De Sportvis academie 2012
 Geplaatst op  20-02-2012  door Pieter
4410 keer bekekenVan je hobby je werk maken is waar veel sportvisser van dromen. Er bestond echter niet eerder een opleiding die gericht was op het sportvissen met alles daarom heen. Sinds kort is daar verandering in gekomen en kun je een opleiding volgen, en daarmee een kans op een baan in de hengelsport branche. Wim Russchen is in het dagelijks leven leraar en roofvisser in hart en nieren, een prachtige combinatie om als gastdocent les te geven aan de sportvis academie.


Op 16 en 17 februari les gegeven op de Sportvis academie De Groene Welle in Zwolle. De studenten moesten anderhalf uur luisteren naar een lezing. Aan bod kwamen de leefomgeving van een snoek, de technieken, kunstaas, materialen, en hoe om te gaan met een snoek. Vervolgens gingen ze aan de slag met het maken van een shad met loodkop en stinger, een spinner en een onderlijn met speldwartel. Aan de reacties te horen vonden de meeste studenten het erg leuk. Verder waren ze leergierig en kritisch met vragen stellen. ‘s Middags zou er gevist worden aan De IJssel. Hier was het meeste ijs wel verdwenen. De eerste dag werden er zelfs mooie snoeken op de Twinlers gevangen die ze ’s morgens hadden gemaakt. Ook de spinners werden op de proef gesteld, maar alleen vals gehaakte brasems wisten hier aan te blijven hangen. Fanatiek werd er gevist. Prachtige dagen op een leuke school. Langs deze weg willen de studenten de volgende bedrijven bedanken voor hun sponsoring. Oscar Wissink van Lureparts.nl voor zijn spinnermaterialen. Rix Hengelsport.nl te Lutten voor het onderlijn materiaal en dreggen en tevens ITT-Bertus, itt-international.com voor de loodkoppen en shads.

Vr. Gr. Wim Russchen
Alias “De Rus”Reacties

Er zijn 3 reacties

 Derk schreef op 25-02-2012 om 07:14:49
Ip opgeslagen


Dit soort lessen kreeg ik vroeger ook niet nee!! Mooi verslag, mooie vissen en het lokaal ziet er mooi uit hoor!!

 Rix schreef op 21-02-2012 om 07:04:07
Ip opgeslagen


En daar sluit ik me volledig bij aan!

 Marco schreef op 20-02-2012 om 22:57:32
Ip opgeslagen


Weet zeker dat ik niet gespijbeld zou hebben als deze opleiding er vroeger was  
Leuk stukje en een goed initiatief die opleiding

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03036 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign