Vakantie, heerlijk vissen….
 Geplaatst op  01-08-2010  door Pieter
4512 keer bekekenIk heb de eerste week van mijn vakantie al weer achter de rug. Een week die ik bijna compleet op het water heb doorgebracht. Zo, en dit bevalt toch beter dan een week werken moet ik toegeven. Het was allemaal niet even makkelijk hoor om vis te vangen maar het gezellig vissen met Hilda en met Bertus op pad om nieuw kunstaas aan de tand te voelen maakt een boel goed. Een compleet nieuwe kunstaas lijn tot je beschikking hebben die nog niemand bevist heeft geeft je wel een uitdaging om er vis mee te proberen vangen. En vis vangen ze zeker deze Multy Bass en Multy Trout waaronder het nieuwe aasje straks in September in de winkels gaat hangen. De kleinste uitvoering wist al mooie roofblei in de boot te brengen en we weten allemaal hoe moeilijk deze vis kan doen. De Multy Bass gaat zeker een snoektopper worden ben ik van overtuigd. Kijk maar eens op www.itt-international.com naar het filmpje wat we ervan gemaakt hebben en je zult zien wat een prachtige actie dit aasje heeft.


Deze visweek begon op dinsdag toen ik met Hilda naar haar favoriete water ging. Ze weet er altijd wel een vis vanaf te plukken hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn. Waar het in zit weet ik niet maar geef haar een screaming devil ratelplug en ze vangt vis. Moet toch ergens in de manier van het bevissen zitten. Een antwoord hierop kan ze ook niet geven, ik vis er gewoon mee volgens haar verklaring. Maar in moeilijke omstandigheden drie dikke aanbeten krijgen en nog vis in de boot brengen ook kan geen toeval meer zijn. Verder proberen we nog het Ă©Ă©n en ander deze dag maar op een paar aanbeten na zien we geen vis meer.


Op woensdag ga ik met Bertus terug naar de stek waar de roofblei de laatste weken zo actief is. Alhoewel ze er nog wel aanwezig waren hebben we geen echt spektakel meer meegemaakt deze dag. Tussen de actieve brasems door die zich als dolfijnen door het water verplaatsen zagen we af en toe een roofblei jagen. Uiteindelijk hebben we na een paar uur aanwerpen ook deze dag geen roofblei kunnen verrassen. Bertus vangt op een concept shadje wat even getest word nog een snoek. We trollen nog een paar rondjes en ja daar is hij weer de Fatso die mij dan nog een snoek oplevert. Nog zo’n aasje wat je er echt in moeilijke omstandigheden doorheen helpt. Voor mij is de Fatso na al die jaren nog steeds een topaas wat vaak een visdag nog kan redden. We houden het vroeg voor gezien deze dag.


Donderdag wordt echt de taaiste dag van de week. Ik ging met Hilda een stuk kanaal af trollen. Wat heet een stuk. We hebben zo’n 12 kilometer water afgetrolt en meer dan een paar flauwe aanbeten hebben we niet gehad. Het is dan al vrij duidelijk dat de vis zo vast als huis ligt en niet in beweging te krijgen is. Het is een vreemde maand Julie wat dat betreft en ik heb zo’n vermoeden dat de hoge temperaturen van de laatste weken daar geen goed aangedaan hebben. De zomerdagen zijn heerlijk voor jezelf om op het water te zijn maar voor de vangsten debet.


Op vrijdag ga ik weer met Bertus het water op. Lekker ontspannen vissen met allerlei kunstaas wat even goed aan de tand gevoelt moet worden. Een compleet nieuwe kunstaas lijn heb ik deze dag onder mijn neus hangen waaronder de Multy Bass en Multy Trout. Twee bijzondere swimbaits met een geweldige actie waar we al een paar leuke vangsten mee gedaan hebben. Een aasje waar je straks ongetwijfeld meer van gaat horen. Nu de moeilijke en vooral warme maand Julie weer achter de rug is kunnen we eindelijk op weg naar het najaar. De R zit straks weer in de maand en wij roofvissers weten dat deze aankomende tijd weer de mooiste wordt. Geniet ervan……….

Pieter NederlofReacties

Er zijn 4 reacties

 Kj visser schreef op 02-08-2010 om 11:38:24
Ip opgeslagen


goed bezig Pieter, ook wij zijn op Hilda haar favorite water geweest en hebben slechts 3 vissen weten te vangen, viel erg tegen,deze week gaan we de snoekbaars achter de kieuwen zitten , mischien gaat dat beter,

enne P.s Augustus schrijf je toch echt zonder R, 
Commentaar van Pieter:
Juist KJ, zat een foutje in de tekst. Heb het inmiddels recht gezet, bedankt voor je oplettendheid.

 Rix schreef op 02-08-2010 om 11:22:08
Ip opgeslagen


Schitterend verslag Pieter, en wat een super foto is die 1e! wauw!
Kan niet wachten om ook eens zo'n aasje aan mijn speld te hangen!
Geniet nog even van je vakantie, doe ik ook!

 Marco schreef op 02-08-2010 om 00:14:32
Ip opgeslagen


Mooie pics weer Pieter, en tja zo'n taaie (eerste) dag had ik vandaag ook. Ben trouwens benieuwd naar de swimbaits.
Voor wat betreft Hilda? dat ruikt gewoon naar de vismisdaad

 Markjan schreef op 01-08-2010 om 22:30:06
Ip opgeslagen


topper pieter, ik heb het nieuwe aas alleen mogen zien. maar het vangt dus ook.
Commentaar van Pieter:
En of het vangt Markjan, als je straks weer eens mee gaat ga je daar zeker achter komen!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02929 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign