Even wat anders.
 Geplaatst op  16-07-2012  door Pieter
4331 keer bekekenAl vlot de eerste.

In Nederland valt steeds meer regen in kortere tijd, volgens de meteologen de laatste jaren steeds meer. Voor ons sportvissers die veel in de open lucht doorbrengen geen leuke tendens. Een beetje regen op z’n tijd kan geen kwaad natuurlijk maar de hevige buien die de laatste tijd vallen zijn moeilijk te doorstaan. Zo ook afgelopen zaterdag, de weerberichten zagen er niet best uit. Enorme hoeveelheden regen werden voorspelt, en dit deed ons besluiten om deze dag maar over te slaan. Achteraf geen spijt van gehad want hier in Flevoland is in korte tijd heel veel regen gevallen.


Leuk exemplaar.

Zondag hadden Jacco en ik besloten om het weer eens “anders” te gaan doen. Na de afgelopen weken het grote water te hebben bevist wilden we nu eens ons geluk op de kanalen beproeven. We hebben hier heel veel mooie kanalen die eigenlijk een heel best bestand aan roofvis bevatten. Bovendien liggen er aan deze kanalen vaak hele mooie hellingen waar je probleemloos de boot kan laten zakken.


En ook voor Jacco de eerste van de dag.

Zo ook op de afgesproken plek en de boot ligt dus vrij vlot te water. Kanalen nodigen vaak uit om eindeloos lang door te kunnen trollen. Echter zijn er ook vaak hele mooie stekken die je driftend af kunt werpen. En dan moeten we denken aan kruisingen en splitsingen, versmallingen of een verbreding en natuurlijk de vele bruggen met daaraan gekoppelde afmeer palen en steigers. Zoals je ziet heel veel mogelijkheden om werpend af te vissen.


Van een dieper stuk water.

Wij kiezen er echter voor om het trollend te gaan doen, naast snoek hebben we het namelijk ook op snoekbaars voorzien. We denken deze te kunnen vinden in de diepere delen van het kanaal. Door deze met diep duikende plugjes af te trollen maak je vaak goed kans op snoekbaars.


Klaar voor de landing.....

Het eerste stuk wat we af trollen levert mij al gauw een mooie snoek op. Een multi rowdy op drie meter diep aangeboden was goed voor dit resultaat. We gaan door en bij een dieper deel van een brug is het weer raak en ook deze keer een snoek, echter van een klein formaat. Snoekbaars zien we vooralsnog niet verschijnen.


eerst vastpakken in de nek, dan in de kieuwdeksel.......

We komen aan bij een stuk waar heel veel drijfvuil in de vorm van kapot gevaren plantenresten ligt. Het valt hier niet mee om de lijnen vrij van te houden en we zijn hier dan ook heel druk mee. Het kunstaas zit constant vol met het spul en van vissen is nu niet veel sprake meer. Jacco weet nog een snoek te vangen door al deze narigheid heen.


opliften en even kijken of ze rustig blijft....

We komen uiteindelijk weer bij een goed en schoon stuk water aan en hier blijkt het ook een stuk dieper te worden. Tot vijf meter diep loopt het op sommige stukken af. Na een tijdje is het dan ook weer raak. Een diep duikende Salmo Hornet levert een aanbeet op. Even denk ik nog een snoekbaars gehaakt te hebben maar het is toch weer snoek waar we overigens ook blij mee zijn natuurlijk. Maar de snoekbaars laat het compleet afweten hoewel we weten dat ze hier moeten zitten.


en klaar voor de foto...

We zijn al een aardig stuk onderweg en besluiten de weg terug te gaan, je hebt ook weinig keuze op kanalen dan de weg terug. We slaan echter hele stukken die we eerder niet interessant genoeg vonden over. Het blijft echter bij een snoek voor Jacco op de hele weg terug . Wel weer een mooi exemplaar die voor een kleine Salmo skinner ging. Een aasje waar Jacco hele leuke vangsten op boekt de laatste tijd.


met nog een leuke close up.

Terug bij de helling gaat de boot weer op de trailer. We hebben ons ondanks dat we onze zin in de vorm van leuke snoekbaarzen niet kregen, heel goed vermaakt. Vijf snoeken vingen we uiteindelijk en we gaan de komende tijd deze kanalen vast nog vaker bezoeken. Want de mogelijkheden op leuke roofvis vangsten zijn er legio en die gaan we dan ook nog eens goed benutten.

Pieter NederlofReacties

Er zijn 6 reacties

 Ronald schreef op 19-07-2012 om 11:52:51
Ip opgeslagen


Ik zie wel dat Jacco er niet mooier op geworden is.  

 Marco schreef op 18-07-2012 om 22:11:11
Ip opgeslagen


Ach, als ik m'n zin niet zou krijgen in de vorm van snoekbaarzen zou ik ook dik tevreden zijn met zulke vangsten  
Goed bezig heren kanaalvissers  

 Pieter kapitein schreef op 18-07-2012 om 12:08:55
Ip opgeslagen


leuke visdag weer mannen en weer wat leuke visjes gevangen en mooi verslag pieter

 Michel schreef op 17-07-2012 om 22:29:27
Ip opgeslagen


Wat een mooie vissen weer Pieter en Jacco! en die foto's van jullie zijn als altijd prachtig!

Grts Michel

 ed schreef op 17-07-2012 om 14:56:14
Ip opgeslagen


Mooie vangsten , alleen jamer dat veel vissen hangend aan de kaak ( kieuwgreep) getoond worden om het materiaal te kunnen promoten , geeft het idee dat het welzijn van de vis ondergeschikt is .
Commentaar van Pieter:
Beste Ed, hangende snoek geeft vaak het beste resultaat voor een mooie foto. Wij doen dit echter alleen als we voelen dat er niet teveel gewicht in de vis zit. Vissen van dit formaat kunnen dit makkelijk aan. En nee, het welzijn van de snoek is niet ondergeschikt aan het tonen van het kunstaas!

 Rix schreef op 16-07-2012 om 23:08:18
Ip opgeslagen


Altijd leuk om ook eens wat anders te proberen. En toch weer mooie vissen gevangen!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01894 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign