Groot aas
 Geplaatst op  03-06-2012  door Pieter
4488 keer bekekenEen visdag met Ronald. Wij hebben elkaar nog nooit eerder ontmoet, alleen via de mail. Ronald is gek op het vissen van topwaters en dat komt goed uit. Zo is het eerste contact ontstaan. Ronald staat keurig te wachten wanneer ik arriveer. De boot ligt snel te water. Ronald moet zijn hengel nog even optuigen en ondertussen begin ik even een stukje te trollen. De roze grinder gaat prachtig door het water en we zijn nog geen vijftig meter weg of de hengel wordt bijna uit mijn handen gerukt. Een mooie snoek van in de tachtig centimeter heeft mijn grinder te pakken genomen. Snel een foto. De handen worden geschud. Weer geen nul in de boot. Gewoon weer een snoek. Ja de dag begint goed.


We gaan lange driften maken met de wind in de rug wind. Hoef ik mijn fluistermotor maar minimaal te gebruiken. Aan mijn St Croix muskyhengel komt een Wumper te hangen. Een stuk groot topwater kunstaas. Wat een actie. Super spul. Lekker smijten met groot kunstaas. Ronald vist met een kleine Klunker van AHL. Mooi topwatertje met een mooie actie. We gaan een poosje aan de gang.


Na een tijdje besluiten we toch anders te werk te gaan. De watertemperatuur is te hoog en dan heeft het niet zoveel zin om met topwaters te vissen. Ik verander mijn aas in een BBZ van Spro. Ronald vist met de kleine variant. We vissen van het ondiepe naar het diep toe. Na een paar worpen krijg ik wederom een beste klap op mijn hengel. Een mooie snoek van 90 cm doorkruist het water. Snel een filmpje en een foto. Mooi man. Dat is nummer twee. Even later meldt nummer drie zich ook. Een kleinere snoek komt vanonder de boot het kunstaas halen. De snoek is helemaal over de Swimbait heen geschoven. Ronald pakt de kniptang. We knippen de haken door. Geen geouwehoer met deze mooie vissen. Een haak kun je zo vernieuwen.


Hierna krijg ik nog een aanbeet en een prachtige volger van een echt grote vis. De vis blijft het kunstaas tot aan de boot volgen. Het is een mega snoek, maar weigert om de swimbait te pakken. Ik maak een figure eight. De snoek verdomd het om het kustaas te pakken. Deze snoek kent de klappen van de zweep.Jammer maar wel een mooi gezicht. Deze had ik graag gevangen. De snoek laat zich niet weer zien en dat valt het stil.


De zon is warm en de vissen laten zich niet meer zien. Bertus en Nils vangen ook geen vissen meer. Het is rustig. Ik drink even koffie en eet even een broodje. We blijven ondertussen lekker doorgooien. Tegen drie uur betrekt de lucht en komt er iets meer wind. Misschien dat de snoeken nu nog even los gaan. Ik wissel mijn swimbait in voor een grote Fatso. Na de tweede worp krijg ik een geweldige beuk op mijn hengel. Wow, wat een klap. De snoek heeft veel power. Plotseling zie ik de snoek boven in het water. Grote brede rug. Prachtige dikke kop. Ja, het is er weer een op de grote Fatso.


Na een mooi gevecht weet ik de snoek te landen. Ronald is ondertussen aan het filmen. We maken even een paar foto’s. Wat een prachtig getekende snoek met mooie rode vinnen. Super Snoek. Wij zijn er blij mee. De snoek van 1.14 is er een oom in te lijsten. Zelden zo’n mooie vis gezien. De snoek verdwijnt snel weer in het diepe. De handen worden nogmaals geschud. Een mooie bonussnoek. Wat wil je nog meer. Ja, een snoek voor Ronald. Hij heeft helaas nog niets kunnen vangen. Even later staat ook Ronald met een kromme hengel, maar de snoek weet te ontsnappen. Dat is pech. Het is hem deze dag niet gegund.


Plotseling zie ik wederom een mooie snoek die mijn kunstaas helemaal volgt tot aan de boot. Ik maak wederom een figure eight en de snoek klapt nu wel onweerstaanbaar hard op mijn kunstaas. Wow. Wat een actie. De snoek meet 96 cm. Wederom een mooie snoek op de BBZ. Wat een dingetje is dat toch. Geweldig stuk kunstaas!

We besluiten een einde aan de dag te maken. Het is inmiddels vijf uur geworden. En we moeten nog een eindje rijden. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Mooie snoeken en prachtig weer. Wat kan het toch heerlijk zijn op het water.

Carpe Diem

Vr. Gr. Wim
Alias”De Rus”Reacties

Er zijn 4 reacties

 Derk schreef op 14-06-2012 om 23:33:56
Ip opgeslagen


Zijn een stel hele mooie snoeken Wim!!

 Jaap schreef op 04-06-2012 om 22:22:07
Ip opgeslagen


mooi stuk wim! met mooie vissen!

 Marco schreef op 04-06-2012 om 15:32:28
Ip opgeslagen


Mooi man dit!  

 Rix schreef op 03-06-2012 om 22:49:12
Ip opgeslagen


Super verslag wim! En allemachtig wat een mooie meterbak! Hulde!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03137 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign