De aanhouder wint!
 Geplaatst op  13-08-2009  door Rix
4326 keer bekekenVaak word er over gesproken op het forum dat er slecht gevangen word, of een plug deugt niet, of de vis wil niet, of het weer is niet goed.
Een veel gezegde term is dan: De aanhouder wint!
En dat bleek maar weer eens!


Vanmorgen ging om 4 uur de wekker, want we zouden om half 5 vertrekken richting het viswater om daar voor 6 uur de boot in het water te hebben, niet zozeer om gelijk vis te vangen, maar ook omdat het 's morgens altijd zo mooi is.

Vlak voordat we de boot nat wilden maken kregen we in de gaten dat dat al niet meer nodig was, het kwam namelijk met bakken uit de hemel!
Toch ging het allemaal vrij vlot en lagen we er voor 6 uur in, nadat we met bekertjes de boot watervrij hadden geschept.
De weerberichten waren goed, dus we hoefden ons niet meer ongerust te maken.


Ik kan het verhaal heel erg lang maken, maar het kwam erop neer dat het vandaag een taaie visserij was. Een Hééél taaie visserij, we probeerden van alles!
Trollen met pluggen, rubber, lepels, slepen met dood aas, jerken, vertikalen, niets leek te werken totdat opeens tijdens het draaien van de boot mijn good old twister die ik al té lang niet meer gebruikt had vol was gegrepen. De helft van waar ik mee viste hing nog in de bek van de snoek, de rest lag waarschijnlijk al op de bodem! Waarschijnlijk zat deze vis ergens midden 70, en gaf een leuke dril weg.


Vanaf die eerste vis werd het tam, heel tam! Kwa vissen betreft in ieder geval, want met een vismaat als Robin in de boot is er altijd wat te lachen. Smakelijke opmerkingen over langsvarende plezierschepen kun je gerust aan hem overlaten.

Toch krijgen we uren later weer actie. Tijdens het werpend afvissen krijg ik een volger tot bij de boot. Ik zeg Robin: 'kijk, kijk, volger, daar ligt 'ie, zie je 'm nie? kijk dan gek!! waaaaat???? zie je'm nie????
Robin denkt dat ik hem voor de gek had, maar ik had een volger, hoe dan ook! Maakte verder ook niet uit, want ik had even weer vertrouwen... en dat was ik nodig ook!!


Na deze volger gaat robin aan de slag, met een asp spinner welteverstaan. De eerste baars laat dan ook niet lang op zich wachten. Omdat deze zo snel kwam werd eigenlijk wel verwacht dat er snel nog meer te vangen zouden zijn, maar zelfs dit bleek tegen te vallen. Wel ving hij op een normale blinker nog een vissie, die ik nog niet in durf te delen, maar ik gok op een klein roofbleitje!
verder bleef het bij een baars of 4 en toen.... had ik weer een volger!


Dit keer zag Robin hem wel, maar helaas was dit visje van waarschijnlijk ergens in de 50 cm nog niet klaar voor zijn lunch!
Tuurlijk zat ik nu vol vertrouwen, en plantenbed na plantenbed werd afgeworpen, terwijl Robin probeerde nog meer baarzen te verleiden.
Dan opeens uit het niets onder m'n voeten vliegt vriend esox vol op een swimwizz, maar lost na 2 beuken de haak! Shit, shit, en nog eens shit.... maar het goede nieuws, we hadden weer actie!


Maar we geven niet op! Na verder nog links en recht wat worpen te hebben gemaakt besluiten we onze laatste tactiek te proberen.
Dan gaat we dus op het diepste gedeelte varen, ongeveer 4,5 meter, en bieden de pluggen aan op een meter of 3,5 a 4.

Eerlijk gezegt geloofde ik er niet echt meer in, maar we zijn nog niet eens zo gek ver op weg of ik krijg een gruwelijke beuk op m'n handhengel! 'Vis' zeg ik, en niet zo'n kleintje ook!!! Toch komt de vis vrij snel naar boven en stel ik mijn oordeel bij, onee, hij leek eerst groot, maar volgens mij valt het wel mee.
De vis begint steeds lomper te beuken en blijft toch diep, en ik zeg: 'toch een grote vis, hij blijft TE diep voor een kleintje'
Die hoop werd snel bevestigt!


Een enorme schim is heel even te zien aan de oppervlak om er vervolgens weer eens heel rustig vandoor te gaan. Tik tik tik tiktik tiktiktik tiktiktiktik tik tiktik tik.... ach je kent het wel! Het zwemt, je slip staat strak, en toch is er geen houden aan. En je krijgt een zere arm, hoeveel je ook traint, de adrenaline, de kracht van de vis, de opwinding... het sloopt je, maar het is niet erg! Wat mooi, wat een kracht!!! En wat ben je verschrikkelijk bang om dit lekkere wijf te verspelen!
Het landen word ons overigens niet makkelijk gemaakt! Vooral de wind zat ons even dwars, en blies ons veel te snel in de kant.
Toch was de 2e poging tot landen succesvol, en ik had de vis in haar kieuwen! Teeeeeering wat is ze zwaar!
Snel wat foto's... echt snel, want zo'n monster hou je niet zo heel lang vast in de poseerstand!


Dan snel even onthaken wat overigens een fluitje van een cent was, en dan het meetlint erlangs.
Zoooo, lekker hoor klinkt het van mijn superhulp! 1.08m
Dat Maakt een hoop goed!!
Robin is een vismaat zoals je die nodig bent. Als ik vis haak, geef ik m'n 2e hengel aan, en hij snapt het. Als ik tang zeg, heb ik binnen enkele seconden een onthaaktang vast. En andersom werkt het ook zo! Dit is altijd fijn, maar vooral bij dit soort snoeken voel je je alsof je een engel bij in de boot hebt!


Helaas wat deze dag voor Robin wat minder, maar herrinerde hij er mij wel aan dat ik net voor de vakantie tijdens een avondje vissen helemaal niets wist te vangen, terwijl hij een schitterende snoek van 92 cm naar boven wist te toveren!
Dit was ook een heftige dril waar ik met de motor de lijn moest los zien te varen omdat de snoek in de takken dook. Ook dit was weer een staaltje teamwork, en zo zie je maar weer dat je op die momente gewoon ontzettend veel aan elkaar hebt!

Robin bedankt voor de super momenten!!!

RixReacties

Er zijn 5 reacties

 Robin schreef op 15-08-2009 om 12:42:37
Ip opgeslagen


Was idd een tamme dag.
Maar wel weer met mooie vis afgesloten 1.08mtr fantastisch .
Ik knoop de volgende x gewoon weer de donder plaaaanke er weer aan, en laat ze maar weer klapperen.
Was weer een mooi dagje Rix.

 Pieter schreef op 15-08-2009 om 07:35:56
Ip opgeslagen


En zo is het maar net.............. Prachtige vis en nog mooiere plaatjes.

 Kj visser schreef op 14-08-2009 om 15:40:57
Ip opgeslagen


prachtvangst Rick, mooie afsluiter van een taaie dag, kon gisteravond mijn avond nog goed maken.(1.03mtr)
en morgen gaan we onze kansen eens bekijken op bovengenoemde water.
trouwens mooie foto's van het,,ochtendgloren,,
we spreken elkaar,

gr KJ

 Pim Holthof schreef op 14-08-2009 om 12:48:04
Ip opgeslagen


Rix, Mooi verslag heb je ervan gemaakt. Super snoek ook, de eerste van het jaar? Hopelijk mogen er nog meerdere volgen!

Tot gauw!

Pim
Commentaar van Rix:
jup, eerste meter dit jaar, 5e ooit

 Wouter schreef op 14-08-2009 om 08:24:43
Ip opgeslagen


Prachtige meter(mopskop?) jongens!
Wouter

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02993 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign