Vissen en een reiger
 Geplaatst op  06-12-2010  door Markjan
4148 keer bekekenOnderstaand verslag kwam binnen via de mail.

Afgelopen zondag gingen we een paar uurtjes vissen op de Ringvaart richting Halfweg.
Ik had om halftien afgesproken met Marco bij de boot en hoewel er vorst voorspeld werd zijn we toch maar gegaan.

Aangekomen bij de boot bleek het water na een beetje nachtvorst nog open te liggen. en vol goede moed voeren we richting Ringvaart alwaar de hengels te water gingen. Het trollen leverde aanvankelijk weinig op totdat Marco vlak na een brug een ram op zijn hengel kreeg en een leuk snoekje haakte. Na het onthaken en wat foto`s deze weer teruggezet in het koude water. Waarna we een reiger zagen zitten tussen twee bruggen in welke bij het langs varen niet opvloog. De oorzaak hiervan was een vleugel welke erbij hing. Vermoedelijk was het beestje aangereden en hier geland.


We keken elkaar aan en besloten de dierenambulance te bellen welke na een goed halfuur arriveerde. Aangezien de reiger op een van de kant slecht bereikbare plek zat werd ons verzocht of wij hem met de boot konden vangen. Dus Marco gewapend met een net in de punt van de boot naar de reiger gevaren. Na enige mislukte pogingen lukte het ons de reiger te vangen en een behulpzame voorbijgangster hielp mee om de vogel in de krat v/d dierenambulance te krijgen.

Hierna gingen we verder met vissen en ving ik op de terugweg nog een kleine snoek. De week hierop viel de winter in en lagen alle wateren dicht met ijs.


Peter & MarcoReacties

Er zijn 5 reacties

 Rix schreef op 08-12-2010 om 23:25:49
Ip opgeslagen


Goed werk! Goed verhaal! En nog snoek vangen ook. Klasse jongens.

 Martin schreef op 07-12-2010 om 18:51:03
Ip opgeslagen


Wat een polder helden. Vindt het echt fantastich dat jullie de reiger van een wisse vrieskou dood gered hebben met gevaar voor eigen leven, want ze kunnen hard pikken met die grote snavel.
KLASSE!

 Peter schreef op 07-12-2010 om 14:27:08
Ip opgeslagen


Wij vonden het niet meer dan een normale zaak om het arme beestje te redden en hopen dat ie weer volledig hersteld. Het is tenslotte ook een visser!

 Marco schreef op 06-12-2010 om 22:44:13
Ip opgeslagen


Kijk, en wat vangen en nog goed bezig zijn ook. Zo kan het idd ook  

 Pieter schreef op 06-12-2010 om 20:17:45
Ip opgeslagen


Kijk een heel goed voorbeeld hoe we onze ogen de kost kunnen geven en dieren in nood kunnen helpen. Vooral in deze moeilijke tijd voor de dieren kunnen we ze hier en daar wel eens een handje helpen. Heel leuk dat jullie dit met ons hebben willen delen!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01863 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign