Echt'n!
 Geplaatst op  19-09-2012  door Michel
4185 keer bekekenZo werd mijn hand benoemd na dit weekend!

Echt'n is bij ons een term voor snoeken bóven de 90cm, en die grens hebben we RUIM overschreden afgelopen weekend! Een weekend lang zijn we erop uit geweest om achter de mooiste roofvis aan te gaan. Met 6 man sterk ( Hilco, Stefan, Rick, Marco, Sybren en de gek ikzelf) hebben we een fantastisch weekend gehad met relatief weinig maar onvergetelijke vangsten en momenten! Hierover een verslag met een aantal hoogtepunten en een foto impressie.


Zoep'n as 'n peerd!

Het is het begin van de week als de telefoon ratelt van de whats-app berichten, als kleine kinderen die wachten op pakjes avond word er afgeteld! Nog 4 nachtjes slapen... nog 3 nachtjes slapen.. nog 2... 1.... Ik ben onderweg! Ik ben er bijna.. De vrijdag is aangebroken en iedereen behalve Marco wat hij kwam zaterdag ochtend, komt binnengedruppeld. Meteen is het Rick die natuurlijk weer de nodige brokken heeft gemaakt, bij het kantelen van zijn boot had hij hem even met een touw vastgelegd aan de trailer. Deze was hij in opwinding van het weekend vergeten en bij het wegrijden van de trailer trok hij de boot verticaal tegen de betonnen kade aan....Oeps.. Gelukkig liep het "maar"met een paar cosmetische schrammen af want hij had ook best lek kunnen raken! Natuurlijk beginnen we het weekend met een flinke vette hap en een stevige pot bier en een baco in het café. In een onoplettend moment zie ik Stefan MIJN broodje hamburger naar zich toe schuiven en denk bij mezelf dat hij een grapje maakt. Maar dat grapje word al gauw heel serieus als hij er van gaat eten! WAT DOE JE?? Is niet Proper hé! Wat blijkt, hij had 30 sec ervoor besteld en toen hij aan tafel kwam stond er een broodje en meneer dacht denk ik dat ze konden goochelen in het café en ging er vanuit dat zijn eten al klaar was.. Alhier het vooroordeel over Belgen bevestigd!
Bij de "hut" aangekomen werd er een flink gat geslagen in de aangelegde drankvoorraad, en met een hoop stoere praat werd er tot in de vroege uurtjes krom gelegen van het lachen! Als we naar bed gaan kruipt Stefan onder zijn oh zo schattige Mickey Mouse dekbed en zoals Rick betaamd laat hij zijn wind de vrije loop gevolgd door een "AMAI!!" van Stefan! Hilarisch moment was dat!


Mogguh!

Zaterdag ochtend: Het eerste wat ik hoor is Marco! Tjonge wat hebben we je gemist vrijdag maar gelukkig ben je er dan! De paracetamol worden door Rick Sybren en ikzelf naar binnengegooid als een hand vol pinda's ! Iedereen is druk in de weer om de boten in orde te maken, kunstaas uit te zoeken, roken en koffie drinken. De verdeling voor het weekend is als volgt ik stap bij Sybren op en zondag bij Hilco Stefan bij Hilco en zondag bij Sybren en Rick en Marco 2 dagen bij elkaar in, Dit natuurlijk om 1 reden en dat is dat Rick's bootje ietsepietsie te hard gaat en met Marco als "anker" hoeft hij zich daar helemaaaaaaaal geen zorgen meer over te maken.


De keuze is Reuze!

Al snel scheren we het water over (m.u.v. rick ,lees terug) De aasjes gaan overboord op de beoogde stekken en al snel weten Sybren en ik een aantal maatse visjes te vangen. Maar het is stil aan de andere kant, we krijgen wel eens een foto doorgestuurd maat het lijkt helaas niet wild bij de andere mannen. We gaan nog even door een sluis en als wij er weer uit zijn gaat er een Duitse boot in, HALT HALT HALT!!!! KRGGGRGRGG$#%% De sluismeester had waarschijnlijk haast en de deuren sloten voordat de boot binnen was! De achterkant van de boot niet onbeschadigd en ons languit van het lachen achterlatend! Op een gegeven moment zeg ik tegen Sybren "We moeten daarheen! Zal vast taai zijn maar daar zitten echt'n!" We zijn de stek nog geen 100meter op of de hengel van Sybren gaat volledig krom! De vis knokt als een malle en als we haar zien gooi ik alles aan de kant! Dikke bende in de boot alles gaat voorin het ruim om de vis zo goed mogelijk te kunnen landen.


Maar als we zien dat ze met 1 haakpuntje in de onderkaak geprikt zit word Sybren ernstig zenuwachtig! 2 pogingen op haar te landen mislukken want als mijn hand het water raakt stormt ze er vandoor. Dan gaat het wel goed en grijp ik haar om niet meer los te laten!! Met de vis in mijn handen staan we te juichen en te knuffelen als levenspartners! Na onthaken gaat ze over de nieuwe Snoekgids.nl meetplank en die stop op 110cm! Wat een prachtige vis! Snel schieten we een aantal plaatjes en als Sybren haar terug zet blijkt dat ze nog vol power zit, alsof er een emmer water over hem heen gegooid word laat ze hem zeiknat achter!


Monsterkop!

'S avonds word er gebarbecued! Heerlijk vlees, salades, en broodjes worden soppend met bier en baco naar binnen gewerkt en het weer is prachtig! Het blijkt dat Sybren en ik het goed gedaan hebben want de andere 2 boten zijn blijven steken op 3 vissen en wij hadden er 10! Na de kolen gaat er hout op het vuur en het is Rick die een Gebed aan de snoekgoden doet, er gaat een Jerkbait op het vuur! Als offer aan de snoekgoden voor een magische vangst, niet wetende dat dit gebed op zijn zachts gezegd goed gehoord ging worden! Rond 04:00 zoeken we ons bedje op om de volgende ochtend zo fris als het kon weer op jacht te gaan.


wauw!!

Hilco vraagt aan mij wat we gaan doen, ik zeg Doodaas! Hierover had ik een goed gevoel om een echt'n te vangen. Eerst trollen we een vaartje af waar we ineens een lange fluit-toon horen.. Karpervisser!! Na een hoop gezeur en geknipte lijnen kunnen we weer verder. De Vangsten vandaag zijn taai.. ze zijn niet thuis, bij niemand. Als we even stil liggen besluit ik even te gaan jerken, een zonker jerkbait die ik ban rick had geruild op onze kunstaas ruilbeurs dit weekend vliegt door de lucht en bij de eerste tik knalt er een flinke snoek vol uit het water maar mist! 100.000 worpen gaan over de stek maar de dame geeft niet meer thuis. Dan komt Sybren met Stefan om de hoek kijken en gaat even verticalen langs een kademuur waar hij een mooie dikke baars weet te haken die meegaat in boot voor nadere doeleinden.
Trollend gaan we verder als ik bij een kadewand een gruwelijke beuk op mijn hengel krijg!! Ik grijp de hengel uit de steun en voel onbeschrijfelijke klappen BAM BAM BAM en dan opeens niks.. weg! kunstaas... alles! 100lb lijn begeeft het gewoon, zomaar! Dit was een monster van formaat en ik ben er heel even goed zuur van. Dit was een hele echt'n! Als we op de volgende stek aankomen gooi ik de Terrova i-pilot im positie en Hilco kijkt Sybren lief aan! Mag ik jouw baars?? "Wil je hem echt hebben, anders gebruik ik hem zelf!" Antwoord Sybren. Ik wil 'm! roept Hilco, en die vis gaat onder de dobber. We doen een aantal drifts als de eerste aanbeet komt, Hilco mept de hengel rond en de vis hangt. Een mooie snoek van 81 cm gaat na foto weer terug.


Offer feest

Sybren en Stefan besluiten weer weg te gaan om baarzen te haken, handkusjes worden gegeven en het is weer Fish On! En dan gebeurt het... De dobber van Hilco loopt schitterend weg, en naar de grootte van de aasvis moet dit wel een echt'n zijn! Dan zet Hilco de haak en ik fotografeer er op los. Is het een echt'n vraag ik lachend en Hilco staat met een tot in de ellebogen kromme Grey's doodaastok en doet niet anders als dom kiek'n!


Hebben!

Dan zien we de vis en hoor ik "ddd...d.dat is een eent..t..t..twintig!!!!!! Al vrij snel ligt ze naast de boot en Hilco zegt "niet bang zijn! pak haar!" (tja.. hilco was een beetje zenuwachtig hahahaha) Ik schuif mijn hand onder haar bek maar dan.. WOEST!! ze werd WOEST! Als een Kanon schiet ze weg! Adrenaline giert door onze lijven en ik zit gehurkt in de boot.. "Ik durf niet meer te kijken" zeg ik tegen Hilco. NEEEEEE!! niet springen!!! hoor ik hem roepen, maar dat deed ze wel! Volledig uit het water! Wat een machtig maar beangstigend gezicht was dat! Die staat op mijn netvlies.. Als ze na een paar minuten weer langszij komt grijp ik haar met één soepele beweging, en trek haar in boord! WHAAAA JAAAA #$#%@%$% DAS EEN ECHT'N... We schreeuwen het uit zo hard we kunnen! Ze zit super gehaakt en nadat de haken eruit zijn gaat ze op de plank. 121CM!! Whooaaa!! Gauw een foto vanaf de plank op de Whatss-app. Ik geef de vis aan Hilco en hij zit met haar op schoot alsof hij de 15miljoen heeft gewonnen! en ik knal in een korte tijd zo veel mogelijk foto's en ook bij de ze buffel blijkt dat ze het wel red.. Een knal van een staartslag en ze duikt weer de diepte in! Dan wil Hilco mij een hand geven maar ik zeg "kom hier! dan krieg ie 'n knuffel!" Wat een onbeschrijfelijk moment was dit.. Dom dwaas kijken en roken is wat we doen de daaropvolgende 30 min.. "wat 'n bak .. och mien jonge... ik weet niks meer te zeggen.." zo zitten we samen compleet opgepompt van adrenaline in de boot!


Hoepel!

En dat kan...

Kort daarna varen we naar de ander jongens om met hun na te genieten, Marco already has left the water want hij wou op tijd thuis zijn om nog te kunnen aanschuiven voor het avondeten met zijn gezin en dat siert deze man die ontzettend druk is in tijd van verbouwingen, zijn zeldzame vrije visweekend vroegtijdig daarvoor te beëindigen.. Chapeau Marco!!! Nu moet jij nog ee'mn een echt'n pakken zegt Hilco, dus gaan de dobber weer overboord, Bij de 2e drift schiet de dobber van Hilco weg "pak jij hem maar!" zegt hij. Niet veel later sta ik met een echt'n te knokken een meter+ komt langszij Ze besluit een sprongetje te wagen en niet zonder succes, de snoek vliegt linksaf en de aasvis rechtsaf. Het zit me ook niet mee vandaag... We besluiten op het water af te gaan, het weekend is voorbij! Te snel alweer dus volgend jaar maar 3 dagen doen! Stefan heeft nog een beste rit voor de boeg naar belgië en gaat er direct vandoor, wij sluiten af bij de snackbar...


yes!...

Moaties, ik heb donders genoten! En ik weet jullie ook.. Met een brok in de keel durf ik te zeggen Love you all!Grtz Michel


Hier verloor ik de strijd!

Onze vrolijke zuiderbuur!

Doe dwaas Kiek'n!!

Topper!


Reacties

Er zijn 12 reacties

 koriander schreef op 21-09-2012 om 16:47:14
Ip opgeslagen


Zo heren wat een weekend zeg.....niet normaal. Mooi verslag Michel, beleef het bijna mee!! Ook supermooie vis Sybren die 1.10. Klasse...klasse...en nog eens echt'n

 Sybren schreef op 20-09-2012 om 23:02:47
Ip opgeslagen


Geweldig weekend gehad met jullie :D mooi verslag heb je er van gemaakt michel!

 Pieter schreef op 20-09-2012 om 21:08:02
Ip opgeslagen


Allereerst natuurlijk geweldige vangsten, echt super. Ja en met dit zooitje ongeregeld kan het niet anders of je hebt een topweekend. Prachtig verhaal van gemaakt, top!

 Sjoerd schreef op 20-09-2012 om 19:28:13
Ip opgeslagen


Hee komt nog wel goed in juni dan komen de meters en met mijn eigen hengel komt het goed 

 De harry schreef op 20-09-2012 om 19:09:42
Ip opgeslagen


AMAI..... wat geweldig, ik rol van me stoel van het lachen en wat een geweldige vangsten jongens. dat is echt een weekendje om nooit meer te vergeten. Hulde

 kees schreef op 20-09-2012 om 17:21:52
Ip opgeslagen


Ie hebt mooi uh schreven.
Knoerten van kanjerkonnigs uh vangen.
Goat zo deure.

tjoo kees

 Meindert schreef op 20-09-2012 om 07:27:24
Ip opgeslagen


Zo man was een weekend niet normaal.....

 Leenderd schreef op 20-09-2012 om 00:00:39
Ip opgeslagen


Zo, mijn lachspieren weer getraind !! Super verslag Michel en vind het TOP dat jullie het zo'n mooi weekend hebben gehad. Die foto's ook......😃

 Marco schreef op 19-09-2012 om 23:38:19
Ip opgeslagen


What can I say?
Het was geweldig, in alle opzichten  
Thanks!!
En don't worry Michel, die echte komt wel

 Rix schreef op 19-09-2012 om 23:34:35
Ip opgeslagen


1 woord: Gruwelijk!

 Hilco schreef op 19-09-2012 om 23:33:03
Ip opgeslagen


Mannen wat een weekend, en wat een dikke bakken hebben we gevangen!!!!! Volgend jaar weer want er is een traditie geboren!!!!

Een groot genot om jullie te kennen!!

Fish on!

 Ido schreef op 19-09-2012 om 23:17:15
Ip opgeslagen


Top verslag en top vissen. Jammer dat het je niet allemaal meezat Michel

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02896 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign