Klein maar fijn
 Geplaatst op  14-09-2010  door Rix
4469 keer bekekenEindelijk een eigen visbootje, iets waar ik al jaren van droomde, maar wat er steeds maar niet van kwam.
Nu heb ik alles voor elkaar, een stalling waar ik 24 uur per dag, 7 dagen in de week bij kan om de boot uit te halen, of hem er weer in te schuiven.


Voor in de week spreek ik af met Erald, een kameraad van me waarmee ik eerst veel viste, maar wat er de laatste tijd bijna nooit meer van komt.
Hij had nog nooit uit een boot gevist maar wou het maar al te graag een keer proberen.
We vonden een schitterende combi, Erald kwam samen met vriendin zaterdagavond op visite om vervolgens te blijven slapen. Zo konden de dames ís morgens mooi blijven liggen en konden wij er op tijd op uit.
Dat moest ook wel want ís middags zou ik ook nog visite krijgen. We gingen dus een halve dag vissen.


We besloten te vissen op een stuk water waar ikzelf ook nog onbekend was maar wat er potentieel uit zag, lekker dicht bij huis!
Na een half uurtje te hebben gevaren is het al raak! Tijdens het trollen vloog er een klein snoekje vol op mijn plug! Blij verrast, want het gaat niet altijd zo snel!
Vervolgens vissen we door, maar lijkt het dan toch een hele taaie ochtend te gaan worden. We werpen, trollen, vertikalenÖ maar geen teken van vis.


We besluiten om te keren om de andere kant op te gaan waar ik via google earth een aantal leuke stekken had gespot.
Dit waren kleine plasjes die grenzen aan een rivier met dieptes tot 8 meter. De fishfinder geeft regelmatig veel vis aan, maar we krijgen geen teken van leven.
Dan gebeurt het! We willen er een eind aan breien en besluiten dit te doen door met hele kleine plugjes terug te trollen richting de helling.
Als de Ďkleintjesí net goed en wel achter de boot waggelen is het Erald die alert is en tegen mij zegt dat mín hengel krom in de steun staat te klapperen! VIS! Hehe, toch nog.
Wederom een klein snoekje, maar beiden zijn we er erg blij mee!


We besluiten om dit stukje nog een paar keer af te trollen. Dat werkte, want erald pakte ook direct hierna een heel klein roofbleitje. Lachen!
Nog maar een keer dan, en weer is het raak, dit keer een geinig baarsje!
Aparte dingen zijn het toch die vissen. Zo vang je uren niks, en dan opeens 3 soorten in een kwartiertje tijd!


We varen verder richting de helling, en erald pakt er nog 2 baarzen bij, ik op de laatste 10 meter ook nog 1! Zo werd het toch nog een hele geslaagde morgen met 8 visjes in de boot, niet groot maar toch. We hebben er beiden van genoten en we zijn weer wat waterkennis rijker!

RixReacties

Er zijn 4 reacties

 Jacco schreef op 15-09-2010 om 20:25:12
Ip opgeslagen


Mooi bootje rikkert!! Hmm bekende stekken ook  .. waar je je bootje hebt aangelegd, is mijn voerstek dus mocht je willen karperen, daar dus  
Commentaar van Rix:
goh, dacht dat je daar vanaf de kant niet kon komen...

 Marco schreef op 15-09-2010 om 14:57:25
Ip opgeslagen


Das toch een verdomd mooi stukkie drijvend polyethyleentereftalaat. Wel jammer dat er (nog) geen 2e stoeltje op zit  

 Kj visser schreef op 15-09-2010 om 12:04:39
Ip opgeslagen


top bootje rick, weet zeker dat je daar veel lol aan gaat beleven, zal hem binnenkort op de visdag nog wel even bewonderen,

gr KJ

 Pieter schreef op 14-09-2010 om 22:39:48
Ip opgeslagen


Ontzettend leuk bootje Rick, proficiat!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02917 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign