Meters regen
 Geplaatst op  29-06-2011  door Jacco
4459 keer bekekenJa, laat je niet verleiden door de titel! Want dit gaat echt niet over grote aantallen meterbakken of te wel 'regen meters'.


Snoekbaars nummertje één

Het is voor het eerst dat ik niet zo vroeg me bed uit hoef om aan de helling te staan. Dit keer gaan Pieter en ik wéér op pad. Dit keer willen we werpend op snoekbaars gaan vissen. Deze zijn tot eind juli prima te vangen op bepaalde stekken.


En nummertje 2, het blijft een opvrolijker ondanks het slechte weer

We zijn dan ook nog geen half uurtje aan het vissen of ik laat me shad af dalen, tot ik plots een knal op de hengel krijg. Nu de bodem al bereikt?? Nee nee, snoekbaars nummer één is een feit! Ondertussen kom ik vast te zitten en dan ook muurvast, zodat ik het hele zaakje kwijt was. Terwijl ik rustig weer een onderlijn zit te monteren is het Pieter die vanuit het niks vis galt. We werden tijdens de dril nog even om het tuintje geleid. We dachten dat het een snoekbaars zou zijn. Maar tot onze verbazing was het een snoek. En nog een prachtige snoek ook. Stond wel iet wat raar te kijken dat deze lummel nog zn afgekloven soft provoker wou. Deze snel op de foto gezet en ook ik kon weer verder vissen. Omdat het al vanaf half 7 regent en het inmiddels alweer 10 uur was, besloot ik de boel maar wat op te vrolijken door er een kinky roze shad aan te gooien. Opgegeven moment gooi ik in, laat hem afdalen tot opgegeven moment ik is denk van: Waarom ligt die nou nog niet op de bodem?? Dus ik draai me lijn strak. En ook dit keer was hij onder weg al opgepikt door een leuke snoekbaars. Na enig tijdje gooien besluiten we om nog wat andere stekken af te vissen naar snoek.


Pieter met een prachtige snoek

Wat opmerkelijk was, was het zeer troebele water. Terwijl het normaal kraak en kraak helder is. Dit baart ons wat zorgen, en besluiten dan ook maar om te gaan trollen. Dan heb je in ieder geval al wat meer tumult van je aas. Toch nog even een ingang van een doorgang uit te werpen, maar ook hier viel niks te halen. Die zin zit trouwens leuk in elkaar, ingang van een doorgang. Anyway, na een uur te wezen trollen besloten we om toch nog even een groot planten bed af te gaan smijten. Na hier een leuke drift te hebben gemaakt gaan we verder met trollen op een andere stek.


Op de Salmo white fish

Hier was het water dan wel weer kraak en kraakhelder. Terwijl als je de dam uitvaart het weer smerig is. De scheiding kon je dan ook prima zien. Ik neus wat in me tas rond, en besluit er de salmo white fish maar aan te doen niet uit de verpakking. Na het eerste rondje wat vuil te hebben opgepikt. Haal ik hem binnen, maak hem schoon. Op het moment dat ik de plug in gooi en de spoel dicht zet. Beukt de hengel ook direct krom. Verdorie is het hier zo rete ondiep, dacht ik. Tot mijn verbazing begon het toch te zwemmen en harde klappen te geven. Vis! Het werd al snel duidelijk dat dit een leuke vis betrof. Na een aantal minuten een dood gewicht staan te trekken, blijft hij voor de boot aardig in de diepte. Tot aan de oppervlakte bleef dit een vrij tam kindje. Hij deed nog even een krokodil na, die een doden rol aan het doen was. Nog even en ik voelde me net een Steve Irwin.. En toen was de pijp leeg. En inderdaad het was een leuke snoek. De eerste meting was 1.34, Oh ik had de meetlint niet goed vast. Dit was een grapje die Pieter de vorige keer bij mij uit haalde, waarop ik een aardige domme kop had getrokken met de blik van wtf, dit kan niet! En hij een gat in de panty zou plassen van het lachen. Ik denk zal hem ook even testen, maar Pieter gaf geen krimp.. Tja, alleen de reactie: Jacco, doe de meetlint even goed?! De tweede meting kwam uit op 1.10, en dit klopte wel. Het seizoen begint al enig kleur te krijgen afgelopen maand.


Prachtige 1.10

Verder trollen we een saaie bak water af richting de helling. We gaan nog even met een shad smijten bij een brug. En dan begin ik honger te krijgen en vind ik het allemaal wel gezegend. Ik stop er mee. Pieter doet nog een paar worpen en sluit zich bij me aan. We waren het zat. Het was werkelijk waar niet droog geweest deze dag. Non stop van dat smerige spetter regen. We nemen weer afscheid van elkaar en gaan richting huis. Daar is het vissen geblazen of er nog wat te vreten viel. Al met al op het slechte weer na toch een mooie dag gehad.


Jacco HeldoornReacties

Er zijn 5 reacties

 Kj visser schreef op 01-07-2011 om 09:05:03
Ip opgeslagen


goed bezig mannen, mooie bakken. 

gr KJ

 Pieter schreef op 30-06-2011 om 19:54:31
Ip opgeslagen


Leuk verslag weer maat....... op naar de volgende meters regen!
Commentaar van Jacco:
We zijn wel een top duo :) haha! Alias het Dream team lol!

 Bas schreef op 30-06-2011 om 12:45:06
Ip opgeslagen


Dat was vast afgelopen zaterdag! Toen zat ik ook op groot water. Wij waren niet zulke bikkels als jullie zijn. Wij stopten al voor 12 uur in de middag. Sterker nog. 12 uur zaten we al thuis aan een dampende bak koffie. Mooi gedaan heren en respect.

 Rix schreef op 29-06-2011 om 22:41:18
Ip opgeslagen


Ziet er weer goed uit mannen, lekkere dikke vissen!

 Marco schreef op 29-06-2011 om 21:21:09
Ip opgeslagen


Potverdorie Jacco, het moet niet veel gekker worden met jou dit jaar  
Nee man, lekker verhaaltje en goed bezig jullie  
Mooie vissen ook weer natuurlijk

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.0207 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign