Terugblik op het afgelopen seizoen.
 Geplaatst op  21-04-2010  door Pieter
4751 keer bekekenEn weer hebben we een visseizoen achter de rug en kunnen we terugblikken op onze vangsten. Terugblikken is leuk nu we in de gesloten tijd zitten, om terug te dromen van al die prachtige vangsten en vooruit kijken naar een nieuw seizoen met hopelijk nog meer avonturen op het water. Als ik naar mijn seizoen terug kijk begin ik met onze jaarlijkse trip naar Zweden die we ook deze keer weer gemaakt hadden. Het leek zo moeilijk te beginnen en de moed zonk ons letterlijk in de schoenen omdat we de eerste dagen geen leuke vangsten konden boeken. Maar na een paar dagen zoeken kwam er een kentering en wisten we de juiste stekken te vinden. We hebben ons echt te pletter gevangen aan mooie snoeken op bepaalde dagen. Met de vangst van twee snoeken boven de magische ééntwintig grens werden mijn stoutste dromen overtroffen met uiteindelijk een nieuw pr van 1.23m voor mij. Tevreden kijk ik dan ook op deze reis terug.


De opening van het roofvisseizoen in eigen land daarna begon voor mij met een visdag met het vissende echtpaar Alfred en Grietje. Ik was met mijn boot naar Friesland getogen om te proberen daar met hen wat snoekbaars te vangen. De snoekbaars liet het finaal afweten die dag en al trollend werden er uiteindelijk nog twee snoeken gevangen door Alfred. Door het mooie weer was het ontzettend druk in de Friese vaarten en ik heb meermalen mijn steunhengel weg moeten grijpen voor paserende schepen. Ook werd de snoeken.net bootvisdag vervist en dit werd ook deze keer weer een geslaagde dag met veel gezelligheid. Met mijn vrouw Hilda beleefden we nog een prachtige vangst van een heuse meerval van 1.17m op de rivier en zij zal dit seizoen nog meer bijzondere vangsten doen. Uiteindelijk verdaag ik nog op de Belgische grensmaas met mijn bellyboot om een dag te vissen met mijn Belgische vrienden. Wat een avontuur werd dit om met de bellyboot stroomversnellingen te passeren, echt een dag bellyraften zoals we het toen maar vernoemden.


In juli ga ik met Wouter Nijlant een dag met Bertus Rozemeijer het water op om hem een interview voor het item de viskoffer van. af te nemen. Het werd een gezellige en ontspannen dag met Bertus op het water waar we veel van hem te weten kregen. Ondertussen zit Bertus ons er dik uit te vissen die dag met een prachtige metersnoek ertussen door maar dat kon ons eigenlijk niet deren. Wie dit leuke interview nog eens terug wil zien moet maar eens inloggen op de viskoffer van. Het is ondertussen vakantie tijd voor mij en samen met mijn vrouw zijn we dan ook veel op het water te vinden. We beleven hele leuke dagen samen met soms opmerkelijk veel vangst voor mijn echtgenote maar daar ben ik ondertussen al een beetje aan gewend. Ook beleef ik deze maand een mijlpaal door mijn honderdste verslag te tikken voor de site.


Augustus zit nog midden in mijn vakantie en dus zijn we deze maand nog vaak op het water. Met Hilda beleef ik een dag die ik niet gauw zal vergeten. Op groot water is het aan het begin en einde van de dag op een bepaalde stek goed raak. Binnen zeer korte tijd weten in die beide dagdelen een twintigtal snoeken te vangen. Echt een gekkenhuis op die bepaalde momenten en de titel van dat verslag kreeg dan ook de treffende tekst Gekkenuurtje. Het is volop zomer met hoge temperaturen maar desondanks vissen we nog steeds door op snoek. Wel beseffen we terdege dat we voorzichten met de vangsten om moeten gaan. Zo word er niet te lang gedrilt en gaan vissen zonder foto weer snel te water of worden ze zelfs in het water onthaakt. Het belang van de snoek staat voorop dat is toch wel onze verantwoordelijkheid! De snoeken.net bootvisdag zomer editie word wederom met veel gezelligheid en een heuse bqq vervist. Als vanger van de grootste snoek van deze dag mag ik het verslag in elkaar tikken.


September, we gaan de herfst in. Het water is weer wat koeler en de snoek kan weer wat meer hebben. Deze maand ga ik weer enkele keren met Hilda op pad want die heeft de smaak aardig te pakken. De ene week is de andere niet en er zitten veel verschillen in per visdag wat vangsten betreft. Ook die keer dat Markjan bij mij in de boot stapt om voor het eerst echt groot water te gaan bevissen, een enorme uitdaging voor hem. De dag ervoor ben ik nog met Hilda op dezelfde stekken geweest en wisten we leuke vangsten te boeken met voor Hilda nog een mooie snoekbaars. De dag erna met Markjan ging het zeer moeizaam en wist ik toch uiteindelijk nog twee snoeken te pakken. Markjan moest helaas deze dag visloos afsluiten hoewel hij nog wel een leuke snoek heeft staan drillen maar deze niet aan boord wist te krijgen. Ik heb hem nog een herkansing beloofd voor over enkele weken. Niet veel later had ik Rick oftewel Rix aan boord op het grote water. Ik moest het compleet tegen hem afleggen wat vangsten betreft en tot slot hijst hij nog een bak van een snoek aan boord van 1.12m. Het was hem van harte gegund natuurlijk want iedereen die hem kent weet dat het een passie volle snoekvisser is. Deze maand bezoek ik verder nog de manifestatie van de SNB die eindelijk weer na jaren in oude glorie hersteld is.


Oktober is de maand dat Markjan weer bij mij in de boot stap voor een herkansing op het grote water. Deze dag lijkt het wel te gaan lukken. Terwijl we een stek uitwerpen met jerkbaits krijgt Markjan tot drie keer toe een aanbeet waarbij de snoek soms het water uitkwam bij de aanval op het aas. Hij weet hem uiteindelijk te strikken en het levert hem een mooie sterke snoek van dik in de tachtig op. Zelf weet ik tijdens het trollen twee leuke snoeken te vangen. De eerstvolgende keer met Hilda op het grote water levert ons allebei een bak over de meter op. Daarnaast nog wat kleinere snoek wat het een prachtige dag maakt natuurlijk. Ook Bas gaat een keer mee het grote water op. Het werd een zeer avontuurlijke dag waarbij we zelfs een ware windhoos over ons heen krijgen met hagel en zware regenbuien. Een moeizame dag wat vangsten betreft werd het want ik weet slechts vis te vangen maar ook hier een hele mooie snoek van 1.10m.


November is aangebroken en deze maand ga ik op uitnodiging van Bertus Rozemeijer met hem een dag verticalen op het gooimeer. Een prachtig mooi snoekbaars water en we beleven dan ook een leuke dag met een twintigtal snoekbaarzen als vangst. Mijn Belgische vrienden komen bij mij op bezoek en de bedoeling was dat ik met hen het grote water op zou. De wind gooide echter roet in het eten en we moesten noodgedwongen uitwijken naar kleinschalig water. Het gaat hier moeizaam maar we hebben een gezellig samenzijn. Aan het eind van de dag gaan mijn vrienden mee om gezellig de dag af te sluiten bij mij thuis onder het genot van een maaltijd. November is mijn geboorte maand en op zaterdag de 21ste mijn verjaardag ga ik met Hilda samen mijn verjaardag op het water vieren. Ik mag uiteindelijk een verjaarsdag cadeau van 1.16m aan boord hijsen. Een prachtig snoek op zon dag is natuurlijk uniek.


Dan breekt december aan en gaan we een winter in die we in Nederland lang niet gehad hebben. Eind december, de laatste dag van het jaar zelfs, vis ik nog een doodaas sessie statisch vanaf de kant op een grote plas die nog niet door de vorst onttrokken is. Het word een visloze dag. Dan word het lang stilzitten want het duurt tot half maart voor ik weer het water op kan. Ik ga met Ronald het gooimeer op om een dag te verticalen op snoekbaars. Het word een moeizame dag want de wind speelt ons parten en half in de dag worden we letterlijk van het water geblazen. De volgende visdag komt Bas samen met zijn neef Stephan aan boord. Ik ga bij hen in de buurt een rivier bevissen en we weten die dag enkele snoekbaarzen te vangen. Mijn laatste visdag van dit seizoen vervis ik samen met Marco Vogelzang. Al verticalend dekken we heel veel water af maar de vis geeft niet thuis. Uiteindelijk weet ik nog een leuke snoekbaars te vangen en als seizoenafsluiter vang ik op de valreep nog een snoek van 1.15m. Volledig afgepaaid en klaar om een nieuw seizoen lang achter ons kunstaas aan te jagen, ik ben er weer klaar voor

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 3 reacties

 Jacco schreef op 19-05-2010 om 18:32:03
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter! Hopen op nog zo'n seizoen.

 Rix schreef op 25-04-2010 om 23:04:24
Ip opgeslagen


Zozo Pieter, als je dan alles eens op een rijtje zet heb je toch weer behoorlijk wat mooie en grote vissen in je bootje gehad!!
Je hebt er weer een leuk verslag van gemaakt, en hopelijk gaan we komend jaar weer een aantal keer met elkaar het water op! Ik woon nu een stuk dichterbij, dus dan kunnen we nóg vroeger afspreken!
Ik heb er nu al weer zin in!! Heel veel succes komend seizoen!

 Marco schreef op 22-04-2010 om 21:05:10
Ip opgeslagen


Mooie verhalen, mooie avonturen, mooie vissen. Kortom, voor zo'n jaartje zou ik meteen tekenen  

Mooi verslag Pieter en alvast succes gewenst voor in Zweden

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2021 Snoeken.net | Laadtijd 0.02873 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign