mooie verjaardags kado
 Geplaatst op  12-10-2009  door Wout
1157 keer bekekenDoor hevig tijdsgebrek en de sporten van mijn kinderen kom ik weinig meer aan snoeken toe. de momenten dat ik dan wat rust heb en de tijd heb om te snoeken zit Markjan tegenwoordig bij de keukenboer,sanitairspecialist of tuinarchitect want hij heeft een mooi stukje grond gekocht waar een huis op moet gaan komen en dat vergt veel denkwerk maar dus ook veel tijd.


deze zomer een aantal keer met vrienden en hun kinderen wezen varen en ook een keer zo vrij geweest een hengeltje mee te nemen. dit zorgde voor enthousiaste kinderen dus ook met de kinderen nog eens met het bootje weggeweest en ja hoor de kinderen vingen een klein snoekje en waren apetrots.
Peter had nog een hengeltje uit grootvaders tijd die totaal ongeschikt was om nog knap mee te vissen dus met zijn verjaardag afgelopen week was het kado natuurlijk snel bedacht.


Een knap 2.40 hengeltje, een molentje, gevlochten draad en spro pike fighter triple jointed plug. al op de verjaardag was Peter druk met de visite maar kon ik het niet laten om de boel achter het huis even uit te testen en 10 worpen later was ik er achter dat de plug er niet alleen mooi uitzag maar ook een hele mooie actie in het water had.
de volgende dag sta ik net op het punt om naar mijn werk te gaan als we worden gebeld. Wat blijkt Peter stond tussen de middag zijn boeltje even achter te testen toen er een behoorlijke snoek de actie niet kon weerstaan en zich met bruut geweld op de plug had gestort.
Peter was zich rot geschrokken had de snoek keurig gelandt maar kreeg de achterste haak die diep in de tong zat niet los.
ik direct in de auto gestapt waar ik peter langs de waterkant zag staan waar hij een 84 cm snoek in terug had gelegd die rustig lag bij te komen. de snoek snel onthaakt (makkelijk als je de juiste tangen hebt) en op de foto waarna hij weer terug het water in mocht.


Mijn spullen bij Peter gelaten die direct via internet een lange onthaaktang heeft besteld en een boga grip.
de volgende dag belt een van de zoons van Peter op omdat hij met mijn zoon wil spelen en lacht mij uit omdat zijn vader een snoek heeft gevangen. ik hem duidelijk gemaakt dat je geen oude koeien uit de sloot mag halen en dat dat al weer gisteren was en dus niet telt maar wat blijkt Peter was weer een half uurtje gaan staan en op de spro was weer een knap formaat snoek gedoken van 74 cm en dat in een klein inhammetje.
ben blij dat ik over een week jarig ben en alle kleuren van de spro pike fighter op mijn verlanglijstje staanReacties

Er zijn 3 reacties

 Rix schreef op 13-10-2009 om 05:58:48
Ip opgeslagen


Kijk, zo moet dat! Steek ze maar aan met het virus! Leuk verhaal!!

 Markjan schreef op 12-10-2009 om 21:43:16
Ip opgeslagen


Pike fighter, klinkt stoer. Ik heb er ook een, maar nog niets op gevangen. Komt vast nog wel. Nou ja, ik weet in ieder geval wat ik moet kopen voor je verjaardag  

 Pieter schreef op 12-10-2009 om 20:46:40
Ip opgeslagen


Wout, leuk om te zien dat je het vissen nog niet verleerd bent. En ja ook ik ben binnenkort jarig en heb mijn verlanglijsje ook al klaar liggen.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2018 Snoeken.net | Laadtijd 0.02866 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign