Karpervissen, maar dan op leuke vis!
 Geplaatst op  10-01-2012  door Marco
4187 keer bekekenPrachtig getekend sardienslachtoffer

Gister kreeg ik onderstaand verslag in de mailbox, en dat wil ik jullie niet onthouden....


06.30 uur de wekker gaat af en na één keer snoozen ontwaak ik. Onder de douche nu! Gisteravond was de televisiepremière van de laatste show van Hans Teeuwen. Met een stel vrienden en een stel biertjes was dat best gezellig. Even wakker worden dus


Toen ik thuis kwam van voornoemde avond had ik alles alvast klaargezet. Dus nu was het slechts wachten op mijn compagnons van de dag: Ralf en Marco. Strak 07.30 uur, volgens afspraak, arriveerden de jongens dan ook bij mijn nederige stulpje in Hengelo.

Gelukkig was Marco van mening dat ik met mijn eigen bolide richting waterkant ging. Hij had dan ook rustig alle bagageruimte in beslag genomen. Gevolg: met mijn tengere lichaam wist ik mij nog net naast alle benodigdheden te manoeuvreren


In het oosten des lands zijn wij niet ruim bedeeld wanneer het aankomt op mooie grote wateren. Geen indrukwekkende rivieren. Voor uitgestrekte meren kun je ook beter de TomTom uit de kast pakken. Dit heeft tot gevolg dat niet altijd volgens de letter der wet geacteerd kan worden voor een mooie stek.

Er zijn wel wat zand- en grindgaten. Uiteraard verboden toegang. Dit biedt wat mij betreft niet alleen nadelen. Je zit er lekker rustig en ook is er een mooi visbestand.


Vanuit de boot heb ik al een aantal keren met Ralf gevist. Marco was er ook eenmaal bij. In de mooie tijd van het jaar is dat wat mij betreft een fantastische ervaring! Genieten van de natuur en gezellige gesprekken.


Let the games begin

Vandaag is de afspraak om het eens anders te proberen. Ik beschik niet over een boot, dus ben een kantvisser. In de koude helft van het jaar is mijn ervaring dat je dat zeker geen windeieren legt. Rustig statisch afwachten totdat de snoek er met de aangeboden aasvis vandoor gaat.

Zo gezegd zo gedaan. Met een koelbox vol aasvis en benodigdheden voor een week kamperen hadden wij alle hengels zo tegen 09.30 uur in het water. Het afwachten kon beginnen.


Omstreeks 10.30 uur worden wij opgeschrikt door het gepiep van een optonic. Een vrij laffe, niet echt overtuigende run valt te noteren op één van mijn hengels. Op het moment van aanslaan heeft de vis de sardien alweer uitgespuugd. Er is helaas geen contact. Alle drie vermoeden wij dat dit het schuwe werk is van een snoekbaars, die het op het laatst niet meer helemaal vertrouwde. Helaas, maar in ieder geval actie. Dat geeft de burger moed!


Marco verstopt zich voor de foto

Exact een uur later gaat weer één van mijn optonics. Ditmaal is er sprake van een serieuze poging van mevrouw snoek. Er wordt stevig lijn genomen. Op het moment van contact zoeken en aanslaan voel ik dat het om een serieuze dame gaat! Helaas laat ik de spanning van de lijn verslappen. Even blijft ze nog hangen, maar dan lost ze alsnog! Ik kan mijzelf wel voor mijn kop slaan.


Alsof de duivel er mee speelt gaat een uur later weer één van mijn optonics tekeer. Alles gaat goed: contact zoeken, aanslaan, hangen! De vis is zo massief dat het haast lijkt of ik vastzit. Dan begint het zware gebeuk op mijn karperstok. Alle drie hebben wij het vermoeden dat het hier om een hele dikke wintersnoek gaat die de 1.20 m weleens zou kunnen halen! Na een kort gevecht van één a twee minuten lost de vis alsnog! Hoe is het mogelijk!? Moedeloos en bijna suïcidaal begin ik toch langzaam iets minder vrolijk te worden. Tussen 12.30 en 15.00 uur is er geen enkele poging meer, vanuit de kant van de dames dan in ieder geval. Gelukkig zijn er knakworsten en soep om de tijd te doden en weer wat op te knappen.


Mijn broertje Thijs is inmiddels ook gearriveerd om nog even wat frisse lucht te pakken op de zondagmiddag. Na een kwartier gaat de optonic van de hengel waarop ik die kolossale vis gelost heb! Met trillende handjes open ik de beugel van mijn molen zodat ze zonder weerstand lijn kan nemen. De slip staat goed, de beugel sluit ik weer, contact zoeken, aanslaan, hangen! Ik geef de vis ditmaal geen enkele kans en begin als een bezetene binnen te draaien. Dan maar iets minder sport, dit gaat mij niet nog eens overkomen. Het gaat hier toch duidelijk om een ander kaliber. Ik takel haar eigenlijk zo binnen. Eerst denk ik aan snoekbaars, totdat ik een herkenbare snoekenstaart zie klapperen aan het oppervlak.


De mazzelpik pakt een bak mee van heb ik jou daar!

Eenmaal binnen handbereik lijkt het toch een mooie maatse dame! Ik schat haar net over de meter. De anderen denken aan iets minder. Het meetlint geeft uiteindelijk toch 103 overtuigende centimeters aan. De magische grens wordt overschreden!
Marco en Ralf pakken dan toch tegen 15.15 uur de spulletjes bij elkaar. Marcos vrouw viert haar verjaardag, dus eigenlijk had hij hier al helemaal niets te zoeken vandaag! Fanatiekeling. Helaas hebben de jongens geen enkele aanbeet kunnen noteren.


Toch ook een heel klein beetje mijn vis

Zon goede broer als ik ben spreek ik met Thijs af dat hij de volgende eventuele aanbeet mag afdrillen. Daarvan kreeg ik al snel spijt. Omstreeks 16.30 uur zie ik dezelfde hengel heen en weer knallen in de standaard. De slip hoor ik gaan. De hengel heb ik blijkbaar niet goed in de optonic gelegd. Aangezien de hengels in het water staan en mijn broertje geen laarzen aan heeft neem ik de beginfase voor mijn rekening. Hangen! Na een paar seconden geef ik volgens afspraak de hengel af. Na een korte dril komt een bijzonder fraai exemplaar boven. Ruim 1.10 m! schreeuw ik tegen Thijs. Niets blijkt minder waar: exact 1.15 m mag hij noteren als zijn nieuwe PR!


Een fantastische dag met dank aan mijn metgezellen! Toch laat één ding mij niet los: die laatste misser! Deze vis moet echt gigantisch geweest zijn. In vergelijking met dat gewicht was de reuzin van 1.15 m een trutje!

Volgende keer beter!

Luuk SminkReacties

Er zijn 5 reacties

 Kj visser schreef op 12-01-2012 om 09:58:50
Ip opgeslagen


top vissen .daar doe je het voor toch,
enne we hebben er weer een verslaggever bij. 2 meter vissen is echt niet verkeerd, dacht ik zo.
enne Marco, geef je vrouwtje een extra knuffel en je hebt weer credit punten  

 Michel schreef op 11-01-2012 om 22:02:48
Ip opgeslagen


Ik had het bijna allemaal al aangehoord via Marco bij Rick in de boot. Een mooie score behaald mannen!! En wat betreft de misser.. doodzonde, die blijft vast nog even in je gedachten rondzwemmen!

Marco... Respect! Laat de vrouw je niet de baas worden! Lekker vissen   Op de trouwdag zeker ook een hengel uitgegooid?  


Erg leuk verslag en van harte met de nieuwe pr!

Grtz Michel
Commentaar van Marco:
Hey Michel, mijn trouwdag valt gelukkig in het gesloten seizoen.....kwestie van planning ;-)

 Pieter schreef op 11-01-2012 om 21:55:07
Ip opgeslagen


Zo jongens, met al die aanbeten en twee mooie metervissen is dit helemaal geen verkeerde statische sessie. Leuk verhaal! Marco toch, op vrouwlief haar verjaardag aan de waterkant??? Ik ben ook fanatiek, maar.........er zijn grenzen.
Commentaar van Marco:
Nee Pieter zo erg ben ik ook niet, de verjaardag was zondag, maar ze was op maandag jarig, toen heb ik het natuurlijk allemaal goed gemaakt....en eens niet gevist

 Jacco schreef op 11-01-2012 om 16:51:43
Ip opgeslagen


Leuk verslag en vangsten in dat magere oosten!

Ah, marco wou zich verstoppen zodat zijn vrouw hem niet ziet é... de volgende keer moet ie dat doen voordat ie knakworsten en alles eet! Want hij past nu niet echt meer achter die paraplu stok haha..
Commentaar van Marco:
Haha, valt trouwens best wel mee, dit was echt een kleine paraplu. Aan die "paar" knakworsten kan het niet liggen

 Rix schreef op 11-01-2012 om 07:00:09
Ip opgeslagen


Ik had natuurlijk het een en ander al wel weer van Marco gehoord!
Toch niet verkeerd om even 2 meters op het strand te schuiven hoor! Heerlijk verslag!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01858 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign