Verjaardags kadootje van 1.16 m.
 Geplaatst op  22-11-2009  door Pieter
4581 keer bekekenZaterdag 21 November, mijn geboortedag. Een verjaardag op het water en wellicht een leuk kadootje hoop ik. Hilda en ik blijven, ondanks dat we daar de laatste keer een zeer taaie dag gehad hebben, kiezen voor het grote water. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar want met 15 graden lijkt het wel voorjaar inplaats van winter. Ik kan mij de verjaardagen nog wel herinneren dat het vroor of sneeuwde. Ook de watertemperatuur blijft steeds weer omhoog gaan wat ons de laatste keer dat dit gebeurde op het grote water een mooie dag opleverde. Ook deze keer bleek de temperatuur van het water iets omhoog gegaan en de snoek kon hier wel eens weer positief op reageren. Maar wie op groot water vist weet ook wat afzien is, de omstandigheden kunnen er heel snel veranderen. De vis kan alle kanten op en blijkt vaak ineens spoorloos verdwenen.


Rond half tien ligt de boot in het water en terwijl we de hengels optuigen varen we richting de stekken. Het is mistig en er staat een rustig kabbeltje op het water. Het doorzicht van het water valt me vies tegen want meer dan een halve meter is het niet. Aan de steunhengels gaan twee grote softbaits met een harde body. De zogenaamde shad clones maar dan luisterend naar de naam xxl woblers zijn een flinke hap kunstaas. Aan de handhengels gaan twee ratelpluggel om de vis op een spoor te brengen in het troebele water. Uit ervaring weten we dat het effect van ratelpluggen vele malen groter is dan kunstaas met enige ratel erin. Geef je de ratelpluggen nog wat beweging mee onder het trollen dan zijn de trillingen tot in de boot te horen.


We zijn een klein uurtje aan het trollen als we langs een vier meter diep talud gaan. Ik voel een tik op mijn handhengel. Net als ik denk dat ik een misser heb krijg ik een geweldige hanger. Het is net alsof ik vastloop maar door de tik ervoor weet ik dat het vis moet zijn. Hilda kijkt me aan en denkt ook dat ik een vastloper heb. Ze reageer snel als ik zeg vis om de overige hengels binnen te draaien. De vis blijft op diepte en eerst is er geen beweging in te krijgen. Ze gaat zwemmen en draait de boot mee. Het is duidelijk dat ik een hele mooie vis sta te drillen en ik geniet intens. Toch dat mooie verjaardags kadootje? Tot vlak bij de boot blijft de vis diep knokken, als ze de eerste keer aan het oppervlak komt zien we wat een bak we gehaakt hebben. Nog twee keer gaat ze ervan door en dan waag ik het erop om haar aan boord te hijsen. Ze wil nog even tekeer gaan als ik haar aan boord hijs. Eenmaal aan boord blijkt de ratelplug volledig opgeslokt te zijn en de lange onthaak tang verdwijnt volledig in de grote muil. Ik zit akelig dicht met mijn hand bij de bek vol tanden. Dan gaat ze nog een keer stevig te keer en loop ik een paar flinke japen in mijn vingers op. Eenmaal onthaak leggen we haar neer en gaat gespannen het meetlint erlangs. Het gaat ruim over de 1.16m wat gelijk de grootste van dit seizoen is voor mij. Eenmaal terug in het water moet ze even op gang komen maar gaat er dan weer met krachtige slagen vandoor.


Mijn dag kan niet meer stuk en volle goede moed van deze vangst trollen we verder. Toch blijft het lang rustig hierna en besluiten we om het eens met dieplopende shads backtrollend te proberen. Ook hier krijgen we geen aanbeten op en het is al weer in de middag als we besluiten om toch maar weer een stuk te gaan trollen. Hilda vist nog steeds met de xxl wobler aan de steunhengel terwijl ik die ondertussen voor een strike pro plug verwisseld heb. Ik draai iets weg met de boot om het talud te volgen als ik de steunhengel van Hilda diep door zie buigen. Ze reageerd eerst niet doordat ze er even geen zicht op had door het laag staande zonnetje wat het zicht op de hengel belemmerde. Op het moment dat ik het zeg grist ze de hengel uit de steun. De vis komt direct aan het oppervlak en ons vermoeden is dat het geen groot werk is. Toch blijkt het een beste snoek te zijn als ik haar voor het eerst bij de boot zie. Hilda zegt bijna een beetje terleurstellend "het is niet zo'n grote" ik antwoord een beetje verbaasd dat deze toch ook wel over de meter gaan. Hoezo verwend!


De vis gaat nog een paar keer van de boot maar moet het dan toch ook opgeven. Ik land haar en terwijl ik haar onthaak zie ik nog een eind nylon uit de bek komen. Het blijkt in de slokdarm te lopen. We gaan er niet aan klooien en knippen het zo kort mogelijk af. Het meetlint erlangs geef toch nog een goede lengte van 1.03m. We gaan nog een uurtje door maar het leverd ons niets meer op. Hilda denkt nog wel een aanbeet op de twinler gehad te hebben terwijl ze die laat afzakken maar zekerheid hadden we hier niet voor. We gaan rond half vier van het water want we moeten nog het één en ander klaar maken voor mijn verjaardags feestje die avond. Met een snoek van 1.16m als verjaardags kadootje en de 1.03m voor Hilda ga ik tevreden van het water........

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 10 reacties

 wiebe schreef op 29-11-2009 om 12:17:50
Ip opgeslagen


Hee Pieter, ook nog gefeliciteerd !
Mooi dat je nog altijd zo fanatiek vist!
Gaat Klaas nog wel eens mee vissen ?
Deze site heb ik ontdekt nadat je vorige keer op totalfishing stond.Leuke site, ik zal jullie verrichtingen volgen voortaan.
Ben benieuwd wanneer we elkaar weer eens tegenkomen op het water !
Groet Wiebe Biddinghuizen

 Markjan schreef op 27-11-2009 om 20:41:56
Ip opgeslagen


Na een ruime week van computer problemen, kan ik eindelijk weer normaal internetten. Alsnog gefeliciteerd Pieter! En wat een mooi cadeau... 116 cm!

 Rix schreef op 23-11-2009 om 21:20:51
Ip opgeslagen


Inderdaad... was zo onder de indruk dat ik de felicitatie vergat!
Maar alsnog! Dubbel en dwars gefeliciteerd!

 Jan hendrik schreef op 23-11-2009 om 18:28:48
Ip opgeslagen


Hey Pieter nog van harte gefeliciteerd en wat een mooi verjaardags kado heb jullie weten te strikken..... mooie vangsten!!! 

 Alfred en grietje schreef op 23-11-2009 om 17:09:15
Ip opgeslagen


Pieter, ook vanuit Ter Idzard dubbel gefeliciteerd!

 Sybren schreef op 23-11-2009 om 17:03:29
Ip opgeslagen


Heey pieter gefeliciteerd :D 2x! zulke visite wil ik ook aanboord grote vissen ! Mooi verslag.

 Marco schreef op 23-11-2009 om 13:02:43
Ip opgeslagen


WOW!!
2* gefeliciteerd

 Kj visser schreef op 23-11-2009 om 11:39:00
Ip opgeslagen


ook vanaf deze kant dubbel gefeliciteerd,

gr KJ

 wouter schreef op 23-11-2009 om 08:52:54
Ip opgeslagen


Van Harte Pieter en nog vele jaren erbij. Mooi cadeau heb je gekregen. Ik zou je vrouw maar bedanken daarvoor!

 Rix schreef op 22-11-2009 om 23:01:11
Ip opgeslagen


Kijk dat dan! Een mooier verjaardagscadeau zou ik me niet kunnen wensen! En dan vrouwlief ook nog even een meter! Dat doen jullie weer netjes!! Goed verslag!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03004 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign