De laatste loodjes.
 Geplaatst op  26-03-2012  door Pieter
4422 keer bekekenVeruit mijn favoriet kunstaas!

Het seizoen loopt op zn eind, het één na laatste weekend is in beeld. De zaterdag daarop volgend zal de laatste keer zijn dat het nog mag. Toch kiezen Jacco en ik ervoor om alleen zaterdag te gaan. Het uurtje wat we gaan missen die nacht en het sociale leven doen ons dit besluit nemen. Hoewel het gesloten seizoen voor de deur staat betekend dit niet dat we dan stil zitten. Plannen zijn er genoeg voor die twee maanden en veertien dagen Zweden hakt er ook al een lekker stuk uit. We kiezen nu weer voor het grote water maar dit meer hebben we echter al maanden niet bezocht. Stekken zijn echter bekend en we nemen aan dat de paai nu al eigenlijk achter de rug is. Met een watertemperatuur van dik tien graden mag je dat althans verwachten.


Got Stryper softbaits.

We gaan op pad en besluiten eerst maar eens een paar stekken af te trollen. De Salmo Fatso is mijn favoriet in zon geval en gaat aan de steunhengel. Op de handhengel gaat een sofbait die naar de naam Got Stryper luistert. Een soort van slug met inkepingen die ik in de meest uiteenlopende kleuren heb ontvangen van een contact uit Amerika. Via facebook werd ik benaderd of ik eens het aasje op snoek wilde proberen, waarna ik een pakketje softbaits met de luchtpost ontving. Sociale media als facebook maakt de wereld wel heel klein zo.


Kleine vetzak.

Maar terug naar het vissen. Het duurt niet lang of ik krijg een forse tik op de softbait. De vis blijft echter niet hangen, het aasje in fel roze kleur blijkt in ieder geval attractief. Even later is het wel raak echter deze keer op de Fatso. De snoek is aardig rond van het vreten want de lengte gaf niet echt aan dat dit een vrouwtje met kuit zou zijn. Meestal zou dit er ook direct uitlopen nu. Een mannetje wat hongerig is na het paaien is de conclusie. Al trollend vissen we langs het talud wat direct naar het ondiep loopt. We verwachten hier meer vis nu.


Pink is hot.

Dit blijkt dan ook even later als ik weer een ferme tik op de handhengel krijg. Deze keer blijft hij wel hangen op de softbait met zijn onwennige fel roze kleur. Weer één van het zelfde formaat die nog goed in het vlees zit. We gaan door langs dit talud maar ik weet op een paar aanbeten die toch echt goed doorkomen op de handhengel , geen vis meer in de boot te krijgen nu.


Beetje onwennig dat fel roze.

Jacco is naarstig aan het knutselen geweest om zijn eigen pluggen te bouwen. Hij is er echt druk mee geweest en heeft een aardig setje pluggen gemaakt die onder de naam Jax door het leven gaan. Tijd om die nu in de praktijk uit te testen en waar nodig aan te passen. Sommigen gaan prachtig door het water met een flankende actie. Anderen hebben nog wat aanpassingen nodig maar Jacco kan tevreden zijn over zijn creaties. Jammer genoeg weet hij echter nog geen vis in de boot te brengen met de eigenbouw. Wel krijgt hij nog een fikse aanbeet op de tweedelige eigenbouw.


Afgepaaide dame.

We gaan verder op zoek naar een andere stek. Daar aangekomen is het niet veel later als ik een goede beuk op de steunhengel krijg. De hengel blijf diep buigen en in eerste instantie twijfel ik nog of er werkelijk wel vis aan zit. Tijdens het drillen gebeurt er namelijk niets en sta ik een lomp gewicht binnen te draaien. Dan blijkt de snoek eindelijk te beseffen wat er gaande is en volgt er enige weerstand. Het is snel duidelijk nu dat dit wel eens een metersnoek kon zijn. Even later kan ik haar binnen boord en hijsen bleek deze slanke afgepaaide dame ruim over de meter te gaan.


Terug om de reservers weer aan te vullen.

Dan volgt er een tijd van stilte, wat we verder ook nog proberen. Jacco krijgt nog wel tot tweemaal toe een forse beuk op de eigenbouw, daar blijft het echter bij. De dag verloopt dan ook verder nog zonder vangst. Ikzelf mag echter niet ontevreden zijn over deze dag. Met een aantal goede aanbeten en een aantal vangsten waaronder weer één over de meter bleek mijn dag wel geslaagd. Voor Jacco had het echter leuk geweest om op zijn eigenbouw pluggen wat te vangen. Maar dit gaat vast de volgende keer wel lukken. Er volgt namelijk nog één herkansing, de laatste loodjes!

Pieter Nederlof


Ruim over de meter, Fatso flikt het weer.

Leuke vangsten al met al......

Zo aan het eind van een lange dag ben je wel moe gestreden!


Reacties

Er zijn 3 reacties

 Marco schreef op 27-03-2012 om 22:43:58
Ip opgeslagen


Roze shads met ribbels.....ik weet het niet hoor  
Maar ach, het levert duidelijk vis op. Mooie vissen Pieter. En inderdaad Jacco zijn knutselkunsten kennende komt dat helemaal goed met de eigenbouw

 Rix schreef op 26-03-2012 om 23:38:02
Ip opgeslagen


Heerlijk om te zien dat je ze daar al weer weet te vangen, dat beloofd wat voor na de gesloten tijd! Mooi verhaal man!

 Derk schreef op 26-03-2012 om 22:26:50
Ip opgeslagen


Leuk verslag Pieter!! De fatso is bij mij ook altijd al een zekerheid geweest die je op een goeie dag echt niet mag vergeten. Spreek je aankomend weekend!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03376 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign