elkaar man!! Word me toegeroepen.. Ik glimlach, laat de vis even zien aan de mensen en groet en ben weer weg.


Daarna vang ik nog een kleine rakker op de fatso maar die heeft zo een dikke wond opgelopen van de haken dat ik zijn leven belangrijker vond dan een plaatje voor de toekomst...

De kleine Fatso maar op de handhengel gedaan en die lokte nog een aanbeetje uit maar daar bleef het bij...

Naar de trailerhelling en lekker naar huis!!

De volgende dag kriebelt het mij alweer... Ik besluit om met mijn nieuwe aasjes op pad te gaan Immi TD's welke ik gemaakt heb en welke een prachtige actie hebben naar mijn mening


Ik besluit de witte te gebruiken, onder een brug twee aanbeten gemist. Er zijn er dus meer die de actie goed vinden!! Goed teken. Met het nodige vertrouwen naar een andere plek gegaan. Na een paar worpjes valt de lijn slap en na een tik te hebben gegeven voel ik weerstand. Een snoekje was vol op de TD geknalt en was veel en veel te gulzig!!!


Na de haak te hebben losgehaald van het aasje kon de driehaak via de kieuw de vis verlaten.. Op zich wel vervelend om een snoek zo te haken want het brengt wel schade toe.
Ik hou het voor gezien en ga tevreden naar huis. Weer iets gemaakt wat vis kan opleveren

Het is avond en mijn vrouw wil vroeg naar bed, ik kijk naar buiten en denk ach.. ik ga nog even nar een sluisje hier in de buurt. Ik neem een Eigenbouwtje mee in natuurlijke kleur en speel met het aasje in het water, als een top schaatser danst hij onder het oppervlak de bewegingen helemaal afmakend, af en toe versnellen en soms even laten hangen. Eigenlijk doe ik alle allround afstanden in een keer met het aasje en soms versnel ik en doet het aasje net al bij pootje over de beweging twee drie keer dezelfde kant op!! Overtuigd van het aas zie ik een plek waar ik denk snoek te kunnen vangen. Na een mooie worp begin ik met het tot leven brengen van mijn aas om vervolgens abrupt een einde te zien aan de beweging omdat een snoek vol tegen het aas knalt maar de haken mist...

Ik loop verder en zie weer een mooie plek en gooi het aasje er overheen.. Meteen en op grote afstand word het aasje gegerepen!! even uit laten razen en het netje eronder, cameraatje klaar zetten lachen en floep daar sta ik weer met een mooi visje in de hand!!

Het is mooi geweest, niet geblankt en aktie gezien, en bovenal genoten van "onze" hobby!!!

Visvrienden, allen een goed seizoen gewenst met mooie vangsten!! Maar bovenal "vis in het water is sport voor later!!"Reacties

Er zijn 5 reacties

 Kj visser schreef op 05-06-2009 om 15:42:33
Ip opgeslagen


leuk levendig verslag,en die oma's gaan ook wel komen geloof me,wat ik niet begrijp is datje met gekocht kunstaas vist terwijl er juweeltjes in je eigen koffer liggen,

gr KJ  

 Rix schreef op 04-06-2009 om 18:26:00
Ip opgeslagen


top aasjes, top verslag!  

 Bas schreef op 04-06-2009 om 14:17:15
Ip opgeslagen


Derk, ik ken je niet. Nooit ontmoet, maar mezelf ken ik wel. Ik heb ook dit jaar weer een aasje proberen te verven. Het is niets voor mij en daarom heb ik echt extra veel respect voor die prachtige juweeltjes. Mooi verslag ook om de aasjes heen geschreven.

 Pim Holthof schreef op 04-06-2009 om 11:46:21
Ip opgeslagen


Derk, leuk verslag met vooral schitterende foto's van je kunstaasjes. Om verliefd op te worden! haha!

Succes de komende maanden en wie weet zien we elkaar binnenkort.

Groeten Pim

 Markjan schreef op 04-06-2009 om 10:49:57
Ip opgeslagen


Wat ben je toch een kunstenaar! Prachtig hoe jij je aas spuit. En nog vangen ook  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03087 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign