Wat heb ik nou aan me stok hangen?
 Geplaatst op  23-03-2011  door Jacco
4189 keer bekekenHet is Maandag dat ik tussen door is op me telefoon kijk welk weer ze opgeven voor het aankomende weekend. Doordat mijn boot zo goed als klaar is en ik het resterende in het gesloten seizoen afmaak, sloeg de ongeduld om hem nog is een hele dag te proberen erg toe. Ze gaven goed weer op, half bewolkt, matige windkracht (3), en een mooie zuid westen wind. Dus ik moest vrijdag maar verlof nemen om te vissen. Het is donderdag avond dat ik besluit om niet al te vroeg me nest uit te gaan op me vrije dag, en zet de wekker dan ook om half 7.


Het is dan ook vrijdag ochtend half 7 dat ik gewekt word. Ik rol me bed uit, en zoals de afgelopen tijd, had ik niet echt veel zin om te ontbijten,koffie te en maken en lunch te smeren voor de rest van de dag en ik pak dan ook al gauw me auto in. Ik rij richting het werk waar de boot gestald staat. En dan ook nog is precies op tijd aankomen, de koffie is net uitgeprutteld aan de schuur. Ik wens me collega’s een goeie morgen. Pak een bak koffie en schuif bij ze aan tafel om de dag maar is te beginnen met een goed gesprek over de bosbouw. Wat het rendabele beheer is in de tijden dat we moeten bezuinigen. Maar goed dat is weer een andere tak van sport waar ik jullie maar niet mee zal gaan vervelen.


Na een half uur te hebben lopen koffie leute zet ik de boot naar buiten. Een maal aangekoppeld besluit ik eerst maar is de hoge druk spuit over de trailer te halen. Deze zat namelijk nog onder het wegen zout van afgelopen winter. Anders rot me hele trailer me onder de kont weg in een mum van tijd. Na dat eenmaal te hebben gedaan moest ik nog een keer tanken. En toen had ik zoiets van nog even een pak goedemorgen halen en wat over geconserveerde broodjes. Tijdens het rijden drink ik het pak goedemorgen op als ontbijt. En ben ik dan ook alweer bij de helling. Ik trap er eentje in het verband (shagje) en rook die rustig op. Na wat spullen in de boot te hebben gegooid is het wel 10 min geleden dat ik me ontbijt heb opgedronken en kon ik nog is een liter water met medicijnen voor de ziekte van lyme naar binnen klokken.


Zo ondertussen was ik nog niet aan het vissen maar liep ik al wel met de pens op knappen staan rond. Ik rij dan ook met een rot gang die trailer achteruit de helling af, haal de clip van de lier over en laat de boot het water in plonsen. Zo effe dat ding aan een paaltje knuppen en de auto weer netjes parkeren. Ondertussen is het al half 10 en ik zit nog niet met me kont in die boot. Wat me opviel was dat ik de enigste was die momenteel het water op ging om te vissen. Terwijl ik normaal gesproken de bootjes al zie liggen als ik naar het werk rij. Nouja, mooi rustig dacht ik. Ik spring de boot in, trek de motor aan, zet hem in zijn achteruit. Na een minuut begin ik zuur te kijken en denk ik van domme waarom wil die pokke boot niet achteruit… Zit is even te kijken om me heen dat het me in eens te binnen schiet dat ik het touw nog niet los had gemaakt haha. Nou touw los en ja hoor! We konden achteruit. Heb me hengels van een stuk rubber voorzien en ben maar begonnen met trollen in de haven. Hoe verder ik de haven in kwam hoe dikker het pakket vis werd. Deze was opgegeven moment zo dicht dat er gewoon een soort van thermogeen effect verscheen. De bodem, dan kleine tussen ruimte en dan weer een dikke laag met vis. Ik dacht er te laat aan om daar een foto van te maken, dus heb ik maar een foto gemaakt van een iets minder dicht bevolkte bodem.


Eenmaal de haven wezen door trollen vaar ik weer richting uitgang om het grote water op te gaan. Daar maar weer eens langs het talud van de vaar geul trollen. Nou zat ik nog is in de rond te kijken (zoals ik de hele dag doe). En dacht, Nouja… zuid westen wind me vinger.. Hij kwam toch echt uit het westen en ook geen wind kracht 3. Hmm, dat is minder want de wind stond zo precies in het verlengde van de dijk mee. Terwijl ik liever had gezien dat die wind haaks tegen de dijk stond te blazen. Maar goed, ben er nou toch en moet er het beste van zien te maken. Na al vrij snel de eerste aanbeet te hebben gevoeld bleef het 3 uur stil. Tot ik weer terug ging trollen en me hengel in een seconde helemaal krom staat te stuiteren, vis!! Ik pak de hengel uit de steun en de dril begint. Nou voelde vis vrij zwaar aan en het knokte erg lekker. Na een 10 minuten komt het aan de oppervlakte om direct weer de diepte in te knallen. Ik had de schim wel gezien en begon even te twijfelen of ik geen platte had aangeslagen. Na nog weer is 10 minuten drillen en 100 meter afdrijven, komt de vis weer aan de oppervlakte en valt me bek los. Wat heb ik nu weer aan me stok hangen?? Toen begon ik wat te vloeken en te schelden. Een karper, en geen kleine ook. Vandaar dat zware gevoel en die slome en mega sterke dril. Ik had een rivier zwijn aan me aas hangen. En tot me verbazing was hij nog niet aangeslagen ook, maar had hij de dreg keurig in zijn boven lip zitten. Toen viel ik echt van verbazing uit de stoel. Wat een maf beest, wat voor karper bijt er nou op een shad van 30 cm? En ik kon dat ding nog niet prettig landen ook, want ik heb zoals gewoonlijk geen net mee met snoekvissen. Na wat spartelen en weer opnieuw kunnen drillen had ik dan ook voor het eerst in me leven een karper geland met de kieuwgreep.


Nou had ik toevallig een boga grip met een weegschaal mee. Daar heb ik hem even aangehangen in een bewaarzak die ik altijd als handdoek gebruik. En zolang ik dat ding mag geloven woog de karper minus natte zak nog 31 pond ook. Dat ding snel weer terug gezet en toen zat ik daar met een zure bakkes in de boot. En ik zei dan ook hard op tegen mezelf: Verdomme, dan stop je met karper vissen en dan vang je ze als nog… en als ik dan weer achter de piepers zit loop je weer te blanken, schijt beesten.. Na nog een paar uutjes te hebben rond zitten varen begon het te regenen, en besloot ik dan ook om de dag af te sluiten en richting de schuur te rijden. Om daar de dag af te sluiten met een karper en een borrel met de collega’s. Als ik eraan terug denk dan denk ik nog steeds van: Tjonge jonge jonge… wat een maffe vis. Maar goed, het was in ieder geval geen dag blanken geworden!! En dat was het belangrijkste.


Jacco HeldoornReacties

Er zijn 6 reacties

 Ruud schreef op 24-06-2012 om 16:40:11
Ip opgeslagen


dat is een karper mooi beest
ik vis nooit er op
enkel snoek

 Kj visser schreef op 25-03-2011 om 11:39:02
Ip opgeslagen


Mooie boot , jacco , daar ga je vast nog een hoop lol mee beleven,
en die karper is toch ook niet verkeerd....
grKJ

 Rix schreef op 24-03-2011 om 07:04:52
Ip opgeslagen


karpers.... baah, die onthaak je toch gewoon in het water?? Mooi bootje heb je jacco! Fijn bootje ook......

 Hilco schreef op 23-03-2011 om 23:38:03
Ip opgeslagen


Werken toch goed die Shads met boilie smaak zou je daar wel mee mogen karperen in de gesloten tijd ;-) En je boot is top geworden!

 Marco schreef op 23-03-2011 om 23:01:12
Ip opgeslagen


Kijk, een nieuwe karpervisser in ons midden. Ik wist het wel  
Ach Jacco, beter een dikke big dan helemaal nop, maar ik snap je frustratie.
Mooi bootje heb je trouwens gefabriceerd, vakwerk!

 Pieter schreef op 23-03-2011 om 21:41:09
Ip opgeslagen


Wat maak je me nou, ik heb je toch aan het snoeken gezet. Kappen met die karpers!
Leuk verslag Jacco en een prachtig bootje waar je nog veel avonturen in mee gaat maken.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01796 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign