Vissen in de laagste versnelling.
 Geplaatst op  21-03-2012  door Pieter
4188 keer bekekenZe hadden er zin in, vol erover.

Ik maak het mij nou niet echt makkelijk de laatste tijd. Het vliegvissen op groot water geeft een enorme kick hoor, maar het is ook ontzettend zwaar. De omstandigheden op een grote plas zijn vaak niet ideaal, ga je daarnaast ook nog eens met de vliegenlat aan de gang vis je jezelf echt stuk aan het eind van de dag. Naast de visdagen met Bertus, ga ik nog eens andermaal met Jacco terug om het grote water met de streamer te lijf te gaan. Ontzettend zwaar was het met harde wind en daaraan gepaarde golfslag. Toch is het vliegvissen met de streamer ontzettend leuk en spannend om te doen. We kiezen er desondanks toch maar weer eens voor om een beetje relaxed te werk te gaan. Ditmaal gaan we met Jacco zijn bootje op pad, een beetje de vaarten en kanalen door trollen. Vissen in de laagste versnelling zeg maar.


Ja dit is ook wel eens lekker vissen!

Het is zaterdagmorgen rond een uur of acht als het bootje van Jacco te water glijd. Ditmaal is hij de kapitein op het schip en heb ik de handen lekker vrij. Vanaf de helling beginnen we gelijk al trollen een vaartje door. Als we even later een kanaal invaren kunnen we het kunstaas wat dieper laten lopen op zoek naar de snoek of snoekbaars. In eerste instantie blijft het rustig met de aanbeten, ook daarna als we enkele inhammen uit trollen blijven aanbeten uit.


Nu is Jacco de stuurman.

Al trollend door een kanaal gaan we verder tot we bij een haventje uitkomen. De bedoeling was om deze ook eens rondom uit te trollen. Echter een hele rits witvissers langs de kade gooit roet in het eten. We wagen het maar niet om voor hun langs te gaan trollen. Je moet nu eenmaal een beetje rekening met andere vissers houden.


De eerste....

We gaan hier dus maar verder door het kanaal in tot we bij een vaartje uitkomen dat een woonwijk inloopt. We zien direct dat dit prachtige stekken oplevert, ondanks dat we hier nog nooit eerder geweest waren. Het is hier dan ook waar ik mijn eerste vis vang, een snoek duikt fel op de Multi Rowdy, het meerdelige plugje wat de laatste tijd nogal mijn favoriet is.


Grote snee dwars door de buik, ziet er verdacht uit!!!

Niet veel later als we een stukje de woonwijk in gevaren zijn is het weer raak voor mij. Weer wordt het meerdelige plugje te grazen genomen en hoe, het snoekje is er vol over gegaan. Onthaken gaat gelukkig nog vlot dus zijn we weer snel op weg. Echter zie ik een snoek in het riet drijven en eerst denken we allebei nog dat het de snoek is die we net gevangen hebben. We nemen voor de zekerheid even een kijkje en ontdekken dat het een dode snoek is die hier al een tijd ligt. Wat echter zeer opvallend is , is de grote snee dwars over de snoek in de buik. Het ziet er zeer verdacht uit omdat de snijranden mooi recht zijn. Het lijkt er dan ook verdacht veel op dat deze snoek het slachtoffer is geworden van iemand die niet al te veel met deze vis op heeft. Doodzonde dat deze snoek zo aan zijn einde moet even komen.


Lastig onthaken als ze er vol over gaan.

We gaan maar weer eens verder en lopen uiteindelijk een doodlopend stuk in. We keren om en proberen nog enkele inhammen hier. Weer is het raak voor mij, deze snoek ging vol over een Fatso. Doordat het onthaken nogal een beetje lastig is als vissen vol over het kunstaas gaan besteden we aan fotoís maken niet al te veel tijd. Snel weer terug om op adem te komen is in dit geval het beste voor de vis.


Goed plugje die Salmo Perch.

We trollen nu verder de woonwijk uit en op het smalle vaartje is het dan eindelijk eens raak voor Jacco. Ook hij is van de nul af door deze snoek die wel wat in de Salmo Perch zag, een plugje wat uiteindelijk toch ook altijd weer vis oplevert. Op de terug weg zien we dat in het haventje de witvissers nu zijn verdwenen. We trollen het haventje rond en op een enkele aanbeet voor mij na gebeurd hier niets meer. We moeten nu echter ook terug want het loopt al aardig in de middag. Ik had nog een afspraak staan waardoor ik vroeg terug moest gaan. Aan een kade van het grote kanaal hadden we eerder gezien dat hier een kraam van een Vietnamese loempia boer stond. We besluiten hier even aan te leggen en enkele loempiaís naar binnen te werken. Dan wordt het echt tijd om naar de helling terug te gaan. Ik heb echter genoten van dit visdagje in het bootje van Jacco, waardoor ik niets anders te doen had dan rustig en relaxed te vissen. Vissen in de laagste versnelling is zo af en toe best wel eens lekkerÖ..

Pieter Nederlof


Weer vol erover.

Vast of....... vis.

Deze moest de Fatso hebben.


Reacties

Er zijn 4 reacties

 Marco schreef op 23-03-2012 om 21:43:16
Ip opgeslagen


Lekker achterover hangen, beetje relaxen, Jacco de stekken laten zoeken en nog leuke vissen vangen ook   Niet verkeerd mannen.
Maar Pieter, je wordt natuurlijk ook een dagje ouder   zie het als een "ouwe lullen dag"  

 Michel schreef op 22-03-2012 om 17:53:02
Ip opgeslagen


Gevalletje luie donders op deze dag  

Mag ook wel eens even lekker genieten op het water en vissen een bijzaak laten worden! Leuk verslag Pieter.

Grtz Michel

 Kj visser schreef op 22-03-2012 om 15:19:33
Ip opgeslagen


bekende stek voor ons , hebben we al leuke momenten meegemaakt , vooral met de bewoners  

 Rix schreef op 22-03-2012 om 06:55:47
Ip opgeslagen


Lekker hoor! Zo zien we je niet vaak liggen! Als koning zonaanbidder voor in de boot!
Toch heb je er weer een leuk verslag van gamaakt, en Jacco heeft je er maar weer goed langs gestuurd!  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02806 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign