Zweden 2011, de reis….. (deel 2)
 Geplaatst op  03-06-2011  door Pieter
4492 keer bekekenIn navolging van mijn verslag over onze zweden reis wil ik jullie dit leuke verslag van vismaat Luc Mussen niet onthouden. Bij deze dus zijn verhaal van zweden 2011, de reis……

Het is weer zover, we gaan weer naar Zweden. Mijn jaarlijkse trip naar Zweden met 3 vismaten (Youri, Ronald en Pieter) kan weer beginnen. Voor een of andere vreemde reden hebben we allemaal extra veel zin om te gaan dit jaar. De laatste dagen voor de reis probeer ik mijn maten al een beetje warm te maken, denk dat ik daar wel in geslaagd ben. De voorbereiding heeft ook heel wat werk gevraagd, dit jaar moest en zou alles 100% klaar zijn. Dit bleek ook te werken, door de ervaring van vorige jaren weten we ongeveer waar en hoe we gaan vissen. Ook de enorme berg kunstaas die meegaat is eigenlijk niet normaal, met mijn 2 vistassen heb ik niet genoeg opbergruimte om alles mee te nemen. Loodkoppen waar je normaal een gans jaar mee verder kan…. Beter teveel dan te weinig.


Op donderdag avond vertrekken we, zelf moet ik nog tot laat in de avond werken. Eigenlijk maargoed ook, anders werd ik gek deze dag. Nu sta ik op een beurs hier is het zo druk dat ik geen tijd heb om aan mijn vakantie te denken. Grappig dat je op de parking een auto hebt staan volgeladen met visgerief. Tegen 8u komt Youri hier aan met zijn boot, snel omhangen aan mijn auto, een kop koffie nemen en afscheid nemen van onze wederhelften. Brecht (mijn zoon ) had liever ergens in de koffer gekropen om mee te gaan maar helaas hij moet naar school. Rond middernacht treffen we onze vrienden Ronald en Pieter. De sfeer zit er goed in, de eerste grappen doen al de ronde en verder gaat de reis. Vermits we de ganse nacht door rijden zijn we snel in Zweden, nog een dikke 300 km en we zijn er.


Tegen 17u hebben we de sleutel van het huisje en kunnen we beginnen uitladen. Dit gaat zeer snel, boten staan klaar, extra benzine is ingedaan, hengels staan tip top in orde….de vakantie kan beginnen. Iedereen is moe maar ga nog eerst wat werpen voor het huisje, Youri kan het ook niet laten om mee te vissen. Al snel vangen we enkele snoeken te vangen en net voor we terug naar het huisje gaan krijgt Youri een dikke knal op zijn hengel, mis. Snel nog eens werpen en ja hoor weer op dezelfde plaats een knal op de hengel,….hangen. Na een stevige dril komt er een mooie dikke forel te voorschijn, als opener kan dit wel tellen. We beginnen al te dromen van onze visdag voor morgen.


Na een goede zalige nachtrust is het onze kok Ronald die als eerste op het appel staat, dit is trouwens elke ochtend zo. Geweldig om wakker te worden terwijl er al iemand bezig is met het ontbijt en avondeten. We worden verwend door Ronald, maar dat weten we al sinds enkele jaren.Snel de boot in het water en natuurlijk beginnen we op een voor ons bekende goede stek. Hier zijn de laatste jaren altijd al dikke vissen van gekomen. Met de uitspraak “ als ik snoek was ik wist het wel” kan de pret beginnen. Helaas willen de vissen hier niet, er liggen ook al verschillende andere boten. Hier is dus al goed gevist dit jaar. Niet teveel tijd verliezen, we vinden ze wel. Na wat op zoek te gaan vangen we overal wel een vis, nog niet de echte monster snoeken waar we voor komen. Maar we zijn zeker tevreden met onze vangsten. In tegenstelling tot vorig jaar is het geweldig weer, met een stralende zon en bijna geen wind kunnen we nog meer genieten van Zweden. Vorig jaar moesten we nog kleren gaan bijkopen om ons droog en warm te houden, dit is ook Zweden.


Op maandag blijkt dat we ongeveer alleen over blijven om hier te vissen, dus het plan is om de goede stekken wat te laten rusten om deze nadien weer te belagen. Tegen de avond gaan we nog eens testen en ja hoor ze doen het weer. Met enkele mooie vissen en dan vooral mijn nieuw pr van 125cm kan mijn vakantie al niet meer stuk.Ook het meegenomen kunstaas doet wat ik ervan had verwacht. Bij het avondeten wordt er een flesje gekraakt Ronald en ik hebben ons pr met enkele cm verhoogt. Ook het kunstaas van ITT moet eraan geloven, we merken dat de donkere kleuren het zeer goed doen dus…weet wel niet of de snoeken in Zweden dit kunnen lezen maar baat het niet dan schaad het niet.De volgende dag merken we dat het feest blijft duren, we vangen goed vis maar vooral dikke Zweedse dames. De vis wordt ook sterker dus dat beloofd voor de rest van de week.


Op woensdag krijg ik niet veel vis te zien, sta ook niet zo goed te vissen als de vorige dagen. Maar ben wel een competitie beest, dus op donderdag sta ik weer fris en klaar voor een geweldige dag bij Youri op de boot. Met 15 vissen waarvan 4 meterplus vissen is dit zeker een goede dag geweest. Mijn vertrouwen kan niet meer stuk. Als Ronald via de radio vraagt hoe ik dat doe zoveel en vooral zo dikke vis te vangen, vertel ik mijn geheim…. Eland keutels op de top van de dreg. Deze uitspraak zal ik nog dikwijls doen. Ja als we de kans krijgen zullen we het niet laten om elkaar een loer te draaien. De sfeer is opperbest en wel willen allemaal wel langer blijven. Deze dag is weer veel te snel voorbij, maar met 25 snoeken waarvan 7 meterplussers mogen we tevreden zijn.


Het is weeral vrijdag morgen, na een tekort nachtrust liggen we wel weer op tijd op het water. Het tekort aan nachtrust zal snel vergeten zijn, in de voormiddag van ik al 5 metervissen. We kunnen geen rede bedenken waarom ik veel meer beten krijg dan Youri. Overal waar ik gooi komt er wel een dikke dame uit, Youri moet meer moeite doen om dikke vis te vangen. Hierbij hoort natuurlijk een factor geluk bij, maar dat geven nu nog niet toe.


Met tot nu toe ook 4 vissen meer dan Youri kan ik iedereen nog wat plagen over mijn eland keutels op de dreg. Tegen de middag is het stil gevallen bij mij en Youri komt weer aardig in de buurt met zijn aantallen. Tegen 18u stoppen we ermee, jammer dat het weer gedaan is. De prijzen worden aan de meet uitgedeeld, maar met de grootste van de week, de meeste metervissen en de meeste vissen ben ik een moe maar voldaan man. Wat wil je nog meer, prachtig weer 74 snoeken waarvan 13 meterplus en een nieuw pr. Dit is iets waar ik de volgende jaren alleen maar van kan dromen.


Als we alles optellen;
We hebben 212 snoeken.
Hiervan zijn er 30 boven de meter.
De grootste van de week is 125cm.
Hier teken ik voor, als we dit volgend jaar weer kunnen vangen mogen we zeker niet klagen.
De volgende plannen zijn al weer in de maak, volgend jaar met de zelfde geweldige gasten nog een weekje vissen op groot water in Zweden. Mannen bedankt voor weer eens een geweldige vistrip.
Bij deze nog enkele leuke vissen.

Grtn LucReacties

Er zijn 6 reacties

 Arie schreef op 08-12-2012 om 16:35:18
Ip opgeslagen


Gigantisch wat een grote en mooie snoeken. Ik mis alleen waar in Zweden gevist is? Op naar het volgende PR.

 Jurrian schreef op 15-06-2011 om 17:33:09
Ip opgeslagen


zo zeg wat een prachtige snoeken!
mag ik vragen waar ergens in zweden dit is?
afgelopen zomer ben ik ook in zweden wezen vissen, ik was in het noorden in Lulea,
ik heb hier toen 22 snoeken tot 90cm gevangen, dus niet zulke grotes maar wel geweldig om daar te vissen.

groeten,
Jurrian.

 Sybren schreef op 09-06-2011 om 01:07:19
Ip opgeslagen


Zo grote vissen ! Leuk beschreven. Heb je ook keutels mee genomen ?

 Michel schreef op 05-06-2011 om 08:43:37
Ip opgeslagen


Tering wat een aantallen! goed verslag en gefeliciteerd met je geweldige pr!

 Marco schreef op 04-06-2011 om 23:22:15
Ip opgeslagen


Leuk verslag jongens. Jullie zijn beter in het vangen van meters dan in het vormen van een regering  
Goed bezig en prachtige snoeken jongens  

 Rix schreef op 03-06-2011 om 23:05:43
Ip opgeslagen


Echt onvoorstelbaar hoeveel dikke bakken jullie daar hebben gevangen! Mooi verslag, maar hoe kan het ook anders als het over zo'n schitterend land gaat!
Goed gedaan boys!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02578 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign