Terug in het seizoen in vogelvlucht.
 Geplaatst op  22-04-2012  door Pieter
4460 keer bekekenGrootste dit seizoen!

Terug kijken op een seizoen, vroeger was dat nog wel eens makkelijker. Maar met een gemiddelde van twee dagen per week op het water een seizoen door, moet ik flink spitten in mijn brein. Het is net als een harde schijf van een pc, hoe meer erop staat des te langer moet er door het geheugen gezocht worden. Fotoís terug kijken is ook geen makkelijke opgaaf, alleen de map snoekvangsten geeft al 5GB aan. Daar komen nog twee mappen met bijvangsten als snoekbaars en roofblei bij, en dat zijn een boel plaatjes bij elkaar. Maar goed we gaan het proberen.


Snoekvissen mijn passie.

Natuurlijk begint een seizoen bij mij in Zweden waar ik ieder voorjaar naar toe reis voor een visvakantie. Afgelopen jaar was één van mijn meest memorabele Zweedse avonturen ooit. Onder zomerse omstandigheden visten we de week door en de vangsten logen er niet om. Veel grote en sterke snoek op diep water. Ondiepe baaitjes waar ik vlak bij de boot aanbeten kreeg waar je een hartverzakking van kreeg. Mijn grootste vangst van die week was een snoek van 1.16m die vlak voor de boot volledig over het aasje schoof. Met nog geen meter lijn onder de top was het barsten of buigen waarbij ik door snel handelen deze vis nog maar net niet verspeelde. Een top week was, ik teken ervoor als ik dit straks over enkele weken weer mee mag maken ,als ik voor veertien dagen weer naar dit Scandinavische paradijs afreis.


Vismaat Jacco!

Natuurlijk valt of staat een geslaagd seizoen met een goede vismaat. Ik ben de laatste jaren in de gelukkige omstandigheid om juist zoín hele goede vismaat te hebben. Met Jacco werden dan ook veel prachtige avonturen beleefd, maar ook dagen dat we af moesten zien. En dan komt het er vaak op aan, juist dan moet je op elkaar kunnen rekenen. Samen de juiste instelling hebben om door te kunnen gaan, om weer uit een dal genaamd ďblankenĒ te kunnen klimmen . En dat is ons aardig gelukt het seizoen door, dus heb ik een vismaat waar ik heel zuinig op moet zijn!


Weekendje snoeken.net

Memorabel is zeker het ondertussen jaarlijks terug kerend weekendje vissen met enkele mannen van de site. Voor het tweede op één volgende jaar hadden we een hutje op een camping gehuurd. Ondanks dat het ons met weersomstandigheden flink tegen zat, het waaide en regende twee dagen onophoudelijk, hebben we er weer een dolle boel van weten te maken. Ook het komende seizoen staat dit weekendje weer gepland en ik houd mijn hart nu alweer vast voor wat er weer komen gaat.


Relaxed vissen met Hilda.

Samen met mijn vrouw Hilda ga ik zoín seizoen door ook altijd graag het water op. Vaak komt het dan niet op fanatiek vissen aan, maar is het belangrijker om een dagje relaxed op het water door te brengen. Hoewel Hilda mij vaak op zoín dag naar huis vist en iedere keer weer op bijzondere wijze mooie vissen weet te vangen. Het zijn voor mij echter van die dagen dat de druk even van de ketel mag en het lekker rustig aan wil doen. Trollend een dagje doorbrengen in plaats van de hele dag te staan smijten is ook wel eens lekker.


Salmo baas Piotr met een prachtige snoek.

Dit seizoen was ook bijzonder in de vorm dat ik veel buitenlandse gasten aan boord heb gehad. Enkele dagen lang heb ik vissers uit met name oost europa als Rusland, Polen en Ukraine in de boot gehad. Een hele bijzondere ervaring om met deze mannen te vissen. De visdag met Salmo baas Piotre Piskorski was voor mij met name bijzonder, doordat ik tijdens een hele taaie dag met weinig wind deze man toch een hele mooie snoek heb kunnen laten vangen.


Van het grote water.....

Wie mij kent weet dat ik een liefhebber ben van groot water. Niet dat er iets mis is met het vissen op een kleine plas of vaart. Struinen door een polder kan ook heel leuk en productief zijn overigens. Maar toch trekt dat grote water mij ontzettend door zijn weidsheid en doordat het zo onberekenbaar is. De uitdaging die daar ligt is enorm, en ik doe dan ook niets liever dan símorgens vroeg op die weidse plas water, al werpend hele lange driften maken.


Net geen 1.20m!

Groot water betekend bij definitie natuurlijk niet altijd grote vis en de kans om er te blanken is vaak groot. Toch geeft mij dit de uitdaging om er juist dan door te gaan en die uitdaging aan te gaan. Samen met je vismaat dagen te beleven die op niets uit lijken te draaien en dan opeens uit het niets een fantastische visdag blijken te worden. Het grote water heeft het allemaal in zich!


Roofblei, kicken!

Bijzondere vangsten blijven het langs in je herinnering hangen natuurlijk. Zo ook een visdag met vismaat Bertus die op niets uit leek te draaien. Het was bar slecht weer en de regen bleef met bakken uit de lucht komen die dag. De vangsten lieten het af weten ondanks dat het de dagen daarvoor nog zo goed daar. En dan opeens sta ik een roofblei van 84cm te drillen en blijkt het doorzetten met deze prachtige rover beloont.


Prachtige snoekbaars vangsten......

Ook snoekbaars is zoín vis die ontzettend nukkig kan zijn. We hebben echter dit jaar hele mooie momenten mogen beleven aan deze vis. We zijn er ondertussen achter dat grove snoekbaars vaak een hele andere benadering nodig heeft. Werpend gevist zochten we vaker de bovenste waterlagen af en hier bleken deze kapitale vissen vaak toe te slaan. Zo mochten we dagen beleven waarin we snoekbaarzen vingen van ver in de 90cm!


maar ook dikke baarzen mogen er zijn.

Tenslotte hadden we daar toch nog de winter die even genadeloos toe sloeg. Elfsteden koorts heerste er over het land en het vissen leek er even op te zitten. We hebben echter nog een paar leuke weken beleefd aan het doodaas vissen. Een visserij die overigens zeer passief kan zijn en ondanks dat ik het graag doe was ik toch ook weer blij dat we het water weer op konden. Het kunstaas vissen bleef toch weer trekken.


Vissers in spé een kans geven......

Tot slot nog even dit. Ik heb ook dit seizoen een aantal dagen gasten aan boord gehad om hen kennis te laten maken met de roofvis visserij. Van buurjongens die graag eens een snoek wilden vangen tot een jonge dame die naast de karpervisserij ook de roofvis eens te lijf wilde. Ontzettend leuk om te doen natuurlijk en het geeft een enorme voldoening als ze ook nog eens wat vangen. Voor velen is het vaak niet mogelijk om zoín dag vanuit de boot te vissen. Wil jij ook eens kennis maken met de roofvis visserij dit seizoen tegen een geringe onkostenvergoeding. Stuur me maar eens een mail door hier te klikken

Pieter Nederlof


en naast karpervissen, Korien het roofvissen laten beleven.

Forumdagen met jonge gasten op pad.


Reacties

Er zijn 8 reacties

 Pieter kapitein schreef op 30-06-2012 om 17:58:51
Ip opgeslagen


wat een top week moet dat geweest zijn zeg   

 Ido Passmann schreef op 25-04-2012 om 17:11:58
Ip opgeslagen


Mooi verslag van een mooi seizoen Pieter. Veel succes in het nieuwe seizoen

 Kj visser schreef op 23-04-2012 om 11:18:53
Ip opgeslagen


prachtige bakken Pieter, je mag terug kijken op een mooi visseizoen,
 

 Hilco schreef op 22-04-2012 om 23:16:18
Ip opgeslagen


Mooie sport en avontuur, jij had de perfecte combi dit seizoen! Echt super om te lezen best of the best! Greetz Hilco.

 Marco schreef op 22-04-2012 om 22:24:27
Ip opgeslagen


Ik zeg missie geslaagd Pieter voor afgelopen seizoen. Prachtige vissen en mooie dagen.  
Mocht zelf ook weer een dagje met je op de boot en heb ondanks het kl*tenweer toen zeker weer genoten. De net niet metervis is nog steeds 1 van m'n mooisten.  
Have fun in Zweden  

 Rix schreef op 22-04-2012 om 20:13:21
Ip opgeslagen


Hele mooie weerspiegeling van een jaar waarin je weer heel wat mooie vangsten hebt weten te boeken! Tot snel!!

 Jacco schreef op 22-04-2012 om 14:24:01
Ip opgeslagen


Mooi verslag weer Pieter. Haha.. idd je moet zuinig op me zijn! Kan ik je nu ook afpersen?

Hmm, mijn geheugen is met dit verhaaltje weer wat completer geworden want bij miste er nogal wat  .

Op naar het volgende seizoen met als aftrap 2 weken zweden, lets go!

 Korien Leeffers schreef op 22-04-2012 om 11:55:27
Ip opgeslagen


Het is erg leuk om een keer vanuit de boot te vissen op roofvis!

Zoals Pieter al in zijn verslag schreef. Er zijn dagen dat je "blankt", maar als er dan een sessie komt dat je vangt is de adrenaline-kick zo groot... je vergeet dan de mindere dagen.

Voor mij is het ook het gehele plaatje. De rust, de natuur, opkomende zon, het water dat kabbelt tegen de boot  

Zowel trollen als werpen is voor mij een leuke bezigheid  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02979 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign