Pike Master
 Geplaatst op  23-08-2012  door Hilco
4393 keer bekekenMooie 60-er voor Ido

Een lekke lensplug en een deukje in de deur, binnen no time weet het hele forum het en voor je het weet ben je Master of Disaster…….Zoals dus bij de meesten bekend is heeft Ido zijn eerste bootje gekocht, een polyester bootje van net geen 4 meter met een 4 pk Yamaha. Ido en ik kennen elkaar via het forum en de forumdagen, ook hebben we samen met Renée eens de Marcraft gehuurd en sinds Ido zijn eigen bootje heeft zouden we altijd nog eens samen op pad. Omdat ik zelf net vader ben geworden is het voor mij wat lastiger plannen dan voorheen, maar in de eerste week van mijn vakantie en de laatste week van Ido zijn vakantie hebben we de datum geprikt. Omdat in Drenthe niet veel mooie trol wateren zijn en het in Friesland erg druk is qua watersport hebben we Hilco gevraagd of hij nog een leuke zomerstek voor ons wist. Hilco kwam met twee voorstellen, een stek met kans op veel vis maar weinig kans op grote vis of groot water met minder vangsten, maar wel grotere vangsten. Ido en ik hebben zonder twijfel voor de laatste gekozen.


Suirly Ernie, populair aasje vandaag

Volgens Ido komt om 6:15 uur de zon op en ik vond dat wel een mooi tijdstip om te starten. Als ik om 6:15 uur kom aanrijden bij de trailerhelling zie ik Ido al staan met de trailer met boot achter de auto. Na de gebruikelijke begroetingen worden de spullen snel in de boot gelegd en traileren we de boot. Ido heeft een paar kleine aanpassingen gedaan zodat er een werpdekje is, wat extra opbergmogelijkheden en twee stoelen en voor elk een steun zodat met twee hengels gevist kan worden. Het motortje start meteen en we gaan dan ook op pad. Na een klein half uurtje krijgen we de eerste aanbeet. Een dapper snoekje vergrijpt zich in mijn witte pikefighter. Mooi snel van de 0 af! Hierna duiken we een zijvaartje in met op het eind een jachthaven, het is nog mooi vroeg dus er is weinig activiteit. We trollen een deel van de jachthaven door en ook nog een havenkom. Helaas krijgen we geen tik en als we het grotere water weer op gaan staat de teller nog steeds op 1. We besluiten terug richting de helling te varen en dan het water aan de andere kant van de helling te proberen, ter hoogte van de helling krijgt Ido een mooie aanbeet op zijn handhengel, een mooie 60-er heeft zich vergrepen aan een oranje firetiger squirly ernie. Na een foto wordt de snoek snel weer terug gezet en deze vertrekt vrijwel meteen weer in het diepe.


82 cm voor Ido

Ondertussen zien we een zwart gevaarte met een leuke snelheid aan komen varen, aan de vorm van de boot kan het bijna niet missen, Hilco komt er aan. Als de boot iets dichter bij komt weten we het zeker. Na een kort praatje gaat Hilco er weer vandoor, hij heeft afgesproken met Rick en die staat bij de helling te wachten. Na dat Rick is opgepikt komen ze nog even buurten en dan scheiden onze wegen weer. Hierna komen we een paar inhammen bij bedrijven tegen, we besluiten deze niet links te laten liggen en varen de eerste inham in. Op het einde draaien we en als we halverwege zijn is er wederom een aanbeet voor Ido, dit maal op een oude serie redhead pikefigter, snoek is iets kleiner als de eerste van Ido en omdat deze een beetje vervelend gehaakt zit wordt deze in het water onthaakt. Als we nog geen 10 meter verder zijn zien we een beste kolk bij de oever, daar is een snoek aan het jagen!! Daarom wordt dit stuk uitgevist met een jerk, helaas blijft een aanbeet uit, maar omdat het water erg helder is zie ik een mooie school baars zwemmen. Tactiek wordt weer veranderd en Ido belaagt de baars met dropshot en ik zelf werp met plugjes en shadjes. Helaas levert dit geen vis op en gaan we snel weer verder.


Jumpy!

De rest van de ochtend en begin middag blijven akelig stil, het warme weer en het heldere water werken niet in ons voordeel en wat we ook proberen we kunnen geen aanbeten meer triggeren. We zijn ondertussen een behoorlijk eind van de helling af en besluiten om te keren. Toevallig komen we Hilco en Rick weer tegen. Ze hebben ook drie vissen, we trollen een tijdje naast elkaar en dan besluiten Ido en ik de andere oever te proberen. We zijn nog niet aan de over kant en zien dat Hilco een vis vangt. Toch de verkeerde kant? We varen dicht langs de kades en boten, we gaan er vanuit dat de snoeken nu in de schaduw liggen en we krijgen ons gelijk. Ido en ik krijgen beiden een aanbeet, helaas kunnen we deze niet omzetten in een double hook up, de vis van Ido lost vrijwel meteen. Ik mag een klein snoekje landen, nummer vier van de dag, wederom op de witte pikefighter.


Hengel krom tot aan het handvat

Blijkbaar is het bijt-uurtje gestart want we zien verder op Hilco en Rick ook een snoek vangen en niet veel later mag Ido nummer vijf van de dag in de boot landen. Het is een mooie 60-er, vrijwel op de zelfde plek als de eerste van Ido en wederom op de squirly ernie. Niet veel later krijg ik in een smalle zijvaart vol met leliebladen een aanbeet op de grote nilsmaster, helaas is de snoek niet groot, we schatten de vis op 40-45 cm en dat is wel een hele kleine op groot kunstaas. Wel is nummer zes binnen en met 3-3 is de stand mooi gelijk, al zijn de vissen van Ido steeds een maatje groter.


Landing met kieuwgreep

Helaas vallen de aanbeten dan toch weer stil, wat we ook proberen de snoeken bijten niet meer. In de buurt van de trailerhelling zien we Hilco weer, hij heeft Rick net afgezet en we bespreken al varend de dag nog even. Hilco vraag hoe lang we nog door gaan en Ido en ik geven aan dat we zeker nog wel een paar uur willen vissen. Hilco weet nog wel een stek waar we zeker wel nog een paar vangsten kunnen doen en wijst ons de weg. Wat hier gebeurd is een van mijn mooiste vismomenten. We varen rustig een rondje langs wat kademuren, dan is het in eens BAM, de steunhengel van Ido klapt dubbel en de ratel gilt het uit. Ido denkt vast, maar ik weet wel beter. Ik zie de lompe dreunen van het kopschudden van een sterke snoek. De snoek maakt een paar mooie runs in het diepe water. Als de snoek moegestreden is neem ik de hengel van Ido over en hij grijpt de snoek met de kieuwgreep. De grootste van de dag tot dan toe is binnen! Een mooie volle 82 cm snoek. Deze kracht van groot water snoeken zijn we als slootjes vissers niet gewend.


85 cm voor Vincent

Als we het zelfde rondje nog eens doen krijg ik een klein half uurtje later een dikke dreun op mijn handhengel, de vis blijft op zijn plek en de slip doet goed zijn werk en geeft soepel de lijn af. Als al het andere kunstaas binnen is begint de dril pas goed, ik krijg de vis langzaam uit de diepte omhoog, als de snoek boven komt draait deze zich net zo makkelijk weer om en neemt weer veel lijn van de spoel, wat een kracht hebben sommige snoeken ook. Na vijf runs ligt de snoek bij de boot, Ido wil de snoek pakken, maar deze denkt hier anders over. De hengel wordt weer tot het handvat krom getrokken en de snoek verdwijnt in de diepte. Twee runs later is het echt over en de snoek is binnen. Deze is nog dikker dan die van Ido, maar met 85 cm slechts 3 cm groter, deze snoeken lijken al klaar te zijn voor de winter, en zijn ongekend sterk.


81 cm voor Ido

Onze dag kan nu al niet meer stuk, 8 snoeken en waarvan ook nog eens twee mooie 80-ers. We zijn echter nog geen 5 minuten verder en BAM weer een hengel dubbel. Ido pakt zijn vijfde vis, iets minder krachtig als de vorige twee vissen maar wel een wonderschone snoek van 81 cm. Nog geen 10 minuten later krijg ik een mooie aanbeet op mijn steunhengel en mag ik als afsluiter van de dag een mooie 74 cm snoek landen. 10 vissen in de boot, eerlijk verdeeld, 5-5. We proberen het nog een uurtje, maar weten geen aanbeten meer uit te lokken, we varen snel terug naar de trailerhelling en trekken de boot op het droge en ruimen onze spullen op


Top dag!!

Ido nogmaals bedankt voor de super gezellige dag met prachtige vangsten, je bent een prima kapitein en we gaan dit snel eens over doen wat mij betreft. Je bent de titel dubbel en dwars waard……Pike Master.VincentReacties

Er zijn 6 reacties

 Rix schreef op 24-08-2012 om 23:06:25
Ip opgeslagen


Daar heeft Ido toch even bewezen dat hij wel kan vissen! En Vincent, super geschreven!!
Mooi aantal vissen hebben jullie in de boot weten te tillen op een toch niet zo'n makkelijk dagje!!
top!

 Marco schreef op 24-08-2012 om 21:48:16
Ip opgeslagen


Leuk jongens, erg leuk! Goed bezig. We komen elkaar vast nog tegen op het water  

 Meindert schreef op 23-08-2012 om 22:45:31
Ip opgeslagen


Potver Dikkie die stoelen ken ik ;-) leuk verslag Vincent.

 Ido schreef op 23-08-2012 om 21:42:22
Ip opgeslagen


Bedankt voor het plaatsen Hilco. Vincent je mag wat mij betreft wel vaker een verslag typen. Leest lekker weg

 Pieter schreef op 23-08-2012 om 20:47:46
Ip opgeslagen


Hey Vincent, heeeeel leuk verhaal van jullie avonturen. Ben ik heeeel blij mee!

 Vincent schreef op 23-08-2012 om 20:45:39
Ip opgeslagen


Bedankt voor het plaatsen Hilco!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02959 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign