Proeve van bekwaamheid
 Geplaatst op  15-03-2011  door Jacco
4146 keer bekekenHet is woensdag avond als me telefoon in een keer een hels nummer uit begint te spuwen. Oh, het is Pieter die belt. Na eerst wat algemeen geklets is het tijd om over te gaan op de serieuze zaken. De vraag was of ik het weekend tijd had om weer een vis sessie te plannen. We besluiten dan ook om de hele zaterdag eraan te spenderen en als toetje ook nog enkele uren van de vroege zondag ochtend. We spreken af bij de trailer helling. Na enig tijdje al niet meer te hebben gevist, kriebelde het dan ook aardig. Nu nog paar nachtjes flink snurken en dan kunnen we weer.


Zaterdag ochtend loopt om half 7 me wekkertje af. Het eerste wat ik dacht was: Godsamme, is het nog geen weekend… Tot ik al snel ophelderde en dacht: och jongens, ik ga vandaag vissen! Al snel sta ik naast me bed en kleed me aan, gezichtje wassen, me bord brinta naar binnen duwen, tandjes poetsen en de auto vol kwakken met zooi. En dat allemaal binnen een half uur geregeld was ik dan ook uit eindelijk op weg naar de helling. Ik had een klein inschatting foutje gemaakt met de reis tijd en was er dus ook iets vroeger als geplant. Ik had een kop lamp stuk, dus ben in de tijd die ik moest wachten maar even naar de pomp gereden en twee nieuwe lampen gehaald. Terwijl ik lekker sta te prutsen bij me lampjes en er achter kom dat ik h7 heb ipv h4, arriveert Pieter. Goedemorgen was niet het eerste woord maar de zin, is je auto kapot en goedemorgen trouwens. Na wat gebabbel gooi ik de kap weer dicht en pak me spullen en dump ze in de boot. Wat ons direct opviel was dat het water verschrikkelijk laag stond. Ik had nog nooit zon blote helling gezien. Het was net een dame die het onderste kle…. Sorry ik dwaal af met me gedachten.


Eenmaal de boot te water en de mannen erin moest het maar gebeuren. De weer voorspelling was die dag erg goed, matige wind en veel zon! Mooier kon niet. We voorzien onze hengels van een stuk rubber en beginnen direct met trollen. Het duurt nog geen uur of de eerste vis kon de soft provoker van Pieter niet weer staan. Nou moet ik ook eerlijk zeggen dat het kleurtje fire tiger er wel erg opwindend uit ziet haha. Een mooie vette 80er was het resultaat, snel wat plaatjes schieten en weer verder. Het blijft enige tijd stil tot we naar de overkant trollen om daar onze weg weer te vervolgen. Een uurtje later krijg ik een dreun op me shadclone, en ik was er stellig van overtuigd dat het een aanbeet was. Dus voor de fun haal ik hem binnen en kijk of er bijt sporen in stonden, en ja hoor! Die stonden er wel degelijk in, shit dacht ik. Het duurt ook niet lang of ik krijg ook een aanbeet op me shad van de hand hengel, pff weer niks. Dat ging de heen weg een keer of 3, en de terug weg ook nog een aantal keer. Na wat fronzen hadden we zoiets van, oke.. ze zijn wel erg voorzichtig vandaag. Na nog een aantal aanbeten en de aantallen meters trollen varen we nog een keer terug langs de kant van de aanbeten. Inmiddels was de wind iets gedraaid en er pal op gaan staan.


Aan het eind knalt me steun hengel krom, ik pak en voel vis! Ik schreeuw dan ook direct na Pieter, eindelijk op de shadclone!!! De vis komt vrijwel direct na het oppervlak, wij zien de vis, ik zie hem schudden, en ik zie een groot groen ding bij zijn mond weg schieten.. Gelost, en wij allebei waren na het zien op afstand er toch 100% zeker van dat dit een meter + vis betrof. Na wat balen moest ik weer verder en zat onze visdag er dan ook op. De boot weer op de trailer en nog even afspraken maken voor de volgende dag. Wat mijn grootste verbazing wekte was het feit dat ik wel 5 stuks verschillende kunstaas te hebben bevist, en dan ook echt maar dan ook echt alle aasjes volledig geperforeerd waren. De een nog grote scheuren en sneeën erin dan de ander. En 1 conclusie: Er zaten dus genoeg rovers, alleen te voorzichtig met bijten waardoor ze allen niet gehaakt zijn.


Zondag half 6 loopt me wekker weer af. Het is weer tijd om te vissen! En het zelfde ritueel van zaterdag pas ik ook deze ochtend toe. Om 6 uur stap ik de auto in en rij naar de trailer helling. Dit keer was Pieter te vroeg en tot stom verbazing lag de boot ook al in het water. Nou nou, die heeft er zin in! Ik gooi snel me spullen erin en parkeer de auto. Het is dan ook stipt half 7 of de hengels liggen al in. Omdat Pieter in de middag een andere afspraak had konden we maar tot half 12 aan de gang, dus besloten we om gericht enkele stekken af te trollen en hier en daar te backtrollen.


Wat we ook deden, geen van allen bracht vis naar de boot. Na 9 specifieke stekken grondig te hebben afgevist was het tijd om weer op huis aan te gaan. Nou was mijn planning dat ik de volle middag aan de boot zou spenderen. De laatste dingen af werken. Alleen dit plannetje werd al snel veranderd toen ik zoiets had van, ik moet hem ook nog even uit testen, en dat kan super mooi gecombineerd worden met vissen! De boot staat dan ook 5 min rijden vanaf de stek waar we zaterdag hebben gevist. En besluit dan ook om daar heen te gaan.


Nou werd dit ook me eerste keer traileren en varen weer sinds jaren. Dus ik was iemand aan het charteren die mee wou. Me andere vismaat was te druk met stofzuigen en kon niet mee. Nou sloeg de ongeduld bij me toe, en heb snel de trailer achter de auto geknoopt en ben richting helling vertrokken. Nou werd dit dus me ultieme test, of ik zag het als een proeve van bekwaamheid. Zal ik het met een voldoende afsluiten?? Geen idee maar het moest maar. Hoppa, boot in het water, auto weer parkeren, starten die handel. Dit ging allemaal vlotter dan ik zelf had gedacht. Ik trol dan ook direct weer over de stek waar zaterdag zoveel aanbeten weg kwamen. Ik ben nog niet halverwege of me telefoon begint weer een hels kabaal uit te kramen. Rene, yo homo! Ik ben met een 15 minuten bij de helling! Tot zo. Ik haal me hengels weer binnen en vaar terug naar de helling. Onderweg stopt me pa op de dijk om ff een praatje te maken en de weg te vragen na de helling. Eenmaal weer bij de hengel zag Rene dat 1 handhengel niet beaast werd en besloot de middag dan ook met die hengel vol te maken. Weer direct richting de stek, keer heen trollen weer een aantal aanbeten, maar weer niet hangen. De terug weg verschijnen er grote scholen vis op de diepte meter en weer is het Rene die een ros op de hengel krijgt, weer niet hangen. Ik besluit om nog even 20 meter door te trollen en dan nog een keer over die stek heen te trollen. Ik zie weer de grote school vis verschijnen op de fishfinder en het is dan ook weer zonder pardon Rene die een dikke ros op zijn hengel krijgt. En ja hoor! Het wonder was geschiet, hij hangt! Na een vrij korte dril, en weer snel aan de oppervlakte zien we weer een grote schim. Allebei schreeuwen ook direct, woooooohoooooo dat is een metertje! De dril verliep moeite loos en dan ook al snel lag er een mooie vette snoek van 1.07 in de boot! Snel op de gevoelige plaat en weer verder. Aan het eind van de rit verschijnt er weer een grote school op me scherm, net dat ik die school zie schreeuwt Rene dat zijn shadje aan de bodem hangt. Ik gooi ook meteen de motor in zijn achteruit, op het moment dat ik dat doe en me shad aan de hand hengel stil komt te hangen midden in de school. Knalt ie krom, hoppa vis! Na een vrij korte dril kon ik ook een prachtige snoek landen van een 90 cm, die volledig over mijn shad was geschoven die de dag ervoor al flink geperforeerd was. Na wat plaatjes maken, besloten we om de dag daar ook maar mee af te sluiten.


Al met al had ik een prachtig weekend gehad, en dan ook niet visloos afgesloten. Over een ding baal ik nog steeds, ik had tegen Pieter gezegd het word tijd dat de eerste meter ook nog voor het gesloten seizoen in de boot komt. Alleen nou was het niet ik die de eer had om dat te doen maar Rene. Misschien had ik dan toch moeten zeggen van: IK wil de eerste meter in de boot tillen. Maar goed, dat je vismaat het voor je doet is natuurlijk BIJNA net zo mooi als de eer aan jezelf houden. Althans meestal geniet ik net zoveel als me maat wat vangt dan dat ik het zelf doe. En al met al verschijnt er nog een dikke glimlach als ik aan de man denk die moest stofzuigen en boenen in huis, en dan op stijl en sprong nog even 2 uurtjes mee gaat trollen, en dan ook nog een meter vangen. Hoe mooi kan het lopen!


Jacco HeldoornReacties

Er zijn 6 reacties

 Kj visser schreef op 17-03-2011 om 09:23:57
Ip opgeslagen


top verslag Jacco, mooie vissen, en een meter in je eigen boot tijdens de proefvaart, een beter begin is er niet lijkt me.

gr KJ

 Jan hendrik schreef op 17-03-2011 om 08:54:55
Ip opgeslagen


Leuk verslag Jacco en mooie vissen.....

 Pieter schreef op 16-03-2011 om 15:42:07
Ip opgeslagen


Whoo Jacco prachtige vissen hoor. Had het verhaal natuurlijk bijna live gehoord maar het spat weer van m'n scherm af. Dikke meterbak en voor jou toch ook een hele mooie snoek in je bootje, top!
Krijg dit weekend een meid aan boord die ik aan het snoeken moet krijgen, zal me benieuwen hoe dat af gaat lopen.
Commentaar van Rix:
hij wel......

 Hilco schreef op 16-03-2011 om 00:41:21
Ip opgeslagen


Mooie aanbeten dus maar niet goed gehaakt, jammer hoor. Maar een keer revange niet.

 Rix schreef op 15-03-2011 om 23:40:38
Ip opgeslagen


Kijk, dan heb je hem toch maar goed ingewijd! Leuk verslag heb je ervan gemaakt!

 Marco schreef op 15-03-2011 om 23:13:18
Ip opgeslagen


[x] geschikt
[ ] ongeschikt
Lekker weekendje heren Jacco, Pieter en Rene  
en goed bezig met je bootje

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02621 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign