Het ijs doorbreken op weg naar stekken.
 Geplaatst op  11-02-2013  door Pieter
4230 keer bekekenDe visdag beginnen.

Eindelijk weer eens een dag het water op geweest na lange tijd. Moet zeggen dat ik door de omstandigheden thuis me niet echt kon zetten voor een visdag hoe graag ik aan de andere kant ook wilde. Maar goed, zaterdag kwam het er weer eens van en sprak ik met Bertus af het grote water weer eens op te gaan. Een water wat echter wel moeilijk kan zijn rond deze tijd van het jaar maar daar ligt dan wel weer een leuke uitdaging. Het plan voor deze dag was om het weid op te gaan. Echter daarvoor wilde we in een haven op de dropshot ook nog wat leuk baars vangen. Het plan lag er maar op de matige nachtvorst hadden we zo tegen de visdag niet gerekend. We zaten nu toch weer in winterse omstandigheden na de hoge temperaturen van de weken daarvoor.


Niet over maar door het ijs.

De haven bleek dicht te liggen met ijs toen we die morgen getrailerd hadden, dus onze dropshot plannen konden de ijskast in. We vertrokken het weid op, al trollend het talud op en neer in de hoop op een leuke snoek. Het kunstaas houden we nu zo strak mogelijk langs de bodem, met een watertemperatuur van nog geen vier graden zal de snoek het niet al te bond maken daar onder water. Het eerste stuk trollen levert niets op en we besluiten een stuk verder te varen naar andere stekken.


Bertus begint goed.

In een vernauwing van het meer lopen we letterlijk op ijs want over een stuk van 100 meter ligt een aardig laagje ijs. De boot snijd er met een hoop gekraak doorheen wat deze visdag wel wat aparts geeft. Als we door het ijs op open water aankomen trollen we weer verder. Bertus vangt al snel de eerste vissen op zijn favoriete Svartzonker McCelly terwijl mijn kunstaas keuze vooralsnog niets oplevert. Ik zet ook nog wat favorieten in maar niets lijkt te werken voor mij.


Weer één in zicht.

We komen aan op de stek die we eens wat extra aandacht wilden geven maar hier blijken we niet alleen te vissen. Snoeken.netters Sybren, Marco en Rick blijken hier met enkele vrienden een gezamenlijke visdag te houden. Er wordt over en weer wat gegroet en een ieder gaat een beetje zijn eigen weg.


Ikzelf begin ook eindelijk te vangen.

Bertus stelt mij een McCelly beschikbaar en dit blijkt dan toch een bijzonder aasje te zijn want ook nu krijg ik aanbeten en vang ik snoek. De actie en dikke ratel in deze plug blijkt zijn uitwerking te hebben onder de snoeken. Opvallend gewoon als mijn steunhengel met ander kunstaas niet beroerd wordt.


Door het ijs op weg naar stekken.

Het is echter druk op de stek met zoveel boten en we besluiten terug te gaan naar eerdere stekken. Op een gegeven moment zie ik Bertus een ruk aan zijn hengel geven en ook ikzelf krijg er een paar tikken op. Dan ineens zit ik met een kromme hengel in mijn handen en denk een leuke snoek te drillen. Niets is echter minder waar want ik sta een heuse vals gehaakte brasem te drillen. Hilariteit alom aan boord zal je begrijpen en van Bertus krijg ik min 20 punten voor deze brasem.


Komt weer zo'n schrikbeeld van iedere witvis.

Er gebeurd deze middag niet zoveel meer op een paar aanbeten na maar meer hadden we er ook niet verwacht. We hebben een paar leuke snoeken gevangen en een heerlijke dag op water door gebracht. Ondanks de lage temperatuur van een enkele graad boven nul was het goed te doen doordat er bijna geen wind stond deze dag.

Pieter Nederlof


Wordt je toch gewoon blij van.


Reacties

Er zijn 5 reacties

 koriander schreef op 14-02-2013 om 13:41:21
Ip opgeslagen


Fijn dat je er weer een dagje op uitgetokken bent Pieter en hoop dat het je goed heeft gedaan. We zagen elkaar inderdaad en ook onder mijn bootje kraakte het van jewelste. Wel nog een paar dikke negentigers aan boord gehad. Mooi verslag weer, en d edag was heerlijk met zon erbij en weinig wind.. Genieten! Tot snel

 Meindert schreef op 13-02-2013 om 20:14:07
Ip opgeslagen


ziet er top uit en de meeste vis zit onder het ijs..........

 De harry schreef op 12-02-2013 om 22:18:13
Ip opgeslagen


Een echte ijsbreker pieter. Wij hadden zondag een vals gehaakte karper. We dachten een een dikke 120+ te gaan vangen maar helaas. gelukkig heb je er nog wel een paar mooie snoeken uit getrokken. 

 Marco schreef op 12-02-2013 om 13:56:14
Ip opgeslagen


Het was inderdaad een heerlijk dagje op het water en ondanks het ijs zeker goed te doen. Toch zeker mooie snoeken gevangen.
Wel jammer dat je geen foto van de brasem hebt  

 Vincent schreef op 12-02-2013 om 07:16:28
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter, wij waren zaterdag ook op het water (en ijs). Aparte ervaring moet ik zeggen!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03113 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign