Waar is het allemaal begonnen?
 Geplaatst op  10-01-2013  door Pieter
4185 keer bekekenIk zal me kort even voorstellen, ik ben CĂ©line de Bakker 24 jaar en komt uit het mooie en altijd gezellige Brabant. Ik wil een kleine introductie geven over hoe mijn vispassie is ontstaan.

Waar is het allemaal begonnen?
Deze vraag heb ik regelmatig gekregen wanneer ik aan de waterkant stond. Evenals “een vrouw die vist dat zie je ook niet vaak?!” Nee.. helaas niet, gelukkig zijn we wel in opmars! Maar inderdaad waarom ben ik gaan vissen? Ik vis nog niet zo heel lang, ongeveer een flinke twee jaar.
Toen ik jonger was ging ik Ă©Ă©n keer per jaar met Toon een tweede opa voor mij zal ik maar zeggen, vissen op een forelvijver. Ik vond dit helemaal geweldig en het was altijd een strijd wie de meeste forellen ving. Super gezellig en ontzettend spannend voor mij als klein meisje om te wachten tot die dobber onder ging.


In de zomer van 2010 besloot ik zelf ook een hengeltje aan te schaffen, dit werd een telescopische vaste stok. Met een bakje maden en een uitklapstoeltje ging ik op een water bij mij in de buurt vissen. Enorm leuk allemaal en met een paar witvisjes was ik al helemaal gelukkig!


Deze dame heb ik samen met mijn zusje gevangen die niets van vissen moet weten, ze moest de vis drillen, omdat het net nog niet in elkaar zat! Geweldige avond was dat.

Toen de bladeren begonnen te vallen en het eigenlijk te koud werd om nog stil te zitten op een stoeltje, begon ik op internet te snuffelen. Ik zag mensen vissen vangen met prehistorische koppen, soms klein, maar soms ook enorm groot! Wauw, dat leek me wel gaaf!
Ik besloot ook kunstaasjes te kopen en een telescopische werphengel. Het duurde voor mij enkele weken voordat ik mijn eerste snoek ving! Maar na die eerste vis, was ik helemaal verkocht!
Snoeken werd mijn ding!
Al snel won ik een doodaas workshop met Jouke Timmer. Geweldige dag was dat voor mij, waar ik een hoop geleerd heb. Het verhaal snoeken werd langzaam maar zeker steeds uitgebreider.
Zo uitgebreid dat ik vorig jaar januari zelfs een bootje heb aangeschaft. Het is een passie!


Kleinere vissen net zo leuk! Als er maar actie is.

De vangsten
Ik was voor mijn gevoel al heel snel verwend want mijn derde vis die ik ving was al gelijk 93 centimeter! En eigenlijk werd het alleen maar beter. En net na de gesloten tijd ving ik mijn eerste meter vis een onvergetelijk moment. Ik viste toen nog geen jaar denk ik, belachelijk om dan al zo verwend te worden met zo’n prachtige vis!
Op een gegeven moment wil je toch iedere keer weer die grotere vis vangen, maar tegenwoordig denk ik daar toch anders over. Het gaat niet altijd om de grote maar ook de actie die je krijgt, en de gezelligheid met visvrienden aan de waterkant. Dat is wat een echte visdag geslaagd maakt.


Kijk goed om je heen, want er is zoveel te zien..

Ieder uurtje dat ik vrij had werd besteed aan de waterkant, tijd of geen tijd iedere week werd er gevist. Mijn moeder zegt wel eens: “ga je nou weer vissen?”. Ja inderdaad vissen is echt een verslaving geworden voor mij, met gelukkig geen negatief effect op mijn gezondheid haha.


De kei harde aanbeten!

Waarom vissen?
Vissen werd al gauw iets waarin ik mijn rust kon vinden, heerlijk in de natuur, geen mensen, geen vragen, gewoon puur focussen op het moment dat die dobber ondergaat en nadenken waar je mee bezig bent. Al snel werd het niet alleen witvissen en snoeken, maar ook karper, roofblei, baars en winde.
Iedere visserij was en is een nieuwe uitdaging voor mij. In de gesloten tijd vond ik het ook wel eens leuk om met een blikje mais en penhengel achter de karper aan te gaan. Struinen is toch wel iets wat me blijft trekken, zoeken naar de vis.
De puzzelstukjes op de juiste plek proberen te krijgen, zodat de puzzel compleet wordt dat is uiteindelijk iedereen zijn doel. Dat is een van de grootste avonturen van vissen, snappen en doorhebben hoe je het spelletje moet spelen. Soms denk je de formule te kennen, maar zelfs dan kan het nog wel eens vies tegenvallen. Dat is wat ze noemen: vissen..

Ik heb enorm veel verhalen die ik met jullie wil delen.. Maar omdat ik dan nog wel 20 pagina’s kan schrijven wil ik jullie nog een kleine impressie geven van mijn visavonturen van de afgelopen jaren.


Akelige momenten in de sluis, met een enorm vrachtschip!!

Iedereen veel visplezier en tot een volgende keer!

Groetjes, CĂ©line de BakkerReacties

Er zijn 5 reacties

 Marco schreef op 11-01-2013 om 10:17:44
Ip opgeslagen


Hoi Celine, het gaat inderdaad niet altijd om de grootte    
De beleving en de actie is altijd mooi.
Welkom, veel plezier hier en aan de waterkant.
ps. binnenkort de eerste snoeken.net vrouwenforumdag  

 Bas schreef op 10-01-2013 om 21:00:24
Ip opgeslagen


He Celine, leuk je samenvatting hier terug te lezen. Heb natuurlijk heel veel meegekregen van je avonturen via andere sites. En inderdaad: GIRL POWER! Pieter, dat heb je maar weer goed gedaan! Een tweede schrijfster. Echt top.

 Marlice schreef op 10-01-2013 om 20:18:14
Ip opgeslagen


Welkom! Leuk nog een vrouwelijke visser! Veel plezier hier en uiteraard met vissen! Groetjes Marlice

 Jack van de Mortel schreef op 10-01-2013 om 20:01:22
Ip opgeslagen


Leuk,steeds meer vrouwen naar de waterkant die ook nog wat te melden hebben ,en het komt uit Brabant,dus moet goed zijn !
Leuk om te lezen en SUCCES !

 Pieter schreef op 10-01-2013 om 19:41:30
Ip opgeslagen


Heel leuk om te lezen hoe het allemaal ontstaan is CĂ©line. Ik hoop nog heel veel leuke avonturen van je te lezen hier. Top dat je hier op Snoeken.net je verslagen straks met ons wilt delen!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01904 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign