Nummer 100!!!
 Geplaatst op  16-08-2009  door Pieter
4206 keer bekekenRare titel voor een verslag hoor ik jullie denken. Wat nou honderd, snoeken, nee dat zijn er ondertussen wel veel meer. Dit is mijn honderdste visverslag voor snoeken.net. Ieder verslag ligt opgeslagen in een document op de pc wat laatst al aangaf dat ik richting de honderd ging. Het begon in september 2005 toen ik een verslagje instuurde naar Markjan, weet het nog als de dag van gisteren. De vangst van een 1.14m snoek werdt mijn eerste verhaal. Later kon ik zelf verslagen plaatsen en ik kreeg er steeds meer plezier in wat dus nu resulteerd in deze mijlpaal. Het is best wel een boel werk om iedere keer weer een leuk verslag neer te zetten. Maar ze worden iedere keer weer goed gelezen en de leuke reactie's maken het waard om steeds weer een verslag te maken. We gaan er dus nog wel een tijdje mee door als jullie het niet erg vinden want de inspiratie is nog lang niet op.


We zijn net terug van een leuk weekje vakantie aan de Zeeuwse kust, nee niet gevist daar wat nog wel de bedoeling was. Er was in ieder geval een hengel mee maar we hadden zoveel te doen dat er geen ruimte meer over was om een hengeltje uit te gooien. Goed en wel thuis besluiten we om toch nog even een middag op pad te gaan, het water waar Hilda laatst haar 1.10m snoek ving werdt ons doel. We komen om twee uur aan bij de helling en hier is het een drukte van jewelste. Het bootje voor ons liep vol water toen het van de trailer ging want de eigenaar was vergeten de stop erin te doen. Het gaf allemaal veel oponthoud en na een dik half uur konden we eindelijk de boot traileren. Vol goede moed gaan we op pad en het duurt niet lang of we komen Rick tegen in zijn bootje. Hij was al een tijdje op het water en melde ons dat het taai was. Ook KJ bleek verderop te vissen en ook die wist nog geen vangst te melden. Dat zag er niet best uit voor deze middag maar ik was even vergeten dat ik Hilda aan boord had.


Want na een uurtje trollen weet ze toch haar eerste snoekje te vangen aan het kleine Mann's plugje waar ze laatst ook al goede zaken mee gedaan had. Het beestje was amper 30cm lang maar zag toch wat in dit plugje. Dan blijft het toch weer heel lang stil voordat ze weer een aanbeet krijgt. Een mooie baars die even later bij de boot komt weet er toch nog vandoor te gaan. Dan niet veel later is het weer raak. Het lijkt of ik op dat moment een tik krijg op mijn handhengel en ineens staat Hilda met een kromme hengel. Dit is een snoek van beter formaat en na de rest van de hengels binnen gehaald te hebben kan ik hem voor haar landen. Toch weer een mooie snoek die de 80cm ruim haalt. De dag loopt al weer op zijn eind als we een laatste stuk gaan afvissen en hier weet Hilda nog een baarsje te vangen. Ik krijg wonderwel geen aanbeet meer en het Mann's plugje blijkt toch weer de vis over de streep te kunnen trekken deze middag.


Het traileren duurt weer lang doordat mensen voor ons met man en macht een stalen bootje proberen te traileren. Nog even en het vaar seizoen zit er weer op en zijn het water en de hellingen gelukkig weer rustig. Toch nog even een treurige gebeurtenis te melden. Laatst verspeelde ik een stuk kunstaas, nou gebeurt dit natuurlijk wel vaker en we ontkomen er gewoon niet aan. Vaak gaat het goed en komt het kunstaas voor 90% weer los bij het terug varen. Anders heb ik nog een kunstaas redder die het kunstaas voor 99% terug haalt. Maar het zat erin dit kunstaas moest ik gewoon verspelen. Sorry Derk, de Derkbait fatso ligt ergens verankerd onder water. Jammer......

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 8 reacties

 Wouter schreef op 18-08-2009 om 08:34:13
Ip opgeslagen


He Piet, van harte met deze mijlpaal! Jou kennende, vrees ik dat we niet zo 123 van je af zullen zijn. Op weg naar nog veel meer verslagen, avonturen, viskoffers, beurzen, metersnoeken, technieken en weetjes.. Is toch prachtig dat zo'n website kan bijdragen aan een verruiming van ons sociale netwerk?!

 Pimholthof schreef op 17-08-2009 om 15:35:58
Ip opgeslagen


Pieter,

Super al die verslagen! Moet er zelf ook maar eens aan geloven, leuk om te lezen! Heb er zeker informatie van opgedaan! Hopelijk volgen er nog meerdere.

Groeten Pim Holthof

 Kj visser schreef op 17-08-2009 om 11:29:06
Ip opgeslagen


Pieter, gefeliciteerd met je 100ste verslag .
we hebben in de tijd veel van je geleerd,
op naar de volgende mijlpaal,

gr KJ

 Flatsy schreef op 17-08-2009 om 10:11:08
Ip opgeslagen


Hey pieter leuk verslag en gefeliciteerd met deze mijlpaal. Het was zaterdag echt super taai maar konden het aan het eind van de middag toch nog goed maken en voor mij was die middag ook een middag om nooit te vergeten dit lees je nog wel in het verslag van KJ dat nog komt echt de moeite waard om te lezen...... Wat een kick!!!!!!!!!!!!!   

 Derk schreef op 16-08-2009 om 19:51:07
Ip opgeslagen


Jammer zeg van die fatso... Maar goed het spul is dan ook om te gebruiken en niet voor de vitrine kast!!!

 Gary schreef op 16-08-2009 om 11:28:00
Ip opgeslagen


Mooi Pieter, je honderste verslag, en er hebben er heel wat mooie tussen gezeten. Je weet het altijd goed te verwoorden en je vangt ook vaak mooie vissen. Mij staan vooral je kunnige verslagen van beurzen etc. bij die zijn absoluut de moeite waard om te lezen.
Ga zo door en op naar de 200!

 Markjan schreef op 16-08-2009 om 10:45:22
Ip opgeslagen


Hallo Pieter,

Wat een toeval, ik zat het me laatst af te vragen. Ik kan me ook nog goed herinneren hoe je eerste verslag binnen kwam. En hoe je uiteindelijk een login kreeg. Ik denk dat je de eerste was die ik dat toevertrouwde. En dat vertrouwen was geheel terecht! Ik heb genoten van de drive waarmee je je visdagen beschrijfd, en doe dat nog steeds. Ik ben blij dat de inspriratie nog niet op is, want dan kan ik er in het vervolg ook nog vollop van genieten.

Bedankt voor al die jaren mooie verslagen!!!

Markjan

 Rix schreef op 16-08-2009 om 09:33:11
Ip opgeslagen


He Pieter, gefeliciteerd met je 100ste! Super man, moet ook eerlijk zeggen dat ik je verslagen met veel plezier lees! Ga zo door!! En die Hilda van jou die vangt ze weer....

Jammer van de plug, zul je altijd zien, heb je er een met special paint, parkeer je juist die weer op de bodem!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00784 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign