Een weekend vol plannen.
 Geplaatst op  24-10-2011  door Pieter
4586 keer bekekenMooie vis in aantocht....

Er stond weer een druk progamma voor het afgelopen weekend gepland. Zaterdag werd een visdag met mijn Belgische vrienden, terwijl zondag Korien weer eens met mij op pad zou gaan. Voor de derde keer moest ze nu toch echt eens snoek gaan vangen, dit was in eerder visdagen nog niet echt gebeurd. De geplande visdag met mijn Belgische vrienden kreeg op vrijdagavond een onverwachte wending. Vismaat Ronald bleek een ongeval gehad te hebben en stuurde mij een sms vanuit het ziekenhuis die het volgende melde: Pieter, ik kan morgen niet mee. Ik heb juist een ongeluk gehad met de wagen! Nou, dat was even schrikken natuurlijk. Vervolgens werden er over en weer wat sms-en gestuurd waarna bleek dat hij het er redelijk goed vanaf gebracht had. We lieten de visdag doorgaan met de andere jongens en vismaat Jacco zou mij vergezellen.

Ronald vanaf deze plaats veel sterkte en die visdag gaat er zeker nog komen!!!


Weer een meter voor Jacco, de oranje Multi Bass blijft favoriet!

De andere morgen ontmoet ik visvrienden Youri en Luc die een lange reis vanuit BelgiĂ« erop hadden zitten. We zouden er een leuke visdag van maken en die avond de dag met chinees etentje afsluiten. Onderhand zouden we de nieuwe plannen maken voor onze volgende reis, aankomend voorjaar naar Zweden. De dag door op het water blijkt het moeilijk om tot goede vangsten te komen. De watertemperatuur is flink onderuit gegaan deze week. Uiteindelijk is het Jacco die met zijn “goudvis “ weer een prachtige snoek boven water weet te brengen. Met een lengte van exact een meter en goed op gewicht.


Mijn Belgische vismaat met een leuke snoek.

Ook komen we Wouter met vismaat Ralf weer tegen op jacht naar een nieuw pr, en ik geloof dat het hun warempel weer gelukt is….zullen we deze week weer meer van horen. Goed bezig hoor Wouter! Uiteindelijk weten visvrienden Youri en Luc na een aantal missers ook vis in de boot te brengen. En ook voor mij eindigt de visdag niet zonder snoek…… We sluiten de dag af met een heerlijk chinees buffet. De nieuwe plannen zijn weer gemaakt, tweede week van mei 2012 Zweden!


Vissen op groot water, heel groot water.......

Zondag stapt Korien weer bij mij in de boot, ondertussen een goede vriendin die het snoekvissen steeds leuker gaat vinden. Een doorzetster ook want eerdere keren dat ze meeging lukte het haar niet om snoek in de boot te krijgen. Voor mij een crime want ik had haar echt een mooie snoek beloofd. We gaan vandaag dan ook ontzettend onze best doen om haar wat vangst te laten doen. Het gaat beter dan de dag ervoor als ik al vroeg in de morgen een leuke snoek op een spinnerbait pak. Een stek die we wat extra aandacht gaven bracht de vis in de boot. Maar dat is even niet belangrijk voor mij want het is de dame aan boord die vis moet vangen.


Eindelijk haar eerste snoek...

We gaan vol gas door naar de volgende stekken, die door de zuidoosten wind die best wel krachtig is lekker in de luwte liggen. Hier is het ook gelijk een stuk aangenamer door het zonnetje wat we nu wel voelen schijnen. Ik heb best hoge verwachtingen van deze stek. Ondertussen komen er wat telefoontjes binnen van vismaten. Vismaat Bertus vraagt hoe de stand van zaken is, maar ik heb nog niet zoveel bijzonders te melden qua vangsten. Aan de andere kant loopt het ook nog moeizaam. Op mijn opmerking dat een vismaat van 1.72 met lang blond haar best aangenaam is blijft het even stil aan de andere kant. Dan valt het kwartje…. Niet veel later is het vismaat Jacco die een voorraad aasvissen aan het aanleggen is die belt. Later zullen we nog een geintje met hem uithalen, sorry vriend was het maar waar geweest!


Nummer twee volgt al snel, stoer hoor zo'n meid met een snoek!

De tijd verstrijkt en de stek geeft niet het gewenste resultaat……. Het is hier ook best druk nu met vissers. Drie boten met Duitse sportvissers en nog eens drie boten met snoekvissers uit Friesland die hier een weekend aan het vissen zijn. Ik moet wat anders bedenken want dit keer mag mijn vismaat niet zonder vis van het water. Een ingang van een haven uitwerpen geeft mij tot twee keer toe een aanbeet maar de vis blijft niet hangen. Onbelangrijk voor mij want voor Korien werkt het werpen niet. We gaan trollen door de haven en dan is het eindelijk raak. Op een ratelplugje vangt ze een leuk formaatje snoek. Korien is er ontzettend blij mee, haar eerste snoek ooit! We hebben nog twee uurtje te gaan en die besteden we aan een stek die we een aantal malen goed aftrollen. Het werkt, even later is het nummer twee die ik voor Korien aan boord kan pakken. Helaas nog geen grote snoek voor haar maar dat geeft weer een uitdaging voor een volgende visdag…..

Pieter Nederlof


De Belgen in actie.

Mister beaverhead, heel blij met z'n warme muts.

Tja, ik vang ook nog wat.....

Prachtige metersnoek hoor Jacco!


Reacties

Er zijn 9 reacties

 Pim schreef op 13-11-2011 om 10:07:10
Ip opgeslagen


ik ving gister een snoek van 130 cm in de gracht (utrecht)

 Korien Leeffers schreef op 27-10-2011 om 23:10:35
Ip opgeslagen


Ja Jacco... sexy ben je wel! Staat je goed hoor die muts   Hubba, hubba  
Volgens mij heeft die een hoog aai-baar gehalte (wie? die muts of Jacco?!) HIHI

Tsjonge, jij gunt mij ook niet echt wat.
Maaruh, mocht ik mijn 1e meter gaan vangen... dan bel ik jou echt wel als eerste op hoor!!!  

 Kj visser schreef op 26-10-2011 om 10:04:29
Ip opgeslagen


weer mooie vissen . ps ben jaloers op het berevelletje van Jacco,
zijn echt super warm 

 meindert schreef op 25-10-2011 om 21:29:48
Ip opgeslagen


zooo pieter dat ziet er super uit man druk zoon weekend  
gr mein

 Wouter schreef op 25-10-2011 om 16:24:01
Ip opgeslagen


Ik moet er toch altijd aan wennen: een pet met een muts er overheen.. Het staat jou in ieder geval beter dan Marco. Ik ben trots op Korien! 

 Marco schreef op 25-10-2011 om 09:17:32
Ip opgeslagen


Ha, zie je wel. Ik ben dus niet de enige mafketel met zo'n muts  
Goed bezig dames en heren van het grote water  
Commentaar van Jacco:
Alleen sexy mensen zijn bestemd voor zulke mutsen  

 Rix schreef op 24-10-2011 om 23:41:25
Ip opgeslagen


Jaja, het valt inderdaad wel op dat hij opeens erg fanatiek is. Als ik bij hem in de boot zit is hij meestal gewoon bezig zelf zoveel mogelijk vissen te vangen!  
Maar je kan zeggen wat je wil... hij heeft er weer een mooi verslag van gemaakt!
Klasse Pieter!

 Jacco schreef op 24-10-2011 om 23:38:15
Ip opgeslagen


Haha, mijn vangsten waren heel wat beter :p stuk of 60. Maar mooie dagen en verslag vriend!! Voor jullie geen grote vis meer met zulke geintjes, spot er maar mee haha. Jaloers op me bever muts?? Geil ding is dat joh en nog lekker warm ook haha.

 Korien Leeffers schreef op 24-10-2011 om 22:32:04
Ip opgeslagen


Grappig om te lezen hoe druk je bezig bent om mij een snoek te laten vangen...!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.01835 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign