Viskriebels
 Geplaatst op  12-07-2012  door Sybren
4342 keer bekekenPrachtige 90cm snoek in het mooie avond rood

Het is donderdag avond ik zit een hapje te eten met mijn vader, ik vertel hem dat ik de boot nog even ga uitlaten. Ik ga zo een vispas halen verteld pa, ik verslik mij bijna in een hap rijst. En geef als antwoord: ďdan ga ik meeĒ. Vaders geeft aan dan met mij mee te gaan vissen. Snel koppel ik de boot achter de auto en rijden we naar www.hengelsport-defuik.nl. vispas aanvragen. En richting het water.


Nummer 1 voor marco

We trollen verscheidene stekken af maar geen vis geeft thuis. Ik begin mij af te vragen waar de vis in eens gebleven is. We besluiten dieper water te zoeken in een kanaal van rond de 5 meter diep worden de hengels voorzien van dieplopend aas. Ik laat mij niet kennen en knoop er een Invincible 25 cm aan onder het mom van "groot aas grote snoek". En dit plannetje werkt! Redelijk snel krijg ik een doffe aanbeet de hengel buigt helemaal krom en dan pas komt de vis in actie. Na een heel spektakel van springen uit het water weet ik de vis te landen. Een vette snoek van 90 cm. het word al redelijk donker en we besluiten dan ook maar terug te gaan naar de heling.


Prachtige eendjes ook echte knakworst eters.

Voor zaterdag heb ik een afspraak met de wel bekende Marco Vogelzang tientallen euroís aan smsíjes gaan er aan vooraf. Tegen half zeven staat Marco in Deventer op de stoep snel laden we zijn spul over en gaan we naar de heling.


Hans Haas

Al snel weet Marco bij een uitmonding van een haaím een vis te haken en haalt ons zo van de nul te met een prachtige vis. Na nog wat gooien besluiten we trollend het grote water op te gaan, dit blijkt niet een succes we haken zowat iedere 100 meter een losgeslagen planten. We keren om en zoeken ander water al snel heeft Marco zijn 2de vis te pakken. Door de aprupte wijziging van viswater kunnen we geen snackbar meer in de buurt vinden we besluiten wat knakworsten te eten om de hongerige maagjes te vullen met het gezelschap van een eend en kuikekentjes, vele gevulde bikiniís en een lekker tempratuurtje is het Genieten met een verdiende hoofdletter. Als we het kunstaas weer water geven krijgt Marco een dikke vis aan de lijn. We zien een joekel van een staart boven water knallen. Stiekem denk ik aan een meter voor Marco na het landen stopt de meetlint op 92 cm met een hazen lip. Hans is de naam.


Tegen 3uur draait de wint een kleine 20 graden naar het zuiden we vissen tot 6 uur door maar weten geen enkele aanbeet meer te scoren laat staan vis vangen het blijft voor mij een dag blanken en kijkhard verbranden en voor Marco een schitterende dag met een 6 tal grote vissen. En nog veel meer gezelligheid. Marco als je het huis klaar hebt herhaling!


Broodje op zijn tijd de echte zaanse mayonaise mag natuurlijk niet ontbreken


Reacties

Er zijn 7 reacties

 Derk schreef op 16-07-2012 om 22:01:10
Ip opgeslagen


Paar mooie vissen Sybren! Doe je goed man.

 Hilco schreef op 14-07-2012 om 23:34:55
Ip opgeslagen


Als ik mijn vader aan kijk denk ik steeds vaker, de jaren gaan hard! Mooi dat je er met je pa opuit gaat, geniet er van kerel! En Marco de meesten gevangen tja....... geluk is met de  

Gr Hilco

 Pieter schreef op 13-07-2012 om 20:16:57
Ip opgeslagen


Mooie vissen hoor Sybren en Marco, natuurlijk weer een heel leuk verslag.

 Kj visser schreef op 13-07-2012 om 10:00:25
Ip opgeslagen


goed bezig Syb,

je begint een beetje op mij te lijken , bij mij vangen de gasten ook altijd meer en groter.

enne meindert het word echt weer tijd  .
leuk beschreven weer , Syb.

gr KJ

 Marco schreef op 13-07-2012 om 00:23:04
Ip opgeslagen


Maar inmiddels is ook deze jongen aan de What's ap  
Heb weer genoten Sybren, vooral van die bikini's  

 Rix schreef op 12-07-2012 om 22:52:17
Ip opgeslagen


Schitterend verslag, en je vader aan de vispas.... 't virus heeft weer eens goed toegeslagen daar in Wirdum! kan hij van die molen een mooi droogrekje maken voor eigenbouw jerkjes!  

 Meindert schreef op 12-07-2012 om 22:28:02
Ip opgeslagen


heerlijk man zoon dagje op het water HET WORDT WEER TIJD....... 

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03056 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign