Grootschalig aanbod reisbureaus en viswateren tijdens grootste hengelsportbeurs van Europa!
 Geplaatst op  14-10-2012  door Pieter
4103 keer bekekenDe Jaarbeurs Utrecht is op vrijdag 30 november t/m zondag 2 december 2012 hét hengelsport- en visbotendomein van Europa. Kijkend naar de aanmeldingen zijn er reeds 130 exposanten waarvan er bijna 30 reisbureaus of viswateren zijn.

De reisbureaus en viswateren zullen dit jaar stevig uitpakken met hun stands. Bij deze categorie noemen we namen Big Game Ebro, Fishing bungalow, Watersportpark De Pharshoeke, Bungalowpark Zuiderzee, the Carp Specialist, Catfish Camp Caspe, Cordes Travel, De Vluchtende Visser, De Vissende Hollander, Flexible Carpfishing, Ierland Toerisme, L.A. Norwegain Club vzw, Leka motell & camping, Maascentrum de Wissen, P & S visreizen, Resort de Arendshorst, Roned Sportfishing Spanje,SKV Karpertrips, Sportviscentrum Plashuis, SwedenFishing.com, Tight Lines Visreizen, Tir na Spideoga, Vågan Feriegård, Vakantiepark Denemarken, Visreis.nl, Visservice International en VVPverhuur Vinkeveen.


Maak kans op een (vis)vakantie!
Tijdens de beursdagen worden er ook dit jaar weer (vis)reizen verloot onder bezoekers. SKV-Karpertrip biedt een 7-daagse karpertrip aan bij de De Ronde Bleek. Deze zandafgraving van 2,5 hectare heeft veel hotspots zoals; rietkragen, zandbanken, taluds en eilandjes. Tezamen met een mooi karperbestand tot 32 pond, maakt dit tot een bijzondere parel in Brabant.

Resort de Arendshorst is dit jaar voor het eerst te vinden op de hengelsportbeurs. Resort de Arendshorst (direct aan de rivier de Vecht te Ommen) is de visstek bij uitstek voor een heerlijke visvakantie in een chalet direct aan het water of voor kampeerplaatsen aan de Vecht. Ook is er een speciaal veld voor nachtvissers. Bezoekers maken iedere beursdag kans op een (vis)vakantie van Resort de Arendhorst.


Viswateren
De moderne sportvisser benut elke mogelijkheid om vis te vangen, maar ook om vissoorten te vangen die in het dagelijkse leven niet in de buurt zwemmen. Waar men tot voor enkele jaren geleden op snoek viste, karper ving en de reguliere vissoorten als voorns, brasem, baars, snoekbaars en paling, daar kent de huidige sportvisser veel meer mogelijkheden om ook andere vissoorten te vangen. In Nederland komen in het wild soorten als barbeel, winde en roofblei onder ieders handbereik, en zoeken ook zoetwatervissers meer de kust op om zeebaars, makreel en kabeljauw te vangen. Daarnaast zijn er veel visvijvers om op forel en andere soorten te vissen, terwijl het buitenland nog altijd blijft trekken met tot de verbeelding sprekende grote vissen.

Forelvijvers
De laatste tijd zit de groei vooral in de binnenlandse vijvers die naast forel ook vissoorten als karper, steur en meerval aanbieden. Deze viswateren kennen een steeds groter aanbod en bieden zelfs voor wedstrijdvissers grote uitdagingen en competities, waar met name in koude maanden- altijd vis te vangen is en comfortabel vissen of trainen mogelijk is tegen betaling. Diverse forelvijvercomplexen hebben karpervijvers waarop competities op karper plaatsvinden, met de vaste stok, matchhengel of (method)feeder.
Voor het spektakel zetten deze vijvercomplexen steeds vaker grote sterke soorten uit voor het avontuurlijke vissen. Een (niet inheemse) steur vangen van anderhalve meter of een (niet Europese) meerval van een meter, behoort steeds vaker tot de mogelijkheden.

Het vissen op forel blijft echter de hoofdmoot op forelvijvers. Ook hier vinden steeds meer ontwikkelingen plaats, zoals het tremarellavissen dat via Italië uit Duitsland kwam overwaaien, met bijbehorende technieken, producten en (kunst)aassoorten.
Voor het legioen aan karpervissers dat comfortabel en bijna met vangstgarantie grote karper wil vangen, is er niet alleen het karpermekka Frankrijk dat onder handbereik ligt voor een spannende visvakantie, maar ook meer en meer ons eigen land waar karper in speciale wateren wordt uitgezet. Een visvakantie op karper in eigen land is dan ook zeer goed mogelijk, en meestal niet ver uit de buurt. Ideaal voor een lang weekend, of zomaar een dagje tussendoor.


Buitenland
Uiteraard zijn die karpers in Frankrijk vaak het grootst en zwaarst, en zal de meerderheid van de reizende karpervissers dit land verkiezen voor een visvakantie, al dan niet op vijvercomplexen met uitgezette vissen. Het aanbod aan karpervakanties is dan ook zeer groot en dat zal op de beurs zeker niemand ontgaan. Dat dezelfde reisbureaus tegelijk ook steeds vaker het vissen op meerval en snoekbaars aanbieden, heeft zeker te maken met de uitbreiding van het aanbod in Spanje, waar je deze soorten naast elkaar kunt aantreffen in onder meer het Ebro-stroomgebied. Hier zijn momenteel veel reisbureaus actief en hier kun je voor relatief weinig geld een mooie vakantie boeken!

Anno 2012 staan buitenlandse visreizen naar exclusieve soorten als marlijn, dorade, barracuda of groupers nog altijd jaarlijks als vaste prik op de agenda van menige sportvisser. Populaire bestemmingen als Scandinavië en Ierland zijn de meesten bekend, maar velen zijn nieuwsgierig naar exotische landen als Mexico, Alaska, Australië, Suriname, Kenia of Ghana. De kans op veel vis en grote vangsten is hier nog altijd groter dan in eigen land. Eens in je leven een marlijn vangen, een zalm, tonijn of flinke haai, staat nog altijd hoog op de droomlijst van elke sportvisser. Laat je informeren op de diverse stand van aanbieders van dergelijke (buitenlandse) visreizen, want dromen hoeft tegenwoordig niet meer; alles is mogelijk!Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01865 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign