Dik over de meter op de vliegenlat!
 Geplaatst op  01-08-2012  door Pieter
4511 keer bekekenEindelijk een dikke meter op de vliegenlat!

Onbekend maakt onbemind. Dat dit zeker geld voor vliegvissen op snoek is een feit. Voor wie het beoefend weet wat ik bedoel want ik kan me geen visserij voorstellen die mooier is dan het vliegvissen op roofvis. En in het bijzonder op snoek! Je zult de techniek wel even onder de knie moeten krijgen maar daar krijg je dan ook weer veel voor terug. De aanbeet en de dril die volgt zijn een spektakel op zich. Het werkt verslavend en je wilt niets anders meer als je dit alles meemaakt. En dat ik me dan ook ondertussen uitstekend vermaakt hebt, ligt niet minder in het feit dat ik laatst een prachtige snoek dik over de meter op de streamer ving.


Krom tot in het handvat, prachtige dril!

Het vliegvissen met de streamer begon voor mij al wat jaren terug. Echter kwam ik er toen niet verder mee. Ik had niemand waarmee ik het kon delen en ik prutste maar wat aan. Een aantal jaren later ontmoet ik Jacco en met hem kom ik weer verder met de vliegenlat. De eerste snoekjes worden gevangen maar de techniek laat nog wat te wensen over bij mij. Het gaat met vallen en opstaan.


In volle glorie.

Ondertussen ga ik regelmatig met Bertus Rozemeijer op stap en dat deze heer en meester met de vliegenhengel is, is geen geheim natuurlijk. Van hem leer ik dan ook ontzettend veel omdat we regelmatig samen erop uittrekken met de vliegenhengel. Het is dan ook afgelopen zaterdag als ik weer met Bertus op pad ben. Natuurlijk gaan de vliegenlatten weer mee. Er staat deze dag echter nogal wat wind maar ondanks dat gaan we die morgen toch aan de slag met de streamer. Het is ontzettend hard werken voor mij om de streamer goed weg te zetten. Echter leer ik hier ook weer veel van.


Ja, helemaal blij.

Het is dan bijna aan het eind van een drift als er tijdens het binnenstrippen mijn hengel compleet krom word getrokken. Een aanbeet die er niet om loog en de vis twijfelt er niet aan om de streamer met een rotgang weg te nemen. De dril is fantastisch en de vliegenhengel gaat regelmatig krom tot in het handvat.


Prachtige foto's gemaakt door Bertus Rozemeijer!

De snoek komt langs de boot en gaat er regelmatig weer vandoor maar we weten dan al zeker dat ze ver over de meter gaat. Dan kan ik eindelijk een poging wagen om haar aan boord te hijsen. Ze laat het in eerste instantie niet toe maar dan kan ik haar uiteindelijk landen. Ik kan het bijna niet geloven maar toch, 1.09m snoek op de vliegenlat. We zijn beiden in euforie van deze prachtige vangst!

Pieter NederlofReacties

Er zijn 5 reacties

 De harry schreef op 06-08-2012 om 23:51:19
Ip opgeslagen


Super mooie vis hoor.
Ik ben zelf ook net begonnen met vliegvissen.
Het is inderdaad hard werken en er valt veel te leren, maar het is het zeker waard.
Ik vind het ook een van de leuskte manieren van snoekvissen.
Veel succes ermee.

 Dermot schreef op 02-08-2012 om 09:57:05
Ip opgeslagen


Top bit of fishing Pieter, and what a way to catch them (on the fly!). Nice going 

 Marco schreef op 02-08-2012 om 09:43:13
Ip opgeslagen


Hij is je van harte gegund Pieter. Schitterende bak hoor. Schitterende platen van een blije Pieter en een prachtig getekende snoek  

 Derk schreef op 02-08-2012 om 06:55:57
Ip opgeslagen


Loon na werken Pieter.. Foto's spreken voor zich, vind dit de mooiste platen. Genieten!!

 Meindert schreef op 02-08-2012 om 06:33:31
Ip opgeslagen


Ja ja dat ziet er top uit Pieter he sins kort ook een goeie vlieghengel en maar nog niks gevangen........ Komt wel nog niet veel tijd gehad.
Gr Meindert

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02983 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign